Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 21°C Még több cikk.

Már a járdát is lopják

Makó - Megdöbbentő felfedezést tett nemrégiben a makói Görbe János: a Virág utca egy szakaszán ellopták a járdát. Az önkormányzat feljelentést tett, pótlást ígér.
– Egyik este még megvolt, másnap reggelre felszedték. Az, hogy meglepődtem, enyhe kifejezés – mondta a makói Görbe János a Virág utcában, ahol három héttel ezelőtt egy darabon eltűnt a járda. A férfi nem az utcában lakik, egy rokonát látogatja itt napi rendszerességgel. Egy nagyjából 20 méternyi szakaszról van szó, amit 40-szer 40 centis betonlapok burkoltak, körülbelül 150 darab. Járda csak az utcának ezen az oldalán van.

A városban ugyan sokfelé zajlik járdafelújítás, az ember mindenütt felbontott járdákat lát, itt azonban biztosan nem erről van szó. Egyrészt az utcában nem ígértek új járdát, pénzt sem szedtek rá, másrészt a beruházásban dolgozó csapatokra nem jellemző, hogy éjszaka és csak rövid szakaszokon dolgoznának. Görbe János a történteket jelezte a körzet képviselőjének és külön a városházán is. A rendőrségen is járt – ott azt tanácsolták neki, vagy ő, vagy az ott lakó, egyébként 87 esztendős rokona tegyen feljelentést. Nem tettek, mert úgy gondolja, ez nem az ő feladatuk. Azt viszont szeretné, ha az érintett szakaszon a város mihamarabb pótolná a hiányzó burkolatot a járdán.

Görbe János az ellopott járdaszakasznál. A szerző felvétele
Görbe János az ellopott járdaszakasznál. A szerző felvétele

– Él az utcában egy vak ember is, aki most nagyon nehezen közlekedik: nemcsak azért, mert nem tud a megszokott útvonalon haladni, hanem azért is, mert így kénytelen kimenni az úttestre, ami veszélyes. Ha épp itt vagyok, segítek neki, de máskor nehezen boldogul – mondja Görbe János.

A városházán is megdöbbentek az eseten. Feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen, és lapunk érdeklődésére megígérték: hamarosan, várhatóan még 15-e előtt újjáépítik a járdát a hiányzó szakaszon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár János Honvédban

- Ne csak a kirakat, a hátsó udvar is legyen rendben! – mondta Lázár János Makó Honvéd városrészében, ahová a polgármester-aspiráns Farkas Éva társaságában látogatott. Tovább olvasom