Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 17°C Még több cikk.

Makón még mindig a kórház a vitatéma

Makó. „Ingyencirkusznak" és „habverésnek" minősítette a csütörtök délutáni rendkívüli testületi ülésen Mágori Józsefné parlamenti képviselő mindazt, ami a makói kórház ügyében történt a közelmúltban.
Az ülést azért hívta össze Buzás Péter polgármester, hogy tájékoztassa a képviselőket, mi történt az intézmény sorsáról szerdán, Budapesten folytatott tárgyaláson – lapunk erről már beszámolt.

A város első embere fenntartotta véleményét, hogy a makóiak aggódása jogos, egyben hasznos volt a kórház ügyében, de megköszönte a képviselő asszony lobbimunkáját is. Mágoriné azt ismételte meg, hogy senki sem akarta bezárni a kórházat, és szerinte akkor kellett volna tiltakozni, amikor az előző kormány az eredeti összeg 45 százalékára csökkentette az intézmény finanszírozását – az ebből eredő adósságot pedig már az új kormánynak kellett rendeznie. A szóváltásba aztán képviselők is bekapcsolódtak.

A polgármester továbbra is szakmai egyeztetést sürget a még mindig veszélyben lévő szülészet érdekében, és kéri a parlamenti képviselő közreműködését. Az utolsó szót a makói kórházról várhatóan március közepén mondja ki az egészségügyi kormányzat.

Olvasóink írták

 • 9. Tibi71 2011. november 20. 17:05
  „Tisztelt Mágoriné.

  Ön ugyanúgy mellébeszél mint a főnöke. Ön nem kórház bezárásról beszél,hanem egyes osztályok bezárásáról.Ön is nyolcévezik,igen azok elkezdték,de önöket sem kell kirakni a kirakatba mert önök is folytatják.
  Már nagyon megbántam hogy önökre szavaztam!”
 • 8. streitmank 2011. november 19. 21:06
  „Kedves Képviselő Asszony, Polgármester Úr,
  Tisztelt makói Polgárok, 16 község Polgármesterei, volt Csanád megyeiek,
  Megdöbbenve olvasom a nov.19-i Délvilágban:"Még az is elfogadható-ha már a szakma mondja-,hogy a makói kórház
  gyermekosztályának megszüntetésével lehet takarékoskodni".Soha senki nem kérdezte meg a gyermekosztály orvosait,nővéreket, legfőképpen a Szülőket,hogy be kell e zárni takarékossági okokból a 105 éves volt megyei kórház Gyermekosztályát.Az 50.000 lakosnak 8600 ujszülöttje,csecsemője, gyermeke van 18 éves korig bezárólag.Eddig az Egyetemről kinevezett osztályvezető főorvosok,cimzetes egyetemi tanár, egyetemi magántanár vezették a közel 70 éves osztályt.Nagyszámu sulyos gégehurutos, asthmás,fulladásos hörghurutos,tüdőgyulladásos, lázgörcsös, epilepsziás csecsemőkről,gyermekekről,esetleg súlyos állapotú ujszülöttekről kik fognak gondoskodni, ,megállapitani a baját és meggyógyitani?Valóban felmérték a gyermekgyógyász professzorok,hogy ezen beteganyagot 30-50-60 km-ről beszállittatják a szegedi Gyermekklinikára?Az egész volt megyényi területen egyetlen gyermekorvos sincs a tanyavilágban és a 16 községben.Tudni kell,hogy a beteg csecsemőket ,kisdedeket Szegedről vezényelt mentők szállitják majd Szegedre.
  Elképzelhetetlennek tartom,hogy szülővárosomban megszüntessék az ujszülött-csecsemő-gyermekosztályt.

  Prof.Dr.Streitman Károly
  egyetemi magántanár/gyermekorvos
  Szegedi FIDESZ aktivista”
 • 7. makovaros 2011. november 19. 20:06
  „"Makó. ,,Ingyencirkusznak" és ,,habverésnek" minősítette a csütörtök délutáni rendkívüli testületi ülésen Mágori Józsefné parlamenti képviselő "
  Elég baj hogy az egyszem képviselőnk úgy fogta fel az egészet.”
 • 6. papika56 2011. november 19. 16:21
  „Támogatni kell Geréb Á. otthon szülési programját !
  Nem korházba --otthon ,nyugodt körülmények között mint a dédnyagyanyáink. Annak a havi 1-2 szülésnek meg minek fenntartani egy eész osztályt ??,Amikor elég egy szoba, két ággyal.
  A többi kortermet pedig csatolni kellene a szihiátriához--hiszen előbb--utóbb oda kerülünk !!”
 • 5. scott1 2011. november 18. 09:47
  „A nagy nyilvánossággal beharangozott, de tragikomédiával végződő bukást követően, ma már gyér érdeklődés mellett a hátsó kamaraszínpadon új darabot visznek színpadra, William Shakespeare: Tévedések vígjátéka című komédiájával próbálkozik a stáb a hűséges rajongóinak megtartásara.
  Külön érdekesség, hogy új szerzői néven is jelent meg karakteres kritika, ami a Sok hűhó semmiért bukása után talán senkit nem lep meg. Üdvözöljük hát közöttünk az új karakter Zot! A kemény véleménymegmondót...”
 • 4. vadruca 2011. november 18. 08:22
  „Azért az mégis furcsa hogy ezután minden makói kisgyerek személyi igazolványába az lesz bejegyezve: Születési helye Szeged. - Aztán meg nem lesz-e drágább minden szülő nőt mondjuk Csanádpalotáról Szegedre szállítani, vagy a makói szülő nőket beszállítani Szegedre olyan esetben mikor a makói kórház szomszéd utcájában lakik és saját lábán tud bemenni a szülészetre. (Mint annak idején az én feleségem, a három gyermekünk születése idején.)- Na és egy ötven kilométerről való beszállításnál bizony még útközben is megszülhet az anya.)- Szóval a szülészet annyiban hasonlít a baleseti sebészethez, hogy nem látható előre mikor van rá sürgős szükség. -Ha pedig a sürgősséget akarják megelőzni akkor sok nappal előbb kórházba kell fektetni a szülni készülő nőt és így a "megspórolt" költség elvész. Egyszóval: a szülészetet nem szabad megszüntetni!”
 • 3. zo 2011. november 18. 08:04
  „Nem kell vidékre kórház hisz ottan van a legtöbb földtulajdonos, had hulljanak fél Európa erre vár kellenek a földek, a kormány csak segít hozzájuk jutni.”
 • 2. Egyolvasó 2011. november 18. 06:16
  „Be is kell ezt a kórházat zárni, úgy néz ki, hogy a vidéken a politikusok szemébe a választók csak statisztikai adatok semmi más.
  Be kell zárni a kórházat, a rendelőintézetet, a mentőállomást, nincs itt szükség semmire, ha meg lenne valami tragédia akkor majd jön szegedről a segítség, és hogy nem érne oda időben? az már nem érdekel senkit, lesz belőle egy negatív statisztikai adat.
  De akkor az ország se tartson igényt a vidékiek adójára, mert ugye ez így volna fer, ha elveszünk a vidékiektől akkor nem is kérjük, hogy járuljanak hozzá a közöshöz.”
 • 1. hajosinas 2011. november 17. 22:30
  „Úgy gondolom, mint makói lakos, hogy megint rossz oldalról közelítik meg a kérdésben kompetens kormánytisztviselők a makói korház szülészetének meghagyásával, vagy megszüntetésével kapcsolatos javaslatukat.
  Elöszőr is tessék már nekem megmondani hogyan lehet ilyen kérdésekben statisztikai adatokra hivatkozással javasolni és döntéseket hozni ? Ki az a jövőbe látó, aki ki meri mondani,hogy az elkövetkezendő időszakban még tovább csökken a gyermekszületések száma, mert az eddigi statisztikai adatok ezt igazolják?
  Ki az ki ki meri mondani,hogy a jövőben még kevesebb sürgősségi beavatkozást igénylő megbetegedések, balesetek stb. fog lenni ?
  Úgy gondolom, az illetékesek közül senki sem tenne ilyen kijelentést, mert az felelőtlenség, és szakmailag hibás lenne.
  Jó lenne ha végre már a helyi politikusok is felnőnének a feladatokhoz , és nem az egymás szapulásával, egymás iránti gáncsoskodásaival,rátermettségük fitoktatásával foglalkoznának,hanem "kart-karba öltve" a közös érdekekért és célokért.Tennék ezt igy akármelyik politikai szervezet szimpatizánsai, mert a választók érdekei ezt kivánják.Legyen az szegfűs, vagy narancsos szimpatizáns.Tisztelettel kivánok mindenkinek jó egészséget, és jó éjszakát Hölgyeim és Uraim.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novemberben is öntöznek

Maroslele - A Tisza–Maros-szögi Vízgazdálkodási Társulat igazgatója, Balla Iván szerint az… Tovább olvasom