Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Makón egyre több a szálláshely

Makón és a környező falvakban összesen több mint hatszáz férőhely várja az érdeklődő turistákat a nyári szezonban. A legtöbben, kétszázan – persze csak a nyári szünet időszakában – a Pulitzer-kollégiumban hajthatják álomra a fejüket, a legkevesebben, nyolcan a kiszombori Lila Akác vendégházban.
Bőségesen akad hely idén nyáron Makón az ide látogatóknak, ráadásul többféle szállástípusból válogathatnak a hazai vagy külföldi vendégek: hotel, panzió, magánszálló és kemping is várja őket. A városban összesen hatszáz férőhely várja a turistákat, de a térségben, így Csanádpalotán, Kiszomboron és Nagylakon is találhatnak szálláshelyet maguknak. A legtöbb, összesen kétszáz ember elszállásolására a Pulitzer-kollégium alkalmas – természetesen csak szorgalmi időn kívül, amikor nem diákotthonként működik.

A városban hat kisebb-nagyobb panzió és egy szálló található – érdekes, hogy egy kivétellel mindegyik a 43-as főútvonal mentén helyezkedik el. A legkevesebb vendéget, szám szerint kilencet a Bíró-féle magánszállás tudja fogadni, a legtöbbet, negyvenhetet pedig a Battyhányi utcai Fenyő panzió. Ezeken kívül a városba érkező a Maros-parti kempingben hajthatja álomra a fejét; itt összesen száz embernek van hely motelben, illetve faházakban, de természetesen lehet sátorozni és lakókocsival táborozni is. A kereskedelmi vendéglátóhelyek száma egyébként lényegében évek óta változatlan, új lehetőséget csak a nemrégiben a város határában, a Maros-hídnál megnyílt Autós panzió jelent a maga harminckét férőhelyével.

A környező falvakban a makói Tourinform-iroda nyilvántartása szerint összesen huszonegy szálláshely van. A legtöbben, tízen a csanádpalotai Fényes panzióban éjszakázhatnak.

Vásárhelyi és csongrádi helyek

Az idegenforgalmáról híres Csongrádon százhat ágy várja a vendégeket magánszállásokon és vendégházakban, panziókban havankettő, a kempingben pedig százharmincan tölthetik el idejüket. Kollégiumi férőhelyből a nyári szezonban kétszáznyolcvankettő van. A szállodai férőhelyek száma száznegyvenhat. Hódmezővásárhelyen magánszálláson és panzióban 153-an foglalhatnak helyet egy időben, a szállodai és vendégházhelyek száma nyolcvannégy, míg a strand kempingjében huszonheten férnek el. A város két kollégiumában összesen háromszázötven férőhely várja a vendégeket.  

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra zajos a SOLE-MiZo Rt. tejüzeme Makón?

Egy évig csend volt a makói tejüzem környékén, most viszont újra zajos a Cédulaház utca –… Tovább olvasom