Délmagyar logó

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -1°C | 3°C Még több cikk.

Marad a makói szolgáltató

Makó - Nem sikerült új szolgáltatót találni, így június 30-áig a mostani cég üríti a kukákat Makón. A város később újabb pályázatot ír ki.
Korábban beszámoltunk arról, hogy a makói önkormányzat közbeszerzési pályázatot írt ki a települési szilárd hulladék szállítására. A Bio-Pannónia Kft.-vel kötött – tíz évre szóló – szerződése 2009. december 31-én lejár, és a törvény szerint közbeszerzés útján kell kiválasztani az újabb szolgáltatót.

A tervezett szeptemberi időpontra azonban nem sikerült lezárni a közbeszerzést, mivel az ajánlattételi szakaszban két pályázó cég jogorvoslattal élt. Az ajánlati felhívással és a dokumentációval kapcsolatos panaszok pedig a közbeszerzési döntőbizottság elé kerültek. Emiatt a szabály szerinti 45 napos ajánlattételi határidő többszöröse telt el, és nem sikerült új szerződést kötni.

A szolgáltatást folyamatosan biztosítani kell, de egyik esetleges új szolgáltató sem vállalkozott arra, hogy erre a fél évre ellássa ezt a feladatot. Az önkormányzat emiatt megkereste a jelenlegi céget, hogy 2010. június 30-áig továbbra is ők szállítsák el a szemetet.

A tárgyalások végül eredményre vezettek, a Bio-Pannónia Kft-vel arról is megegyeztek, hogy a szolgáltató lemond a jelenlegi hatályos szerződés szerinti inflációs díjemelésről. Egy 110 literes kuka egyszeri ürítése 253, egy 240 literesé pedig 506 forintjába kerül a makóiaknak.

Olvasóink írták

 • 10. zoltan1 2010. január 03. 15:55
  „paffabűvös: drága belőtt szoci fórumozó, az eszedbe sem jut, hogy a hóeltakarításnál is Buzás szemétsége miatt késlekedtek. Egyébként több makói vállalkozó is meg volt bízva (késedelmesen és slendrián módon) a takarítással. Valóban volt, aki ügyesebben, volt aki kevésbé ügyesen oldotta meg a feladatot, de az tény, hogy rendesen felkészülni nem volt idejük rá. 1 nappal lőtte még nem tudták, hogy ki takaríthat, ki nem, illetve mekkora terület esik rájuk.”
 • 9. rudi 2010. január 02. 14:21
  „Szemetek tovább ürítik a szemetet. Testhezálló foglalkozás.”
 • 8. paffabűvös 2010. január 01. 15:42
  „2! Makói szemétszállító becsületesen dolgozni? Pont úgy mint a hóeltakarításnál, ugye? Láthattuk mindannyian, hogy (nem) dolgoztak!”
 • 7. Csanádka 2009. december 31. 13:44
  „A jelenlegi szolgáltató gyakorlatilag teljes mértékben belesz@rik már a szerződésben rögzített kötelezettségeire. Örömünnep ha egyáltalán elviszik aznap a szemetet,amikor az adott utca a héten következne. Teljesen átláthatatlan és kiszámíthatatlan,hogy reggel vagy este fog megjelenni a kukásautó. Ha évekig rendben ment,az utóbbi időszakban miért lett ekkora káosz a cég körül?

  Vagy megjelennek reggel 6 órakor és kisgatyában rohansz ki a kapun,hogy ne bűzölögjön egy hétig a portádon a hulladék vagy kirakod reggel és 2 napig nem viszik el. Súlyosbítja a helyzetet,hogy nem mered kinthagyni,mert mindig van egy-két idióta,aki abban leli örömét,hogy felrúgja a kukádat a kapu elé és öklöndözve szedegetheted a rothadt szarokat a földről.
  Valóban ideje volna egy korrekt és normális szolgáltatót találni.”
 • 6. zoltan1 2009. december 30. 20:10
  „Mint minden nem tiszta ügyet a városban, ezt is elég titkosan kezelik. Szerintem meg kellene kérdezni az illetékes elvtársat, hogy ő mit tud.”
 • 5. mszp2009 2009. december 30. 12:35
  „VörösPimpernel szerinted mennyi az esélye hogy megtud !:)”
 • 4. VörösPimpernel 2009. december 30. 08:30
  „Zoltan1: Mit tudsz erről a pályáztatásról?”
 • 3. vidéki09 2009. december 29. 19:42
  „ideje lenne már olyan szolgáltatót találni , aki szolgáltat, és ha szemét elszállításra szerződött el is szállítaná nem csak a pénzt szedné be .....”
 • 2. zoltan1 2009. december 28. 16:46
  „Tudtommal meg lehetett volna nyertest hirdetni, de azok makóiak lettek volna és nem akartak jattot fizetni. Ők csak becsületesen akartak dolgozni, ezért nem lett nyertes hirdetve.”
 • 1. napiszar 2009. december 28. 16:12
  „Tudtommal még 10-évig a Bio-Pannónia Kft fog üríteni ,de mért kell a népet hülyének nézni ezt sose értettem meg!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyról kicsire váltanak a makói üzlettulajdonosok

Makó - Makón a városi tulajdonú üzlethelyiségek bérlői 25 százalékos díjcsökkentést kértek az… Tovább olvasom