Délmagyar logó

2015. 10. 05. hétfő - Aurél 13°C | 22°C

Makovecz-tervek a makói fürdőnek

Makó - Makovecz Imre Kossuth-díjas építész bemutatta a három és fél milliárdos makói fürdőfejlesztésről készült vázlatterveket, a komplexum rá jellemzően már látványában is érdekes lesz.
Makovecz Imre Kossuth-díjas építész bemutatta a három és fél milliárdos makói fürdőfejlesztésről készült vázlatterveket, a komplexum rá jellemzően már látványában is érdekes lesz. A fórumon kiderült: a nagymedencét, amelynek érdekében még aláírásokat is gyűjtöttek, biztosan felszámolják – később esetleg építenek helyette egy másikat.

Csupa kupola és torony – az új makói fürdő már látványával is megragadja majd a látogatót. A szerző feltétele

Jellegzetes Makovecz-jegyeket viselnek magukon a makói fürdő új épületeinek tervei: jó néhány torony, kupola és oszlop. A sok medencét felvonultató, három és fél milliárdból várhatóan megépülő élmény-, gyógy- és wellnessfürdő, amely a családoknak is kellemes időtöltést kínál, már látványként is izgalmasnak ígérkezik. A város egyébként, mint a Korona nagytermében megtartott tervismertető fórumon Buzás Péter polgármester elmondta, kitörési pontként tekint a helyi gyógyvízre és a marosi gyógyiszapra épülő grandiózus tervre: bár a felerészt kötvénykibocsátásból megvalósítani tervezett bővítés és felújítás után a fürdő eleinte várhatóan nem lesz nyereséges, azt remélik tőle, hogy megpezsdül az idegenforgalom, ami munkahelyeket teremt. A végső döntést a beruházásról decemberi ülésén hozza meg a képviselő-testület.

A terem zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel. Az emberek sok mindent kérdeztek a nagy vonalaiban már végleges vázlattervvel kapcsolatban, és mindjárt az elején szóba került a legkényesebb kérdés, nagymedence ügye. Mint annak idején megírtuk, az ötvenméteres, sportcélokra leginkább alkalmas makói medence megmaradása érdekében még aláírásokat is gyűjtöttek – úgy tűnik, hiába. Makovecz Imre ezzel kapcsolatban elmondta: sokféle variáción gondolkoztak, próbálták megmenteni, de kiderült, hogy a megújuló fürdő súlypontja mindenképp ide esik, ezért el kell bontani. Azt viszont megígérte, hogy a meglévő és megmaradó harminchárom méteres medencét mindjárt a beruházás indulásakor mélyíteni fogják. Később egyébként lehet, hogy mégis lesz egy másik ötvenméteres medencéje a fürdőnek: a harminchárom méteres mellett megvan a hely neki, csak meg kell majd építeni.

Karácsonyi ajándékosztás 4 repülőjegy vár Önre!
12 következő >> végére >>> 15 hozzászólás
Moderálásra küldöm 15. helikopter 2008.10.31. 11:05

Egy olyan épületkomplexumot hoznak itt létre, amely páratlan a világban.
Olyan stílusú dolog ez, amit akár elmennek megnézni az emberek.
Inkább örüljetej, én biztosan boldog lennék, ha lenne egy Makovecz épület a városomban.

Moderálásra küldöm 14. vvv 2007.12.28. 20:26

A fördő kevés ahhoz,hogy vendégeket vonzon Makóra. A fördővel már elkéstünk. Más kellene. A működéséről nincsenek számítások.Hány vendég kell a megtérüléshez? és ezek honnan jönnek? Mert Mó-ról biztos nem.

Moderálásra küldöm 13. kiki 2007.12.19. 12:10

Unokáink is látni fogják.Mármint a fizetnivalókat.Mert szerintem Makó 1000 évre eladósodik ettől a MAKÓvectől.

Moderálásra küldöm 12. Sunyi Ló www.sunyilo.net 2007.12.16. 11:48

EL A KEZEKKEL A FÜRDŐNKTŐL!!! Sehonnai Buzás és (bűn)társai!

Moderálásra küldöm 11. triatlonos 2007.12.16. 08:54

Tisztelt Hozzászólók!
Itt hiába a logikus vélemény, ez a történet nem arról szól, hogy beszéljük meg. Ez arról szól, hogy valahol az "uj Mo." programm keretében valaki eldöntötte, hogy igy lesz és kész! Vita nincs! Ez nem a makóiaknak készül, ezt nyiltan kimondják, akkor a makóiak véleménye sem számit! Város megtartó ereje, fiatalok jövöje, sport nem számit! A város erőn felüli ráforditással felépiti ezt a gigantomániás objektumot, és néhány ember, aki esetleg más programokról - pl. biodiesel -lecsúszott, majd kaszálni fog a kiszolgáló létesitményekkel, ha lesz vendég!

Moderálásra küldöm 10. bérletes 2007.12.15. 19:38

Tisztelt érintettek!
- A terv biztosan nagyon szuper olyan helyre ahol még eddig semmi sem volt.
- Miért ne lehetne olyan tervet kialakítani ami azonnal nyereséges?
- Jó reklámmal és tartalommal ez nem elképzelhetetlen!
- Kérem tekintsék a helyieket embernek(Ne csak szavazáskor küzdjenek a véleményükért!) és ne feledjék, hogy a sok bérletes nagy része az úszás kedvéért és öröméért jár ide. Ilyen esetben nagyon megerőltető lenne megkérdezni a fürdőbe járókat mi is a meglátásuk? Esetleg időben tájékoztatni Őket?
- Szerintem makói tervező is tudna normális szép praktikus tervet készíteni!!! Különbet a bemutatottnál!
- Nem beszélve a sport oldaláról az ügynek. Ezzel ugyanis az úszósport itt Makón le lesz fejezve! Ez a cél? A fiatalok ne ússzanak? Sokan a sikerek hallatán tanultak meg úszni. Nem jó ha edzett az ifjúság? Inkább unatkozzanak és romboljanak?
- A sportrendezvények egyik vidéki fellegvára lehetne a makói. Ez nem elég csábító lehetőség? Milyen büszkék voltak HMVhelyen… Tovább olvasom »

Moderálásra küldöm 9. Naszradi Anrás 2007.12.14. 08:07

Rengeteg öltözö,rengeteg kihasználatlan tornyocska,és a nagymedence hiánya.Ez jellemzi az épületet.Csak a sok vendég főleg nyáron hol fürdik?Mert eddig a nagymedence szinültig volt a többi mellet is.A renszeresen úszóknak mélyítik a 33 m-t? De a hosszával van baj..És télen?
Most lehetetlen ilyen hőfokban hő szinten tartani a kinti medencét.
Csak a sátor mentette meg idén az úszó vendégeket.Az új épülteben a vízhőfok és a hőmérséklet is meleg az úszásra.Pancsira jó..Tehát fürdő helyet pancsizónk lesz sok pézé.
Búzás úr sokszor elmondta a fürdőt nem a Makóiaknak építi,de az ő pénzük is benne van.És úszni hova menjenek Vásárhelyre,vagy Szegedre a halálúton?Azé lehetet volna valamit sejteni hogy igy alakul az útviszony az M5 megépítésekor,és az EU kiterjeztésekor,de ez egy másik történet....
Egy bérletes úszó vedég.

Moderálásra küldöm 8. Zoli 2007.12.12. 15:41

Tisztelt Nana!

Igen, biztos volt, hogy a fürdőterv el lesz fogadva. Azért mert a Makói Önkormányzatban a bal- és középpártok többségben vannak a jobbosokkal szemben.

Ezt nem tudta?

Üdvözlettel Zoli

Moderálásra küldöm 7. Nana! 2007.12.11. 23:44

Ha jól emlékszem, talán egy hónapja annak, hogy a képviselőtestület azon vitázott, hogy egyáltalán szabad-e kötvényt kibocsátani egy ilyen "szép" cél érdekében. Makovecz meg már készen van a vázlatokkal?! Ennyire tuti volt, hogy megszavazza a testület a kötvénykibocsátást?! Hát nem érdekes?! Makón így mennek a dolgok...?

Moderálásra küldöm 6. Heffalump 2007.12.10. 21:03

Közben meg Makovecz fideszes, legalább ezzel nem lehet buzpétert támadni :)


15 hozzászólás12 következő >> végére >>>

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Albumot adott ki a makói Party zenekar

A következő cikk betöltéséhez görgessen lejjebb!