Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Makón marasztalnák a szolgáltatókat

Kedvezményes bérleti díjakkal próbálja Makón tartani az irodájukat megszüntető nagyszolgáltatókat a képviselő-testület. A tegnapi ülésen a város közbiztonsága is téma volt. A rendőrkapitány elmondta, hogy a harminc kilométeres sebességkorlátozással védett övezetben is ellenőriznek, és a gyorsan hajtó autósok zöme helyben lakik.
Makón és térségében elfogadható szinten van a közbiztonság – foglalta össze a Makói Rendőrkapitányság éves beszámolóját Márton István. A kapitány hozzátette: egy esztendő alatt mindössze egyetlen kiemelkedő bűnesettel, a Tóth-Kása-gyilkossággal kellett foglalkozniuk, ezzel kapcsolatban csak annyit említett, hogy a csaknem egy évvel ezelőtti tragédia körülményeit vizsgálják a szakértők. Emelkedett a vagyon ellen elkövetett bűncselekmények száma, és sok olyan eset kivizsgálását is megkezdték, ahol a károsult eredetileg nem kívánt feljelentést tenni.

Mágori Józsefné képviselő kérdésére válaszolva Márton István elmondta, igen, ellenőrzik a rendőrök az ittas kerékpározókat, sokat meg is bírságoltak. Nagy Lajos képviselő panaszolta: sok a gyorshajtó a 30-as övezetekben. A kapitányságvezető felhívta a képviselő figyelmét arra a tényre, hogy a 30-as övezetekben „lebukott" gyorshajtók többsége a zóna utcáiban lakik. Marosvári Attila képviselő rámutatott: sok a szabálytalanul parkoló jármű a városban, sőt a rokkanthelyeket is elfoglalják a szemtelen autóvezetők. Orbán Imre képviselő a bűnügyi statisztikákkal kapcsolatban kiemelte: a tavalyi eredményekhez képest negatív eltérések tapasztalhatóak. A kapitány szerint a most feltárt adatok nem tükrözik a valódi munkát. A képviselő-testület elfogadta a beszámolót, és a rendőrök mellett elismerte és megköszönte a polgárőrök és a mezőőrök munkáját is.

Buzás Péter polgármester beszámolt arról, hogy elkezdődött a Petőfi park rehabilitációja. Ehhez fűzte javaslatát Mágori Józsefné, aki szerint a régi makói hagyományt felelevenítve újra ki lehetne alakítani a park szabadtéri színpada mögötti dombháton egy szánkópályát. Az ülésen szóba került, hogy a közmű nélküli tanyákon is fizetni kell a kommunális adót. A polgármester ennek kapcsán elmondta: jövőre lehetővé kell tenni az érintettek számára az adómentességet. Baranyi Sándor képviselő javaslatáról is döntenek, ő azt ajánlotta, hogy a vásártéren folytassák babapark bővítését. A testület határozatot fogalmazott meg Bakos Gáborné javaslata nyomán. Eszerint kedvezményes bérleti díjakkal próbálják meg Makón tartani a városból távozni készülő kommunális szolgáltatók irodáit. A testület továbbá tárgyalja majd Martinusz László indítványát, miszerint a jövő esztendő legyen a családok éve a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A távhődíjról is döntenek

A város költségvetése mellett módosítják a távhődíjakat a ma reggel kilenckor kezdődő… Tovább olvasom