Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Makón volt a rendőrnap

Felavatták a makói kapitányság épületét a Csongrád megyei rendőrnapon. A felújított, átalakított ház avatására Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszter, valamint Bene László országos és Lukács János megyei rendőrfőkapitány is eljött. A civilek közben az ütközőpadon megtapasztalhatták, miért érdemes bekötni a biztonsági övet.
Bár a makói rendőrök jó egy esztendeje már használják a kapitányság új, Csanád vezér téri székházát, hivatalosan, ünnepélyesen csak most, az idei rendőrnap keretében avatták fel. Mint az épületről korábban megírtuk, az egykori makói zsinagóga helyén épült. A rendszerváltás előtt az állampárt székházaként funkcionált, utóbb közösségi házként – főként irodák kaptak helyet a háromemeletes épületben.

A traffipax, közelről

A megyei rendőrnap keretében már reggeltől programokkal várták az érdeklődőket a kapitányság körül. A civilek az ütközőpad segítségével megtapasztalhatták, milyen fontos az autóban a biztonsági öv használata, megismerhették a különböző nyomrögzítési technikákat, sőt saját ujjlenyomatukat is elkészíttethették. Megnézhették a rendőrségi járműveket, de megismerkedhettek a rettegett traffipaxszal is.

A makói önkormányzat 2004 decemberében állapodott meg a megyei rendőr-főkapitánysággal arról, hogy átvehetik a viszonylag új, szerényebb költségből átalakítható ingatlant cserébe a kapitányság korábbi, Teleki László utcai székházáért. A rendőrlaktanya régi, több mint százesztendős, szecessziós stílusú épülete mellé, melynek hasznosításáról később döntenek, a város – az értékkülönbözet fejében – bruttó 113,5 millió forintot is kapott. Ugyanakkor a rendőrség sem járt rosszul, hiszen ha nem költöznek, többet kellett volna felújításra költeniük még annál is, mint amibe egy teljesen új irodaház felépítése került volna. Az új kapitányság alapterülete ráadásul kétszáz méterrel nagyobb.

Az épület felújítására a belügyi tárca 250 millió forintot költött. A beruházásra a Gész Holding Kft. kapott megbízást, ezért új gazdáinak a társaság ügyvezető igazgatója, Hollender Iván adta át. A székház avatására eljött Petrétei József rendészeti és igazságügyi miniszter, Bene László országos és Lukács János megyei rendőrfőkapitány – a várost Buzás Péter polgármester képviselte, a makói rendőröket pedig a kapitány, Márton István. Az ünnepi beszédeket, köszöntőket követően együtt vágták át a bejáratnál kifeszített nemzetiszínű szalagot, majd mindenki megnézhette az európai színvonalú, a benne dolgozók és az itt megforduló helybeliek igényeinek egyaránt megfelelő modern komplexumot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrszékházat avatnak ma Makón

Hivatalosan ma, az előrehozott rendőrnapon, a rendészeti miniszter és az országos rendőrfőkapitány… Tovább olvasom