Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Makón a 100 éves Tóth Istvánné a 4. legidősebb

Makó - Kiskundorozsmán, egy gazdálkodó család nyolcadik gyermekeként látta meg a napvilágot Tóth Istvánné Czékus Magdolna, aki a napokban töltötte be a 100. esztendőt.
Édesanyja egyedül nevelte fel, mert az apja 2 hónapos korában meghalt. Fiatalon a mezőgazdaságban dolgozott, később többek között a szegedi konzervgyárban. Házasságot 1933-ban kötött, Makóra pedig jó egy évtizeddel később költöztek.

Tóth Istvánnét (középen) veje és lánya is felköszöntötte. Fotó: DM/DV
Tóth Istvánnét (középen) veje és lánya is felköszöntötte.
Fotó: DM/DV

Magdika néninek egy lánya van, aki jelenleg vele él együtt a Szentháromság utcai családi házában. Született 2 unokája és 4 dédunokája. Férjét 26 évvel ezelőtt veszítette el, ő maga pedig 10 esztendeje betegedett meg olyan súlyosan, hogy felgyógyulása után újra meg kellett tanulnia járni és beszélni. Egészsége azóta is változó. A város 4. legidősebb lakóját tegnap Makó polgármestere, Buzás Péter köszöntötte szerettei körében.

Olvasóink írták

  • 1. lajosbácsi 2011. május 10. 21:24
    „Nagyon boldog születésnapot és még 100-évet kívánok!Jó egészséget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgármesterek a káosz ellen

Drámai hangú felhívásban fordult polgármester kollégáihoz a mátraverebélyi Seres Mária, arra kérve őket, írják le és küldjék el hozzá a cigányság és a többség együttélésének jó példáit településükön. Tovább olvasom