Délmagyar logó

2017. 06. 27. kedd - László 17°C | 33°C Még több cikk.

Makói újévi koncert: miért nem jött el Wolf Kati?

Makó - Elmaradt a makói újévi koncerten a sztárvendég, Wolf Kati fellépése, méghozzá különös körülmények között: a műsorvezető szerint „betegség és egyéb okok miatt„ nem jött el, a művésznő viszont közleményében azt írta, le sem szerződött a fellépésre. Megpróbáltunk utána járni, mi történt.
Wolf Kati utolsó FB bejegyzése:

"Kedves makóiak!
Most látom csak igazán, micsoda hullámokat vetett az újévi koncert körüli probléma, tényleg nagyon sajnálom, hogy egy rendezvényszervező számomra érthetetlen és borzasztóan etikátlan magatartása miatt sokan vártak, vártatok rám hiába. Még most is jutnak el hozzám ilyen jelzések, higgyétek el, a legrosszabb érzés egy énekesnőnek a közönség csalódottságát látni. Nálunk a január 1. a kisebbik lányom születésnapja miatt mindig fix családi program, sajnos fel sem merült, amikor megtudtam a felkérést, hogy el fogok tudni menni erre a rendezvényre. Azért írok, mert nem szeretném, hogy így záruljon ez az ügy, nagyon szívesen megyek bármikor a következő városi rendezvényre, vagy Makóra, hogy akik kíváncsiak voltak rám, azokkal bepótolhassuk a koncertet."

Cikkünk nyomán Wolf Kati menedzsere, Bognár Attila is eljuttatta közleményét lapunkhoz:

„Kedves Makóiak!
Szeretnék tiszta vizet önteni a pohárba, mert úgy gondolom, hogy a makói emberek és a Hagyma Ház is megérdemli, hogy tisztán lássanak a felmerült problémával kapcsolatban.

Valóban novemberben telefonon megkeresett egy úr azzal a kéréssel, hogy Wolf Kati lépjen fel a város újévi koncertjén. Aggályaimat fejeztem ki azzal kapcsolatban, hogy stílusban egy „félplayback"-es fellépés hogyan fér meg egy szimfonikus koncert közepén. Akkor abban maradtunk, hogy a karmester úr külföldön tartózkodik, és a későbbiekben egyeztetünk arról, hogy esetleg akusztikus formációban megoldható-e Kati műsora, de sem szóban, sem pedig írásban nem vállaltam el a fellépést.

Közben Katival egyeztettem és abban maradtunk, hogy sajnos a koncert dátuma miatt sem tudjuk vállalni a fellépést. Majd többszöri írásos és telefonos megkeresésre is egyértelmű nemet mondtam.

Még közvetlenül Karácsony előtt is telefonon jeleztem, hogy január elsején biztosan nem lépünk fel, valamint kértük a koncertszervezőt, hogy ne Kati nevével hirdesse a koncertet, ezt nagyon etikátlannak tartjuk. December 31-én Kati hivatalos FB oldalára is közleményt tettünk ki.

Elképzelni sem tudom, hogy ennél egyértelműben hogyan lehet nem elvállalni egy fellépést.

Azt már csak mellékesen jegyezném meg, hogy ha sem Kati, sem én nem jeleztük, hogy nem lép fel a rendezvényen - ahogy ezzel megrágalmaztak bennünket a hallgatóság előtt -, hogyan tudtak időben egy helyettesítő zenekart szerződtetni?"


Korábban

„Kedves makóiak, akik elmentetek az újévi koncertre, amit velem hirdettek és amit állítólag lemondtam aznap! Egyáltalán nem szerződtem le erre a fellépésre, a legelső felkérésre nemet mondtam, mert január elsején sosem dolgozom, ez a kisebbik lányom születésnapja. A szervezők viszont aljas módon velem hirdették a fellépést, és többszöri felszólításra is azt a választ kaptuk, hogy majd aznap bejelentik, hogy megbetegedtem! És tegnap ki is írták, hogy azért nem mentem, mert lemondtam. Szégyelljék magukat, ennyit tudok hozzátenni a sztorihoz!„ - ezt a közleményt tette közzé a hétvégén hivatalos közösségi oldalán Wolf Kati, a makói újévi koncert plakátokon meghirdetett sztárvendége.

Ami tény: a közönség az Eurovíziós Dalfesztiválon is indult Wolf Kati helyett a Fool Moon énekegyüttest hallhatta a makói Magán Zeneiskola koncertfúvós zenekara mellett, és az est így is nagy sikerrel zárult. Az újévi koncert amúgy Makón – függetlenül a sztárvendég személyétől – mindig telt házas. Lapunkat ugyanakkor többen megkeresték azzal, hogy ők az énekesnőt várták, miatta vették meg a belépőt, és csalódottan távoztak. A bejegyzést utólag olvasva azt sem értik, miért úgy hirdették végig a hangversenyt, hogy azon Wolf Kati énekel, ráadásul miért csak közvetlenül a sztárvendég ígért fellépése előtt, koncert közben tájékoztatta a műsorvezető, Jéger Szabolcs a közönséget arról, hogy más lép fel helyette – ráadásul azzal indokolva a cserét, hogy a művésznő „betegség és egyéb okok miatt„ nem tudott eljönni. A városházától ezek után azt kérdeztük, volt Wolf Katinak a koncertre szerződése vagy nem?

A történtekkel kapcsolatban a szervező Hagymaház igazgatója, Gajda Ferenc egy terjedelmes közleményt juttatott el lapunkhoz, amelynek szó szerinti közléséhez ragaszkodott. Íme:

„A makói Újévi Koncertnek 23 éves hagyománya van és minden évben 1000-1500 fő jön el együtt ünnepelni, és annak részeként meghallgatni a polgármester újévi köszöntőjét. A műsor felépítésében a meghívott vendég azért ékelődik be, hogy a fúvósok ez idő alatt tudjanak pihenni. A koncert évekre visszamenőleg mindig telt házas, sztárvendéggel és vendégelőadó nélkül egyaránt.

Az adventi időszak tervezése és szervezése 2014 novemberében kezdődött meg. Akkor döntött úgy a Hagymaház vezetése, hogy az idei Újévi koncert sztárvendégeként Wolf Katit hívja meg. A művésznő menedzserével – Bognár Attilával – telefonon megtörtént az időpont és a helyszín, valamint a gázsi egyeztetése is, ahol fel sem merült, hogy erre a napra fellépést nem vállal. Egy későbbi telefonhívásban az is tisztázásra került, hogy a populáris zenét játszó művésznő egy komolyzenei koncert felépítésében, hogyan és miként kap helyet. Így a szervezők a jóhiszeműség alapján kezdték el a rendezvény hirdetését Wolf Kati nevével. A menedzserrel történt szóbeli megállapodás alapján e-mailben elküldték a szervezők azt a levelet, melyre válaszul a kész szerződést várták. Mivel az első levélre november 24-én nem érkezett válasz, ezt megismételték december 01-én is. Többszöri próbálkozásra sem sikerült a menedzserrel a későbbiekben beszélni, ezzel a szervezőket az utolsó pillanatig bizonytalanságban tartotta.

Miután a művésznő menedzsere elérhetetlen volt telefonon, így az utolsó napokban élt a Hagymaház a műsorváltoztatás lehetőségével – melyet a plakáton is olvashattak a kedves vendégek. 2014. december 31-én még egyeztetés történt a Fool Moon zenekarral a másnapi fellépésükről, akiknek ezúton is köszönjük, hogy fellépésükkel színesítették a makóiak aznapi ünneplését, újév köszöntését.

Az, hogy a műsorban a művésznő betegségére való hivatkozás történt, egy félrecsúszott kommunikációnak köszönhető. Ez azonban azon a tényen nem változtat, hogy a szervezők is értetlenül és csalódottan állnak a kialakult helyzet előtt. A szóbeli megállapodás alapján nem gondolták, hogy a menedzser a megbeszéltekhez képest még a fellépés lemondásáról sem értesíti őket. Sajnálják, hogy az utolsó pillanatban élniük kellett a műsorváltoztatás jogával. Valamint megdöbbenve olvasták a művésznő közösségi oldalán kitett bejegyzését, mely olyan színben tünteti fel a szervezőt, mintha semmilyen egyeztetés vagy megállapodás nem történt volna.„

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit teremt az új polgármester?

Megválasztása után rögtön számon kérték az egyik új polgármesteren a munkahelyteremtést. Tovább olvasom