Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Makón dübörögtek a haverock

A vártnál is nagyobb sikerrel zárult az idei makói rockfesztivál, a Haverock Party. A nézőszám megduplázódott, a közönség jól érezte magát, a zenekarok elégedettek voltak a fogadtatással.
Az Overdream aratta a legnagyobb sikert. Fotó: Szabó Imre
A hajnalig tartó programot a kellemes, dallamos rockmuzsikát játszó Cosa Nostra nyitotta, majd a már lemezekkel is rendelkező, igen egyéni hangzásvilágot képviselő Eleven Hold lépett a színpadra – megérdemelt sikerrel. Őket a szimfonikus rock képviselője, a makói Overdream követte. A zenekar új énekeséről, Tóth Enikőről nemcsak az derült ki, hogy mesterien bánik a hangjával, de az is, hogy a fiúkhoz hasonlóan elemében van a színpadon.

Ezt követte a három sztárzenekar, a Bikini, a Beatrice, illetve a Sugarloaf. Előbbi két csapatban közös vonás, hogy bár múltjuk több évtizedes, mára mindkettőben csak mutatóban maradt az egykori alapítókból – ettől függetlenül D. Nagy Lajos, illetve Nagy Feró vezetésével a régi időket idéző, felejthetetlen hangulatú koncertet adtak A programot záró Sugarloaf fellépésére kissé már megfogyatkozott a közönség, ez azonban csupán a késői – vagy inkább már korai? – időpont rovására írható: Eráék a maguk összetéveszthetetlen, a humorra is jócskán építő stílusával méltó módon koronázták meg a rendezvényt.

A rendezvénynek otthont adó sportcsarnok küzdőtere éjszakára lényegében teljesen megtelt. Akiket megkérdeztünk, elégedetten nyilatkoztak a programról. A barátnőjével együtt érkező huszonnyolc esztendős informatikus, Olasz Tibor például azt mondta, látni, hogy most jóval többen vannak a rendezvényen: a tiniktől a negyvenesekig mindenki megtalálhatta a maga kedvenceit. Hozzátette: a fesztivál arra is bizonyság, hogy az emberek ki vannak éhezve az élő rockmuzsikára. A tizenkilenc éves főiskolás, Kun Mónika kifejezetten a Bikini és a Beatrice kedvéért jött el a rendezvényre.

Sikeresnek ítélte a rendezvényt a szervező közművelődési kht. igazgatója, Bálint Márta is. A nézőszám bőven ezerötszáz felett volt, ami még akkor is figyelemre méltó, ha most jóval olcsóbb, mondhatni jelképes árú belépőket válthattak az érdeklődők. Az is kiderült, hogy a korábbi kora tavaszi, illetve nyári időpontoknál jobb a szeptemberi: ilyenkor a rendezvény nem ütközik más könnyűzenei fesztiválokkal, nincs vizsgaidőszak, viszont az idő még nem zord. Ezért jövőre is hasonló időpontban, a bevált sokszínűség jegyében és népszerű sztárokat is invitálva rendezik majd meg a Haverock Partyt Makón.

Olvasóink írták

  • 1. Öcsisajt 2011. március 08. 10:53
    „Kár hogy mostanában nincs ilyen fesztivál!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

56-ról forgat filmet Fazekas Lajos

Ötvenhat októberében gimnazistaként tüntetést szervezett, most pedig visszatér Makóra, hogy… Tovább olvasom