Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Már a buszsofőr és a tanár sem visel órát

Makó - Míg korábban a karóránkra pillantva tájékozódtunk a pontos időről, addig manapság inkább mobiltelefonunk kijelzője mutatja az idő múlását. Megkérdeztünk egy makói buszsofőrt, egy tanárt és egy médiaszakembert, hogy vajon ők viselnek-e még órát?
- Nem viselek órát, mert két telefonon is látom a pontos időt, ráadásul a műszerfalon is van digitális kijelző - mondja Árva József, pedig mi azt gondolnánk, egy buszsofőr számára elengedhetetlen az óra viselése, hiszen foglalkozása miatt mindig a pontos időhöz van kötve. A Tisza Volán Zrt. dolgozója tizenöt évvel ezelőtt hagyta el a feleségétől kapott időmérőt, azóta nem használt másikat. Azt mondja, kollégái körében sem sokan viselnek órát, hiszen egyszerűbb a műszerfal kijelzőjére pillantaniuk, mint a csuklójukra.

Az élő műsorok kapcsán minden perc számít - vallja Rácz Csaba. A Makói Városi Televízió ügyvezető igazgatója gyakran tájékozódik az idő múlásáról, ezt pedig legkönnyebben a csuklójára tekintve teheti meg. - Nem hordok gyűrűt, ezért nálam az óra tölti be az ékszer szerepét is. Igyekszem mindig a legjobb minőségű és márkájú órát választani, ami nem csak elegáns, de sportos is egyben, így többféle öltözékhez ugyanolyan jól passzol. A vásárláskor amellett az óra mellett döntök, amibe legelőször beleszeretek, de ezt akár évekig is képes vagyok hordani, ritkán váltok.

Az élő műsorok kapcsán minden perc számít - vallja Rácz Csaba.
Az élő műsorok kapcsán minden perc számít - vallja Rácz Csaba.

De mi szól az óra mellett?

A mobiltelefonok mellett szól az az érv, hogy a legtöbbször magunknál tartjuk, így elég csak elővenni, és máris megtudjuk a pontos időt. Hátránya: bármikor előfordulhat, hogy készülékünk lemerül. Ilyenkor jöhet jól egy márkás karóra, amelynek a pontos idő mutatásán kívül még egy előnye lehet: a presztízsérték. 

 
Kíváncsiak voltunk arra is, hogy egy pedagógus vajon visel-e a karórát? Németh Hajnalka, a makói József Attila gimnázium tanára nem használja. Mint mondja, nincs is rá szüksége, mert minden tanteremben lóg egy-egy falióra. Ráadásul a tanórák 45 percnyi hosszúságát nem csak a csengőből, hanem már megszokásból is érzékeli. - Ha éppen nem dolgozom, akkor sincs nálam óra, a köztéri órákról tájékozódom, ez pedig a legtöbb helyen megtalálható. Ha mégsem, még mindig ott a mobiltelefonom - mondja. Az, hogy nem hord órát, nem jelent számára hátrányt, így is mindig pontos, sosem késik el a megbeszélt találkozókról.

Olvasóink írták

 • 8. Dorci79 2012. február 03. 06:09
  „Nekem 6 db karórám van, ebből sajnos 4 működik jelen pillanatban.
  1 márkás elegáns nevezetes eseményekre, a másik 3-at felváltva használom melózás közben.
  Megszokásból veszem fel valamelyiket, hiányzik, ha nincs a kezemen.”
 • 7. a84esbusz 2012. február 03. 03:25
  „Óra!!!!!!!!!!!!”
 • 6. újratöltve 2012. február 02. 18:11
  „Egyszerű: akinek nem kell ne viselje! Én megszoktam, hiányozna. (azért arra kíváncsi leszek amikor az uszodában kapom a frankfurti időt az okos mobilomra az uszoda mélyén!) Az óra nem státusz szimbólum, hanem megszokás. (kivétel a 24 karátos 50 gyémánttal kirakott platina óra) Bár igény arra is volna...!”
 • 5. newdog 2012. február 02. 15:26
  „Én többek között néha felteszem a kb. 30 éves Raketa (Pakema) órám, amit egy gyűjteményből vettem, használatlanul. Nagyon illusztris helyeken ezzel szoktam reprezentálni. :))) (10 évente 1X)
  Egyébként mióta próbálom a mobilom a polc mélyéről nem eltakarítani, szinte állandóan van nálam óra. Amíg viszont elválaszthatatlanok voltunk -a telefonom meg én-, természetesen soha nem vettem fel ketyegőt a hétköznapokon.”
 • 4. kiokushyn 2012. február 02. 12:28
  „Ujabban ismét divatba jött az óra viselése-persze csak a nagyon márkásé.”
 • 3. Qllancs 2012. február 02. 11:52
  „T. 2. JÓÓÓÓÓÓÓ!
  Van akinek státusz szimbólum az óra ! Mert pl. Shorbert N. amit visel a kezén :pl 4 millió ft -ot ér !!!!
  Másnak a lakása nem kerül ennyibe !!!!”
 • 2. Takavaka 2012. február 02. 11:25
  „Azt mindenki tudhatja, hogy egy tanár nem hordja és nem viseli az órát, hanem tartja...”
 • 1. Pandora 2012. február 02. 10:39
  „az utóbbi években én sem hordtam karórát, én is a mobilomról lestem le az időt, de tavaly kaptam a Dolce&Gabbana órát, azóta hordok :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eltünik a makói holdbéli táj

Makó - Egyelőre nagyon nagy a kontraszt az új makói fürdő és környezete között, a Hagymatikum… Tovább olvasom