Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Marhapörkölttel érkezett a Mikulás a hajléktalanszállóra

Makó - Marhapörköltet és csokoládét hozott a Mikulás hatodikán a makói hajléktalanszálló lakóinak. Az egyik makói étterem és szórakozóhely üzemeltetője két lemezlovas barátjával a Mikulás kíséretében látogatta meg a lakókat.
Nagyon finom, nagyon köszönjük. - ennyit mondott két falat között a makói hajléktalanszálló egyik lakója miközben Mikulás napi ebédjét kanalazta a nappali melegedőben. Nagyot nyelt és tört a friss kenyérből. Megtörölte a száját és türelemre intett, mondván: Elnézést, teli szájjal nem beszélünk!

Marhapörkölttel érkezett a Mikulás a hajléktalanszállóra - GALÉRIA

Az ebéd egyenesen a Kelemen-Ház konyhájáról érkezett. Meleg ebédet hoztunk. Marhapörköltet, kenyeret, tepertős pogácsát sütöttünk.- mondta Felméri Szilárd az étterem, szabadidőközpont és szórakozóhely üzemeltetője. Ő és két lemezlovas barátja együtt hozták meg az ebédet hatodikán a szállóra. Molnár László elmondta, az adakozás ötlete az egyik éjszakai buli után jött. Amikor kiléptek a szórakozóhelyről, találkoztak néhány hajléktalannal, akik fázósan, viseltesen sétáltak az utcán. Akkor döntötték el, eljönnek ide.

Az ételek kiosztása után elmondta: Nagyon jó érzés volt. Bár nekem személyes kötődéseim is vannak, mert úgy 90 százalékát az itt lévőknek ismerem régebbről. Kicsit meg is fogott a történet.
Hermann János, a H-elektrománia vezetője is hasonlóan érezte magát: Különböző érzések kavarognak bennem. Sajnálom ezeket az embereket, hogy ide kerültek. Rengeteg ismerősünk van itt. Úgy gondoltuk ez egy nemes cél.

Marhapörkölttel érkezett a Mikulás a hajléktalanszállóra - GALÉRIA

Pontosan 30 adag pörkölt sorakozott az asztalon, és mellé ugyanennyi Mikulás csomagot, és üdítőt is hoztak. Tizenketten kapták meg az ajándékot, ennyien voltak éppen a melegedőben. A szálló telt házzal üzemel. A többiek éjszakára érkeznek vissza, ők is megkapják a porciójukat.

Harminc férőhelyes a nappali melegedő, az éjjeliben 22 hely van és az is tele van. - tájékoztatott bennünket Szűcs Antalné az Egyesített Népjóléti Intézmény helyi csoportjának vezetője. Elmondta, napi egyszeri meleg ételt kapnak a lakók, e mellé mindig jut zsíros kenyér és tea is az asztalra. Karácsonyra töltött káposztát készítenek majd.

Olvasóink írták

 • 6. marosparti 2012. december 13. 11:44
  „Szép dolog az adakozás!”
 • 5. 3évesférfi 2012. december 08. 11:02
  „1. papika56: Jó, de most akkor mit csináljanak? Ez is több a semminél, nagyon is meg kell becsülni.”
 • 4. StencilAtya 2012. december 08. 00:47
  „elmútnyócév !!”
 • 3. Köfös 2012. december 07. 20:17
  „Isten tartsa meg a szokásukat!!! Minden tiszteletem az övék!!”
 • 2. makovaros 2012. december 07. 19:08
  „szép dolog ez azért
  de most paprikának is igaza van :)”
 • 1. papika56 2012. december 07. 16:45
  „De sok ember éhezik--fázik aki nem ott él a melegedőben !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élelmiszerosztás Klárafalván

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal uniós élelmiszersegély- programja keretében a Gyermekétkeztetési Alapítvány pályázatán 2794 kilogramm tartós élelmiszert nyert a falu. Tovább olvasom