Délmagyar logó

2017. 09. 27. szerda - Adalbert 14°C | 22°C Még több cikk.

Már két rádió van Makón

Immár két rádió osztozik az éteren Makón: a három éve sugárzó Árkádia rádió és az adásaival most induló Rádió Ice. Bár a két műsorszolgáltató profilja más-más, mégis egymás vetélytársai lehetnek a szűkös helyi piacon.
A harmincéves programigazgató, Sas Zsolt bízik a Rádio Ice életképességében. Fotó: Karnok Csaba
Az interneten már február óta hallható, a napokban azonban sugárzott próbaadásait is megkezdte a makói Rádió Ice. Mint korábban megírtuk, a kisközösségi műsorszolgáltatóként funkcionáló állomás először tavaly pályázott frekvenciára. Akkor még sikertelenül – idén, az év elején kapták meg a működési engedélyt a médiahatóságtól. A csapat főként helybeli fiatalokból áll. Egy húszas-harmincas korosztálybeli baráti társaságról van szó, akik úgy gondolták: szükség van a városban egy olyan interaktív fórumra, ami napról napra teret adhat a különböző véleményeknek a közélet és a kultúra területéről.

Stúdiójukat a Széchenyi téri irodában rendezték be, és ugyancsak ennek az épületnek a tetejéről sugározza be adójuk az FM 94,2-es frekvencián a várost – egyelőre inkább zenével. Sas Zsolt programigazgató lapunknak elmondta: a rendes műsorsugárzást a jövő héten kezdik el. Aki kíváncsi a várható műsorrendre, már olvashatja a rádió honlapján: www.radioice.tk.

A Rádió Ice engedélye és az alapítók szándéka szerint félig kereskedelmi, félig közszolgálati adó. Elsősorban a tizenévestől a negyvenesig terjedő korosztályt igyekszik megcélozni tematikus és szórakoztató műsoraival. Sas Zsolt úgy gondolja, nem versenytársai lesznek a már három éve működő Árkádia rádiónak, hiszen egészen mást csinálnak – inkább kiegészíteni, gazdagítani szeretnék az éteren fogható helyi kínálatot.

Sipos Jenő, az Árkádia rádió vezetője sem beszél a két rádió közötti konkurrenciaharcról, megjegyzi azonban: a Rádió Ice nyilván elviheti tőlük a hallgatók egy részét – ma még kérdéses, mekkora hányadát. A hirdetési piac tekintetében ugyanakkor Sipos Jenő úgy gondolja, nem kell arra számítaniuk, hogy átpártolnak ügyfeleik az új adóhoz, hiszen elégedettek vele, hitelesnek és hatékonynak tartják. Arra a kérdésre, hogy a Rádió Ice megjelenése miatt terveznek-e bármilyen változtatást, úgy válaszolt: folyamatosan igyekeznek megújulni – de akkor is ezt tennék, ha egyedül sugároznának a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zenével nyitotta a nyári szezont a makói fürdő

Szerencsésen választotta meg a makói termál- és gyógyfürdő azt az időpontot, amikor bepótolja az egy… Tovább olvasom