Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Makón és Agyagfalván a fiatal európai filmesek

Makó - A házigazda magyar és román fiatalok mellett németek, görögök, spanyolok és kanadaiak is részt vesznek a Makón immár hagyományos, ám ezúttal két helyszínen zajló európai fiatal filmes találkozón – a másik helyszín az erdélyi Agyagfalva.
Felerészt Makón, felerészt a székelyföldi Agyagfalván tartják meg idén a fiatal filmesek immár hagyományos nemzetközi találkozóját, amelyet a nemzetközi szinten jegyzett Makói Video- és Művészeti Műhely rendez. A műhely vezetőjétől, Czibolya Kálmántól megtudtuk: az uniós támogatással megszervezett, összesen 11 napos rendezvényen a házigazda magyar és román fiatalok mellett németek, görögök, spanyolok és kanadaiak is részt vesznek – valamennyien a 13–29 éves korosztályt képviselik.

A csoport tagjai a Pulitzer kollégiumból – ahol eddig előadásokat hallgattak, közös filmes projekteken dolgoztak – péntek hajnalban indultak Erdélybe, Agyagfalvára. Itt különböző országok fesztiváljainak legjobb filmválogatásait tekintik meg, szakemberekkel folytatnak konzultációkat, és közben megismerhetik az erdélyi kulturális életet, szokásokat. A találkozón részt vevő fiatalok egy része egyébként szerény körülmények között élő, hátrányos helyzetű, így a film számukra egyfajta kitörési lehetőség is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kaptak pénzt a belvízcsatornára Kiszomboron

Kiszombor - Kiszombor az elmúlt években kétszer is próbált támogatást szerezni belvízelvezető… Tovább olvasom