Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Makovecz öröksége

Makó - A kormány mindent megtesz azért, hogy az M43-as most épülő szakasza időben elkészüljön, s ha kell, hazai forrásokat is felhasznál annak érdekében, hogy elkészüljön a sztrádához még hiányzó északi elkerülő út – mondta Lázár János, a miniszterelnökség államtitkára Makón, amikor pénteken megnyitotta a Széchenyi Programiroda tavaszi fórumát.
Ezen vállalkozókat tájékoztattak aktuális pályázati, támogatási lehetőségekről. A politikus azt is elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítanak Makovecz Imre organikus építészeti örökségére, ezért – más épületek mellett – Mágori Józsefné parlamenti képviselő és Buzás Péter polgármester kérésére forrást fognak szerezni a még csak tervezőasztalon lévő könyvtár megépítésére, illetve a Hagymatikum bővítésére – mindkettő a Kossuth-díjas építész nevéhez köthető.

Az államtitkár azt is elmondta: Brüsszellel megállapodott a kormány arról, hogy a 2014 és 2020 között Magyarországnak járó 8 ezer milliárd forintos támogatás 60 százalékát gazdaságélénkítésre költik, s csak a fennmaradó 40-et egyéb társadalmi célokra, például környezetvédelemre és felzárkóztatásra. A korábbi fejlesztési ciklusban az arány más volt, jelenleg azonban a gazdaság beindítása a legfőbb cél – hívta fel a figyelmet. A fentebb említett 60 százaléknyi hányadot a megyék között arányosan fogják elosztani, a pénz 14-15 százaléka kerül Csongrádba. A fejlesztési erőforrások elosztásánál fontos szempont lesz a helyi kreativitás, és a hazai vállalkozók, önkormányzatok, civil szervezetek gazdaságélénkítő számíthatnak a Széchenyi Programiroda támogatására elképzeléseik megvalósításához – tette hozzá Lázár János.

Olvasóink írták

 • 17. makovaros 2013. május 02. 15:25
  „Van még egy Makovecz épület terv ezt se ártana, ez a szórakoztató központ (benne mozi stb)”
 • 16. kakukkfű 2013. április 30. 12:51
  „Betegek vagytok mind egy szálig. Megrögzött álmodozók. Ideje felébrednetek! De tudjátok mit, higgyetek amit akartok. Éljetek abban a tudatban, hogy az vagyok, akinek gondoltok. Ez legyen életetek legnagyobb öröme, ennél csak nagyobb tévedésetek legyen, pedig ez elég nagy! Na üdv, ...fejek!”
 • 15. pog 2013. április 30. 10:45
  „igen ezt az örökséget sokáig nyögjük....”
 • 14. DrBubóóó 2013. április 30. 05:53
  „13. kakukkfű 2013.04.29. 20:10 A fürdő politika, sőt te is ezt csinálod itt! Amit Francois írt mind igaz, támogatom én is a vagyonelkobzást. Egyébként mennyit fizetnek neked ezekért a bérbeírásokért?! Nekem, meg sokunknak például a te írásaid felesleges itt..... orvost gyorsan keress fel. Egyedül aki hazudik az te vagy. Francois sose nevezi magát életművésznek. Másik lesznek nyugdíjas fórumok, ott oszt az okosságaidat. Vagy te is told be a vagyonodat a fürdőbe!!!!!!!”
 • 13. kakukkfű 2013. április 29. 20:10
  „Franciska! Ebből látszik, milyen szánalmas vagy! Azért nevezz meg, mert én kérem! Vagy ne állíts olyat, ami nem igaz, mert akkor hazug ember vagy, akinek a szava nem ér semmit, kár elolvasni, amit írsz! Tehát ki vele, had lássa más is, kire gondolsz. Én tudom, hogy nem tudsz semmit, csak a szád jár, és csak feleslegesen téped a szád. Jelentkezz poginak, és tégy csodát! Leírtál oly sok mindent, lássuk, mit tudsz megvalósítani belőle, Te nagyokos.

  Az életművész kifejezés nem tőlem, hanem Tőled származik, jó néhány éve magad nevezted így magad. Már erre sem emlékszel? Nagyon rövid az agyad memória tartalma. Még azt sem tudod megjegyezni, én mit kifogásolok, és mire reagálok. Te csak fújod a csaló választást, meg lakossági fórumot, vagyon elkobzást. Ezekre én sosem reagálok, mert nem érdekel. A politika alapból nem érdekel. Csak a fürdő megmentése, ha már meg van, akkor használjuk. Te is jobban tennéd, ha eljárnál, legalább megtisztulnál. Ha szellemileg nem is!”
 • 12. Francois 2013. április 29. 09:29
  „11. kakukkfű 2013.04.29. 08:22 Te tényleg hülyének nézel, mért neveznélek meg nagy nyilvánosság előtt! Másik, minek köszönnék neked! Itt a megoldás Buzás és slepjét azonnal eltakarítani, teljes vagyonelkobzás! Bár ez nehéz lesz Mivel Döbrögi uraság sok felé könyököl! :) Lássuk csak, lánya révén Gyurcsány, aztán Botka, itt vannak még a sok nyugdíjas meg a rengeteg önkormányzati retye rutya. :) Nem tudom szegény alpolgármesternek hogy tetszik hogy Döbrögi megint újra akar indulni Végre hajtható lenne a teljes vagyonelkobzás is, meg az elzavarás is! Egyébként, te annyira okos vagy javasolj már megoldásokat! Mondjuk ez a rám ragasztott életművész titulus kicsit túlzás, de jobb mint hazudni a lakosságnak, városból falut csinálni, ingatlan árakat a mélybe nyomni, mert élhetetlen falu lett makóból, akkor még a lakosság és vállalkozók sanyargatásáról nem is beszéltem! Emberek, a döntés a kezetekben van, bár ki lehet polgármester, csak ezt a sleppet zavarjuk már el! Sokunknak elege van már belőlük!!!!!!!!!!!”
 • 11. kakukkfű 2013. április 29. 08:22
  „Aki itt fújja a süket dumát, az továbbra is Te vagy. Még mindig nem neveztél meg. Nyilván azért, mert nem tudsz, azt sem tudod, kit ócsárolsz. Talán egy szép napon majd rád köszönök a nicknevemmel, és akkor fogsz meglepődni.
  Még egyszer mondom, olyan dolgot javasolj, ami végre is hajtható, valamint értelme is van. Ja, hogy ez már Neked nem megy? Erről meg csak Te tehetsz. Egyébként nem értem a csalásról szóló beírásod. Miről is van szó? Mivel nem az vagyok, akinek gondolsz, így nem tudom, miről fecsegsz.

  "Leírtam az alternatívát, itt a megoldás annak az egy személynek a vagyonát elkobozni, betolni a fürdőbe és nem a lakosságot sanyargatni adóemelésekkel. kell ennél bölcsebb megoldás?!" -ez lenne a nagy megoldás? Ez mutatja igazán, mennyire tájékozatlan vagy minden téren. Látszik, eszed az sok van, csak használni nem tudod kellő mértékben. De szerintem ne személyeskedjünk, inkább lássuk a megoldási javaslataidat, had nevessünk páran.”
 • 10. Francois 2013. április 29. 06:01
  „9. kakukkfű 2013.04.28. 22:02 1. nem rezsortom az észosztás, 2- csalással mindenki tud nyerni választást! 3. Olyan embert nem tartok arra méltónak hogy köszönjek neki aki a demagóg kommunizmus mellett van és a becődölt fürdő mellett áll! Nem a lakosságnak kell itt tenni hanem a városnak. De nincs mit. A lakosságnak azt kellene tenni hogy a mostani vezetőket azonnal elzavarja. Mágoriné meg végre számoltassa már el őket a fürdő sus musairól! Az észről csak annyit szerencsére több van mint neked, ezt nyugtázom is! A süket dumát egyedül te fújod itt, mint a bolond gyerek kinek elvették a játékát! :) Leírtam az alternatívát, itt a megoldás annak az egy személynek a vagyonát elkobozni, betolni a fürdőbe és nem a lakosságot sanyargatni adóemelésekkel. kell ennél bölcsebb megoldás?!”
 • 9. kakukkfű 2013. április 28. 22:02
  „Na Te nagyokos Fraciska, Te már megint tudod a tutit? Akkor, ha szembe találkozunk az utcán, miért nem szólsz valamit, pedig sűrűn találkozunk. Csak fogalmad sincs, ki kivel van, vagy ki kicsoda. Fújod a magad süket dumáját, erőltetsz dolgokat, csak fogalmad sincs az egészről. Azt várom már, hogy egyszer elindulj már egy választáson, és megmérettess. És kevésnek bizonyulj. Mert ennyi ésszel nem sokan szavaznak Rád, legfeljebb a veled egy szinten levők, akik azért hála istennek kevesen vannak. Persze, ahhoz bátorság is kéne. Talán ha megpróbálkoznál tenni valamit, nem csak gyalázkodni, okoskodni.
  Egyébként világosíts már fel bennünket, kire gondolsz, had nevessünk már egy jót. Életművész Úr!”
 • 8. Francois 2013. április 28. 17:05
  „2. kakukkfű 2013.04.26. 20:54 Én inkább nem szólok ehez! :) Egyszerűbb a képlet, egy embernek teljes vagyonelkobzás, akinek ez a beteges fürdő a rögeszméje! Vagyona államosítása, majd a nyereségből vissza kapja! 3. jagoda194 2013.04.27. 09:47 Ha kicsit eltöprengsz, már is tudod kit rejt a nick név! :)”
 • 7. Cillit_bang 2013. április 28. 09:53
  „6. babeli
  Így van ! Mutassák meg az átadástól a napjainkig, havi lebontásban...Az teljesen átlátható ...Sok minden kiderülne??.....Az "ellenzéki" képviselőknek joguk is lenne...
  De miért ez a nagy csönd???”
 • 6. babeli 2013. április 27. 19:06
  „Amíg nem lesz nagymedence, addig nem teljes a fürdő(komplexum), ezért bővíteni kell.
  Valami számvevőszéki vizsgálatról volt szó abban az időben, amikor Kovacsics (a nagy tudor)lemondott. Abból nem lett semmi?.., vagy csak elkerülte a figyelmemet a vizsgálat eredménye?”
 • 5. Qllancs 2013. április 27. 17:46
  „Minek bármit is nyitni..erre az szűk 1 évre ?? pénzkidobás csak.”
 • 4. Cillit_bang 2013. április 27. 14:24
  „Szerintem nem érdemel Makó semmit sem, mert nagyon sokan úgy gondolkoznak - még mindig - mint kakukkfű, pog, roxper stb...

  A Hagymatikumot még nem kéne bővíteni, csak a látogatók számát kellene elöször emelni...De tragikomikus, ami most a fürdőben zajlik....
  Nem értem az ellenzéket! Most miért nem kérnek olyan havi kimutatásokat, amin látni lehet, hogy mi történt az utolsó egy vagy fél évben a fürdő üzemeltetésében???? Mert azt nem lehet kézlegyintéssel elintézni, hogy adunk 120 milliót!!! Szerintem nagyon sok makói lakos lenne kiváncsi az "eredményre" és a számokra!!!!! Vagy hamis a baba???”
 • 3. jagoda194 2013. április 27. 09:47
  „Hát kedves kakukkfü nállad sok az ész,ha igy osztod a végén üresen marad az agyad helye.Mi köze van a választási törvénynek és a körzetesítéshez ahhoz hogy Csongrád megye mennyi pénzt kap pályázataik kapcsán?Az általad ellenzéknek nevezett csoportosulások nem alszanak,hanem a helyekért civakodnak és remélem a büdös életbe sem jutnak még egyszer olyan helyzetbe,hogy tönkre tegyék országunkat mint Károlyi Mihály,Rákosi Mátyás,Kádár János,Horn Gyula akik mindent eladtak szét osztottak és elloptak,ami könnyebb volt a levegőnél”
 • 2. kakukkfű 2013. április 26. 20:54
  „Sajnos, az elosztás még sok évig a mostani elvek és gyakorlatok alapján megy majd, nincs esély a jelenlegi választási törvény és körzetesítés alapján változásra. Ahhoz több kell, mint egyszerű választás. Felébredés kellene, csak jelenleg Csipkerózsika álmot alszik az értelem. Vajon mikor jön a királyfi fehér lovon, hogy felébressze a mai Magyar valóságba az alvókat? Ezek legalább nyitnak valamit, de az ellenzék, akinek változtatni kellene, azok hol vannak, hol nyitnak valamit?
  Még cukrászdát sem!!!”
 • 1. grafika88 2013. április 26. 17:21
  „Rózsaszínű ház aljában fidesz irodát nyitnak. MINEK ???
  Az EU s támogatások..meg a csókosoknak lesznek szétosztva ..mint most ! 2014--20. HOL lesznek már ezek akkor ?? Remélem csak 1 évük van. Miért terveznek évekre előre ??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú művészek kiállítása Makón

Egykori és jelenlegi diákok műveiből nyitottak kiállítást a Makói Általános Iskola Bartók tagintézményében. Tovább olvasom