Délmagyar logó

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 4°C Még több cikk.

Makón is lehet nemzeti zászlót kérni

Makón is kérhetnek ingyen nemzeti lobogót azok, akik ki szeretnék azt tűzni a házukra.
A javaslatot – mint korábban megírtuk – vásárhelyi mintára Hadik György képviselő (Fidesz–KDNP) terjesztette elő. Az elképzelés szerint a nemzeti összetartozást a nagyobb ünnepeken így azok is kifejezhetik otthonuk fellobogózásával, akik ezt eddig anyagi okokból nem tehették meg.

Az ötletgazda az ülést követő sajtótájékoztatón elmondta, a zászlókat a jövő héttől a város honlapján, illetve személyesen a kabinetirodán lehet majd kérni. Aki jelentkezik érte, lobogót, zászlórudat és zászlótartót is kap. Ezek együtt a városnak igénylésenként 8000 forintjába fognak kerülni. Egyelőre 2,5 milliót különítettek el erre a célra, és az első szakaszban 312 zászlót fognak szétosztani. Ha kiderül, hogy még többre lenne szükség, bővítik a keretet. Azt tervezik, hogy a lobogókat az egyik fogyatékkal élőket foglalkoztató cég közreműködésével készíttetik el. Az első darabokat várhatóan szeptemberben adják át.

A zászlóügy vitájában egyébként Török Miklós (DK) előállt azzal a javaslattal, hogy aki akar, ne csak piros-fehér-zöldet, hanem uniós zászlót is igényelhessen. Hadik erre azt mondta, ő ilyen lakossági igénnyel még nem találkozott, de ha Török szerint ez jó ötlet, terjessze elő külön javaslatként. Török válasza: ha valaki mindkét lobogót igényli, kettős zászlótartó kell hozzá, így érdemes lenne levenni Hadik javaslatát a napirendről, hogy átgondolhassák. Sánta Sándor (Fidesz–KDNP) erre, ki tudja, mennyire komolyan azt indítványozta, akkor már inkább NATO-lobogót lehessen igényelni a magyar mellé.

A testület többsége végül úgy döntött, hogy nem veszi le a Hadik-féle javaslatot, és meg is szavazta azt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A cég visszavonta a módosítást - Feljelentette a gumigyárat a szakszervezet

A cég visszavonta a módosítást - Feljelentette a gumigyárat a szakszervezet
Feljelentette a ContiTech makói üzemét a vegyipari dolgozók szakszervezete. Állításuk szerint úgy alakították a munkarendet, hogy a dolgozókat megfosszák a túlmunkáért járó pótlékoktól. Tovább olvasom