Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Makónak a régi postaláda tetszene

Makó - Új, nagyobb és modernebb levélszekrényekre akarja cserélni a Magyar Posta a Makón megrongálódott régieket, a város azonban nem örül a cserének – a régit kérnék vissza felújítva, mert az szebb, hangulatosabb. A Posta az új szabványra hivatkozik.
Nem örülnek Makón a postaládák tervezett cseréjének. A Maros-parti városban 2 levélszekrényt tettek tönkre a közelmúltban, a Magyar Posta pedig ahhoz kéri az önkormányzat hozzájárulását, hogy ezeket javítás helyett újakra cserélhesse. A városban egyébként összesen 11 postaláda van; mint annak idején megírtuk, bő egy évvel ezelőtt fogyatkozott meg a számuk radikálisan – addig 20 volt, de a kihasználtság csökkenése miatt megfelezték a számukat.

Már akkor felmerült, hogy a régiek helyett újakat helyeznek ki, de a képviselő-testület ülésén inkább azt kérték a vállalat illetékeseitől, hogy a meglévőket helyezzék át, mert azok hangulatosabbak, szebbek. Noha ennél a praktikum elvben lehetne fontosabb, mint ugyancsak megírtuk, a Posta saját felmérése szerint is csak nagyon kevés levelet, képeslapot dobnak ezekbe a fémdobozokba: 100 levélből 96 üzleti, például számla, 2 hivatali, és ezeket eleve nem postaládába dobva adják fel. Csak a maradék kettő magánlevél.

A postaládák leszerelésekor, átcsoportosításakor érvényesült a városképet figyelembe vevő szempont, de már akkor elhangzott: ha később valamelyik tönkremegy, nem lesz javítás, jönnek helyettük az újak. Most egyet a Zrínyi, egyet pedig a Nagycsillag utcában tettek tönkre a vandálok. A Posta kérelmében azt írja: az újak nagyobb méretűek. Erről a soron következő ülésen, ma tárgyalnak a képviselők, ám mint az előterjesztésből kitűnik, várható, hogy a testület ragaszkodni fog korábbi álláspontjához – de a Posta is. Az állami vállalat szóvivője, Hüse Marianna lapunknak elmondta: a levélgyűjtők szabványára vonatkozó kormányrendelet előírja, hogy a postaládáknak alkalmasnak kell lenniük a nagyméretű boríték befogadására is.

74 régi levelesláda

A Magyar Postának szerte az országban 9000 levelesládája van. Ezek nagy része már új, mindössze 74 levélgyűjtő szekrény cseréjéhez nem sikerült beszerezniük a szükséges engedélyeket; Makó mellett Szeged néhány műemléki jellegű részén és budapesti helyszíneken nem kerülhetett sor még rá.

Olvasóink írták

 • 6. 3évesférfi 2011. április 01. 11:30
  „5. triatlonos: "Természetesen az az egy nem vállalta, mert a legismertebb volt a városban, és anyagilag megalázó volt számára a pedagógus bér."
  Remélem, ezen egyetlen pillanatig nem csodálkozik senki. A legkevésbé sem az ő hibája.”
 • 5. triatlonos 2011. április 01. 06:48
  „Ha a kocsmába is érkezik küldemény, azt természetesen beviszik, nincs ebben semmi különleges. Bizonyára azért vesznek fel focistákat, mert fizikailag felkészültek, és birják a tempót. Igy legalább a Postának jó focicsapata van, ami ugye nem gond. A postás bizonyára rendelkezik infóval, mert emberekkel van kapcsolata, de abban biztos vagyok, hogy sokkal kevesebbet "szivárogtatnak ki", mint a fodrász vagy a kozmetikus. Azt viszont meggyőződésből állitom, hogy a legtöbb hirt a varrónőtől lehet megtudni. Próbálja ki. Nekem egyszer a munkám során volt alkalmam, mert kerestem tanári állásra egy varrónőt, és mindegyiket felkerestem. Végül kiderült, hogy csak egy volt annyira képzett, hogy a levett méretek alapján tutira elkésziti a ruhát, de akaratomon kivül rövid idő alatt mindenkiről mindent megtudtam. Természetesen az az egy nem vállalta, mert a legismertebb volt a városban, és anyagilag megalázó volt számára a pedagógus bér.”
 • 4. maggyarok 2011. március 31. 15:39
  „És az is tetszene a Makóiaknak ha a postások munkaidőben nem a kocsmában lennének és nem csak focistákat venne fel a posta. Ez is elgondolkodtató nagyon, ja és a postatitokról már nem is beszélek. Postások bárkiről bármit bárkinek, főleg ha reggel negyed 9 kor már van az agyban :D”
 • 3. lajosbácsi 2011. március 30. 21:14
  „Persze hogy le kell cserélni,mert valaki pénzt kap érte.Jó volt a régi is de akkor nem lehetne lehúzni a postát /és az adófizetőket pénzel/.Valakik jól járnak és nagy pénzt szakítanak ebből is.”
 • 2. makovaros 2011. március 30. 19:11
  „Korábban volt róla szó hogy cserélik a városban őket, de azt szavazták meg hogy maradjanak a régieket, de akkor a régiket újra kéne festeni szerintem.”
 • 1. eva45 2011. március 30. 11:57
  „Nekem mindegy már milyet raknak ki, csak haladjanak vele.
  De ha még most tárgyalgatnak.......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agyonverték a pultost - rendőrkézen a gyanúsított

A gyanú szerint Békés megyében követte el szörnyű tettét a kedden Pitvaroson elfogott 23 éves férfi. Tovább olvasom