Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Makovecz Imrére emlékeztek a makói testületi ülésen

Makó - Makovecz Imrére emlékezett, majd a postával civódott a makói képviselő-testület tegnap. Zöld utat kapott a lapunkban már bemutatott Makó-kártya és tanulmány készül arról, hogyan lehet szállodává visszaalakítani a Koronát.
Emelkedett pillanatokkal kezdődött a makói képviselő-testület tegnapi ülése: Buzás Péter polgármester a kedden elhunyt Makovecz Imrére emlékezett, akinek halála miatt a középületekre fekete lobogót tűztek a városban. Azt mondta, a Kossuth-díjas építész, akinek épületei immár meghatározzák Makó arculatát, emberi nagyságával és tisztességével is lenyűgözte őt. Sánta Sándor fideszes képviselő, korábbi polgármester az egyperces néma tiszteletadást követően arról beszélt: jó, hogy Makovecz életműve a Maros-parti városban kiteljesedhetett, hiszen Budapesten például nemigen látni általa tervezett épületet. A megemlékezést követően vidámabb pillanatok következtek: a város első embere Csikota Józsefet, a magán zene- és művészeti iskola igazgatóját köszöntötte abból az alkalomból, hogy – mint beszámoltunk róla – beválasztották a fúvószenei világszövetség elnökségébe.

Több alkalommal is szerelmi civódásként jellemezte az ülésen a makói önkormányzat és a posta között időről időre kiújuló vitákat Buzás Péter. A posta városban végzett tevékenységéről szóló tájékoztató kapcsán ugyanis ismét felmerült a két örökzöld vitatéma, a postaládák és a nagyposta felújításának ügye. Mint megírtuk, a posta szerette volna korszerűre cserélni a régi levélszekrényeket, ehhez azonban Makó nem adott engedélyt, mondván: a régiek szebbek, hangulatosabbak. A Magyar Posta Zrt. ezzel szemben, hiába kérik régóta a makóiak, mindmáig nem újította fel a nagypostát. Mint kiderült, bár a 400 milliós beruházásnak a tervei is készen vannak, az állami tulajdonú vállalat anyagiak híján most sem fog nekilátni a munkának. Széllné Tóth Ibolya, a szegedi területi igazgatóság igazgatója azt mondta: a levélforgalom csökkenőben van, jellemző, hogy Makón is közmunkásokkal hordatja ki küldeményeit az önkormányzat – nekik viszont az a feladatuk, hogy erőiket arra koncentrálják, amiből több bevételt remélhetnek.

A testület tanulmányt készített arról, hogyan lehetne szállodává visszaalakítani a Korona szálló emeleti részét. Erre azért van szükség – mondta a polgármester – , mert küszöbön az új fürdő avatása, új szálláshelyeket azonban magánbefektetők még nem létesítettek a városban. Zöld utat adtak a képviselők a Makó-kártyának is, amelyről a napokban írtunk bővebben. Buzás Péter megerősítette: ezzel a makói lakosok féláron válthatnak belépőt a fürdőbe, ami egyébként egy Buzás által olvasott apróhirdetésben is felbukkant – valaki úgy hirdette makói ingatlanát egy országos lapban, hogy „az ország legszebb fürdőjének közelében lévő ház eladó".

Olvasóink írták

 • 3. eva45 2011. szeptember 29. 18:49
  „Fejlődik, fejlődik a posta ,de ez nem jelent egyet a haladással.”
 • 2. Palacsinta 2011. szeptember 29. 18:17
  „Lehet hogy kevés a levélküldemény,de az internetes aukciós oldalakon keresztül rengeteg csomag kerül feladásra.Ez viszont új bevételi lehetőség.Ezt elfelejtették.”
 • 1. papika56 2011. szeptember 29. 16:27
  „a Posta nem szegény cég ! most pl. vettek 176 db új VV. P. az vezérkarnak ! Vettek még : Skoda Oktáviát, és skoda Fabiát. Közbeszerzési tilalom van ! De vettek még Fiat Sandó kisbuszt is . A régi flotta 2-6 éves volt amit lecseréltek.
  A postai árak --horribilisek ! egy ajánlott levél pl: 0,5 g ig= 540.-Ft, 0,75gr.--740.-Ft, 2kg. 990.--től felfelé!
  A csomagot nem tudom ! Amit lehet az emberek interneten keresztül intéznek --leveleznek !!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kapuoszlopok a makói restaurátor fotóin

Makó - Gyermekkori álmát valósította meg a makói múzeum restaurátora, Juhász István azzal, hogy… Tovább olvasom