Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Makón is vadásztunk a mosolyokra

Makó - Ha kicsit másként, de idén is megrendezzük a korábban nagy sikert aratott babaszépségversenyünket. Kedden Makón, a Hagymaházban vártuk a csöppségeket, 12-től délután 5-ig 128 gyermeket fotóztunk le. Ma Csongrádon és Szentesen várjuk az apróságokat és szüleiket.
A különleges nevű Kiss René Loránd megmutatta, hogyan kell bátran fényképezkedni: az egyébként is vidám, vagány benyomást keltő tíz hónapos legény mosolygott, sőt nevetett is, amikor Segesvári Csaba fotóriporter kollégánk rászegezte az objektívet. Ahhoz persze, hogy Loránd ne érezze magát kényelmetlenül a babzsákfotelben a forró reflektor alatt, a szürke paraván előtt, segítsége is volt édesanyja, Kissné Gargya Anikó és az unokát elkísérő Gazdagné Zsurzs Mária személyében. A tapasztalat szerint a legtöbben, ha nem is fülig érő szájjal, de tűrték a fotózást – alig néhányan voltak, akiknél eltörött a mécses. Volt, hogy képeskönyv vagy játék segített abban, hogy nyugodtan üljön a helyén az izgága apróság. A gyerekek és szüleik a Hagymaház előcsarnokában várták, hogy sorra kerüljenek.

A legtöbben jól érezték magukat a fotózáson- Fotó: Segesvári Csaba
A legtöbben jól érezték magukat a fotózáson.
Fotó: Segesvári Csaba

Tavaly lapunk mellékleteként albumban tettük közzé a babák portréját – idén a világhálóra kerülnek fel az apróságok. Ez a megoldás például René Loránd szüleinek szimpatikus, hiszen a srác édesapja a nyár óta külföldön dolgozik, ott is megnézheti büszkeségét. Akire tényleg büszke lehet, hiszen a többiek közül is kitűnt azzal, milyen érdeklődő, milyen okosan figyeli a világot. Édesanyjától azt is megtudtuk: hobbija az, hogy kipakolja a ruhásszekrényt, kedvenc játékfigurája Micimackó, és szívesen játszik traktorral, teherautóval. Azt már a nagymama jegyezte meg: lehet, hogy sofőr lesz, mint a tata. A múlt évben hét városban nyolc napon át összesen 1324 apróságot kaptunk lencsevégre – hogy idén mennyi lesz a zárómérleg, nehéz lenne megjósolni, de annyi biztos, hogy tegnap Makón 128 gyermekről készült fotó.

A tíz hónapos Kiss René Loránd a középpontban: lehet, hogy sofőr lesz, mint a tata. Fotó: Segesvári Csaba
A tíz hónapos Kiss René Loránd a középpontban: lehet, hogy sofőr lesz, mint a tata.
Fotó: Segesvári Csaba

Ma Szentesen és Csongrádon fotózunk

Ma 9 és fél 12 között Csongrádon, a Művelődési Központban, illetve 13 és 17 óra között Szentesen, a Művelődési és Ifjúsági Házban várjuk azokat a szülőket és három év alatti gyermekeiket, akik szeretnének részt venni lapunk játékán. Holnap 13 és 17 óra között Hódmezővásárhelyen, a Petőfi Sándor Művelődési Központban, illetve 13 és 16 óra között Kisteleken, a Rendezvényházban lesz fotózás. Pénteken 14 és 17 óra között Mindszenten, a Kulturális Központban, illetve Mórahalmon az Aranyszöm Rendezvényházban várjuk fotózásra az apróságokat és szüleiket. Az év babáját keressük – a babákat fotózzuk, képüket lapunk honlapján (www.delmagyar.hu) közöljük, aztán pedig már csak olvasóinkon múlik, ki nyeri a versenyt. Szavazni az újságban megjelenő szelvénnyel és SMS-ben lehet majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói kaptárban rejtegették Plohn gépét

Makó - Egy méhkaptárban rejtegette egészen mostanáig a makói Börcsök Sándor azt a muzeális értékű fényképezőgépet, amelyet a legendás vásárhelyi fotóstól, Plohn Józseftől vásárolt 1943-ban. Tovább olvasom