Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Makói túra makóiaknak a beruházásokhoz

Makó - Bár elsősorban nyilván a helyieket érdekli, de érdekes látnivaló lehet az is, mi minden épül egy településen – például Makón. A Tourinform-iroda által szervezett kirándulásra olyan sokan voltak kíváncsiak, hogy két buszt kellett indítani a Korona elől.
Ha turistacsalogató látványosság nem is lehet, a helyiek érdeklődésére mindenképp számot tart, ha olyan buszos kirándulást szerveznek valahol, amely az ottani nagyberuházások helyszíneit járja körbe – tapasztaltuk a hétvégén Makón. A helyi Tourinform-iroda által rendezett közel kétórás útra olyan sokan jelentkeztek – összesen 90-en – , hogy egy busz nem is volt elég a csapatnak, kettőt kellett indítani a Korona elől. Ráadásul ez már a második ilyen kirándulás volt, egy hasonlóra a múlt héten is sor került – tudtuk meg az irodát vezető Scheitzner Beátától.

Scheitzner Beáta a Maros-parton, a szabad ég alatt magyarázta el, mi és hogyan fog épülni. A szerző felvétele
Scheitzner Beáta a Maros-parton, a szabad ég alatt magyarázta el, mi és hogyan fog épülni.
A szerző felvétele

Mi mindent láthat, tudhat meg az ember egy ilyen túra alkalmával? Rögtön az indulás után például azt mesélték el nekünk, miközben a busz ablakából a helyszínt is megnézhettük, hogyan fog kinézni a hamarosan megújuló belváros; a Csanád vezér téren, a volt Kállay-kollégium előtt, amely panzió vagy szálló lehet, ha lesz érdeklődő magánbefektető, szökőkutakkal, apró vízesésekkel ékesített, díszkővel burkolt pihenőparkot fognak kialakítani, de megszépül a József Attila és a Teleki utca is, ahol parkolók lesznek az új fürdő vendégeinek. Megnézte a csapat az autópálya elkerülőútját és az ipari parkot, két helyen, a Kálvin téri iskolánál és a Maros-parton pedig ki is lehetett szállni, és megtekinteni a már elkészült, illetve tervezett beruházásokat.

A túra szemmel láthatólag érdekelte a főként idősebbekből álló társaságot. Scheitzner Beáta azt mondta, miután szerveztek már hasonló, kifejezetten a makóiaknak szánt kirándulásokat – a város legszebb épületeit, illetve a víztornyot mutatták így be –, most azt tervezik, a környező falvakba viszik el azokat, akik kíváncsiak az ottani nevezetességekre.

Olvasóink írták

 • 14. scott1 2010. szeptember 25. 17:02
  „Elnééézééééést!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)”
 • 13. egyszerűvállalkozó 2010. szeptember 25. 16:51
  „Mondjuk "É Nagy Urat" már régen Sipos Úrnak hívják.”
 • 12. scott1 2010. szeptember 25. 14:43
  „Tisztelt zoltan! Hidd el én is attól tartok, hogy egy ideig még a város legnagyobb húsipari munkáltatója az É. Nagy Úr marad...”
 • 11. zoltanszabo 2010. szeptember 25. 13:13
  „A 2.scott1."óriási húsüzem" Ez Makónak 800 millóba került,5 munkahely ,melyből 4 török munkás? Az az 1 pedig nem tán Búzásé lessz ha nem válasszák meg?? Beszálító ? makói? v,környékről? vagy behozzák majd törökből fagyasztva? Lejárt szav.hús, dögtemetőt építenek-e?Nem Ausztriában építették fel az üzemet,hanem itt, lehet hogy ott nem is engednének ilyen gyárat építeni.ANTSZ -nek lessz-e joga itt ellenőrízni?”
 • 10. paffabűvös 2010. szeptember 24. 20:44
  „Tony! A gyár nem üres, a csirkék - fagyasztva - már megérkeztek! Sőt, a bútorok is, csak tudod, olyan törökösen mennek a dolgok. :)
  De vissza a cikkhez: jó volt ez a kis túra, nem is gondoltam volna, hogy az iskola belülről is ilyen jól néz ki.
  Köszi, Bea!”
 • 9. scott1 2010. szeptember 24. 07:08
  „Nem is beszélve arról, hogy a távolsági buszon néha még jegyet se váltottak, de a járat 3-án ismét indul :) A hozzászólásából úgy látom lajosbá nagyon benne van ebben a témában, ezért teljesen felesleges volna BEírnom további 2-3. szakaszt (nem is akartam) a fórumba. Ezúton is kívánok Önnek sok erőt és egészséget!”
 • 8. lajosbácsi 2010. szeptember 24. 01:32
  „6Scott1: ha még kapnak kék színű magyar igazolványt is, akkor mint minden rendes NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR I N G Y E N utazhatnak majd a helyi járatokon bárhol az országban, illetve 90%-os kedvezménnyel a távolsági járatokon (busz, vonat) na erről is eNNyIt!”
 • 7. Tony_Soprano 2010. szeptember 23. 18:59
  „Ja csak az az üzem tök üres <moderálva> gondoljátok munkát biztosít, nekem még volna ötletem a fürdő hasznosítására , de nem írom meg mert még azt hiszik Kovacsics találta ki:) Egy bizonyos forgalmat jó pénzért tudnák biztosítani, mert ugye Krisztus koporsóját se őrizték ingyen én meg szeretem a pénzt! A lehetőségek adottak csak a szakértő nincs toppon!”
 • 6. scott1 2010. szeptember 23. 18:29
  „T. Racoon!
  Amennyiben igazad van, akkor a gyár által kiadott munkaszerződésekre kaphatnak majd Schengen vízumot a munkások, amivel a szabadságuk ideje alatt be is utazhatják Európát... akkor meglehet, hogy a beadott vízum kérelmek alapján a megye legnagyobb munkáltatójává válik hamarosan. Főleg ha kurdok... na eNNyIt erről.”
 • 5. Racoon 2010. szeptember 23. 17:34
  „És azt tudjátok, hogy a kebab üzem Törökországból hozza a munkaerőt? Búzás nagy pofával verte a mellét, hogy 60 majd később 100 embert fognak alkalmazni. Csak elfelejtette közölni, hogy törökök lesznek.
  A fürdő kapcsán 300 munkahelyet emlegetett, holott kb 30 új munkaerőt vesznek fel, ha egyáltalán megépül. Amennyiben félbe marad az építkezés akkor sincs baj, mert már jelentkezett egy vállalkozó, hogy paitball pályaként hasznosítaná.”
 • 4. Tony_Soprano 2010. szeptember 23. 12:30
  „http://www.youtube.com/watch?v=DBNbIJSUTcg&feature=related :)”
 • 3. dodó 2010. szeptember 23. 11:50
  „Kissé kampány- és reklámízű ez a túra!
  Kár, hogy a cikkből a szervezőt igen, de a megrendelőt nem ismerhetjük meg.”
 • 2. scott1 2010. szeptember 23. 11:14
  „zoltanszabo!
  Nem úgy van ám az, azért ne feledkezz meg arról, hogy 1 héten belül beindítja a termelést - 3 éves megfeszített munkájuk beérett gyümölcseként - az a giga beruházás, amely létrehozott egy "húsipari óriást" az ipari parkban. Még szeptemberben beindul a gyár, a DM is lehozta már... a gyár nyitás utolsó fázisának bemutatása azért maradhatott el, mert az időseket már nem igazán foglalkoztatja ez a modern munkahelyteremtés és nem akarták megzavarni azt a lázas munkát sem ami most ott folyhat a nyitás előtt.”
 • 1. zoltanszabo 2010. szeptember 23. 10:15
  „Ez mind nagyon szép! Csak szerintem ez mind csak álom marad.Látvány beruházás helyett MUNKAHELY kell!Fiatalok itthon tartása, még aktív korúak 50 év körülieknek MUNKÁT teremteni.Ez a legfontosabb minél gyorsabban ne pedig álmodozni szökőkút-díszburkolat stb.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékot kaptak, akik nem indulnak a választáson

Makóm ajándékot kaptak azok a képviselők, akik most nem indulnak újra, köztük két rendszerváltó politikus. Tovább olvasom