Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Marika tökön rúgta a rablót

Csanádpalota - Ágyékrúgással futamította meg a hozzá betörő fiatalokat a múlt hét végén a csanádpalotai Ganga Mária. Azt mondja, nagyon félt, ösztönösen tette, amit tett, de ha megint rátámadnának, most sem hagyná magát. A két rabló 6000 forintot vitt el, szórakozásra kellett a pénz. A rendőrök elfogták őket – akár tíz évet is kaphatnak.
Csanádpalotán nemcsak az utcai járókelők, de még a polgármester is tudta, hol lakik az az asszony, aki a múlt hét végén megfutamította a hozzá betörő rablókat. Nem csoda: szinte az egész falu Ganga Mária hőstettéről beszél, szomszédjai még gratuláltak is neki. Az 55 esztendős asszony ugyanis, amikor betörtek hozzá, ellenállt, és egyik támadóját egy jól irányzott ágyékrúgással a földre terítve menekülésre késztette a bűnözőket.

Ganga Mária egyedül lakik Rózsa utcai, sarki házában. Tizenöt éve költözött a faluba, méghozzá Aradról – férje régen elvált tőle, két gyereke még most is a határon túl él. A házat tavaly vásárolta meg, korábban gondviselt egy bácsit. Szerény körülmények között él: nyugdíja mindössze 45 ezer forint, és annak jelentős részét is az egymillióért vett ház banki hitelének törlesztésére kell fordítania, no meg gyógyszerre: cukorbeteg, ráadásul alig lát.

Ganga Máriáról beszél az egész falu, hős lett a csanádpalotaiak szemében. Fotó: Karnok Csaba
Ganga Máriáról beszél az egész falu, hős lett a csanádpalotaiak szemében.
Fotó: Karnok Csaba

Talán éppen ezért szemelték ki őt, és ugrottak be a kerítésen át az udvarra, majd rúgták be péntek este tíz óra körül ketten a kis ház amúgy gondosan bezárt ajtaját azzal a felkiáltással, hogy: „Jó estét, rabolni jöttünk!"

Az asszony a konyhai ágyon pihent, még nem feküdt le bent. A házban egyetlen apró lámpa adott fényt, így ha jól látott volna, valószínűleg akkor sem ismerte volna fel támadóit – ráadásul mindketten sállal vagy kendővel és sapkával takarták arcukat, mi több, kesztyűt viseltek. A két férfi közül az egyik az ajtóban maradt, a másik belépett a konyhába, és pénzt követelt, majd dulakodni kezdett, megpróbálta szemből lefogni az asszonyt. Ő viszont nem hagyta magát: térddel úgy ágyékon rúgta támadóját, hogy az fájdalmában összeroskadt a földön. Miután nagy nehezen feltápászkodott, mindketten menekülőre fogták. Egyikük azért még felkapta az asztalról a pénztárcát, amiben 6000 forint volt. Ganga Mária úgy emlékszik, az egész alig néhány percig tartott.

A Csanádpalotán élő Ganga Mária mindig gondosan zárja a háza ajtaját, ezt rúgták be a tettesek. Fotó: Karnok Csaba
A Csanádpalotán élő Ganga Mária mindig gondosan zárja a háza ajtaját, ezt rúgták be a tettesek. Fotó: Karnok Csaba

Azt mondta, amikor a támadás zajlott, természetesen nagyon félt. Nem volt ideje gondolkozni semmin, ösztönösen rúgott. Tegnap természetesen már megnyugodva mesélte el az esetet, és mutatta meg, hol ugorhattak át a kerítésen támadói, hogyan rúgták be az ajtót, és miként zajlott a konyhai csetepaté. Máig nem tudja, kik rontottak rá. Nagyon hálás a szomszédoknak, ismerősöknek, akik segítettek, a rendőröknek pedig, akik pár nappal később elfogták a tetteseket, különösen.

Azt már tőlünk tudta meg, hogy támadói akár 10 évet is kaphatnak csoportosan elkövetett rablás miatt. „Most mondja meg, megérte nekik ez 6000 forintért?" – kérdezte. Hozzátette: reméli, hogy nem törnek be hozzá még egyszer. De ha mégis, hát akkor sem fogja hagyni magát.

Szórakozásra kellett a pénz

A két támadó egy 18 és egy 19 éves helybeli fiatalember volt; három fiatalkorú társukkal együtt bulizni mentek volna, de nem volt rá pénzük – tudtuk meg Szenti Szabolcstól, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. Mindkettejük beismerő vallomást tett, őrizetbe vették őket. A három fiatalkorú, aki a betörés ideje alatt a ház előtt figyelt, szintén beismerte, mit tett – ők szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. flexsnake 2009. április 04. 13:04
  „22. sajnos. Mindenki maradjon a saját országába.
  45ezerből számlák meg cigi... nem kell sokat számolgatni. Ez teljesen független az esettől.”
 • 23. flexsnake 2009. április 04. 13:04
  „22. sajnos. Mindenki maradjon a saját országába.
  45ezerből számlák meg cigi... nem kell sokat számolgatni. Ez teljesen független az esettől.”
 • 22. lacipapa68 2009. április 03. 20:45
  „Aztán jártál-e már Romániában,Flex?”
 • 21. lacipapa68 2009. április 03. 20:44
  „Aztán jártál-e már Romániában,Flex?”
 • 20. Hmmm... 2009. április 03. 15:39
  „Nem ertem en sem, miert izgatja az olvasokat a 45 eszres nyugdij. Valami oknal fogva jogosult ra es kesz. Arrol nem is beszelek, hogy aki ezt sajnalja valakitol, annak a felet sem adnam oregsegere. A cigaretta egy atkozott dolog. Soha nem szivtam, ugyanakkor tapasztalom, vannak akik egyszeruen sajat karosodasuk ellenere sem kepesek leszokni rola. Itt azert megsen ez a kerdes.”
 • 19. flexsnake 2009. április 03. 13:18
  „16.
  45ezret? :D
  Egyetlen románt sem engednék be az országba.”
 • 18. _palla_ 2009. április 03. 10:53
  „Gratulálok!!!!!!!”
 • 17. szamika 2009. április 03. 10:13
  „Marika,szerintem te egy belevaló nő vagy!Hajrá!
  TELSTAR EZ 1 IGAZI TÖKÖS CIKK,VAGY NEM? VMI JÓ IS TÖRTÉNIK!”
 • 16. Lutetia 2009. április 03. 09:17
  „12.: Nem lehet, hogy rokkantnyugdíjas? Túl fiatal sztem az öregségihez, ráadásul alig lát a cukorbetegsége miatt. Már 15 éve itt él, rokkantnyugdíjat simán kaphat.”
 • 15. wd 2009. április 03. 09:01
  „Go Marika, go!”
 • 14. IVY 2009. április 03. 08:15
  „Marika jól tette.:)
  A fejét is szét kellett volna rúgni, egy úttal....)”
 • 13. babocska 2009. április 03. 07:54
  „Aki bármely szomszéd országban is dolgozott ,s ide átjön annak az ottani ideje alapján ami jár azt ide átutalják és ha itt is dolgozott annak ráeső részét még mellé teszik .Igy összesen,abból itt fizeti a magyar állam.Aki másfelé Pl.Franciaországban dolgozott valami időt az euróban ide utalja részére az ottani nyugdijintézet,mert odafizetett járulékot.Ezért települnek ide németek,meg ŰAmerikából is,mert itt az othoni nyugdijból megélni nem tudna,itt meg királyi módon megél belüle.Most pedig elég jól,mert magas az euró átváltási ideje.Az,hogy ezek a suhancok rabláson törik a fejüket,mint a munkán.Jó pár évig nem lesz gondjuk,mert eteti majd az állam,s ruhát is kapnak.Lasan jöhetnek a maszekba épitett börtönök,mert az jó üzlet lesz a befektetőnek,ahogy haladunk.”
 • 12. bambinaXX 2009. április 02. 23:18
  „1,5. ez hogy lehet? én kétlem, h így van.. ill. ha itt is kapja a ny.díját, akkor az nem innen van, hanem a másik országból utalják át! én legalábbis úgy tudom, h az itteni nydíjintézetben az itteni, jogosultsági nydíjat számítják ki és kaphatja meg vki..”
 • 11. greencat 2009. április 02. 22:52
  „Ügyes volt a néni:) de látom a cukorbetegsége ellenére azért cigarettára futja még az a nyugdíj!”
 • 10. török 2009. április 02. 22:22
  „ezek is kaptak ám nevelést. buliért elvenni más megélhetését”
 • 9. smalltown 2009. április 02. 21:10
  „Marika tökön rúgta a rablót

  Na, azert vannak jo hirek is!:)”
 • 8. gardista33 2009. április 02. 20:18
  „bulvar lap szint.”
 • 7. TELSTAR 2009. április 02. 20:15
  „azért ügyelhetne az újság az árnyaltabb fogalmazásra is, az apjuk faszát nekije !!!”
 • 6. vogyo 2009. április 02. 18:04
  „Most mindenkinek az asszony nyugdíjas volta a gond.
  Én azért gratulálok neki az ösztönös lábmozdulatért.
  Kis szarosok, bulizni akarnak, majd kifosztjuk a nyanyát..”
 • 5. napiszar 2009. április 02. 16:58
  „waterbear ha Romániában vagy Ukrajnában 25-évig bányász voltál az itteni nyugdíjad 170-190 ezer 5-6-éve csőstül jöttek át innen mentek nyugdíjba!!!!!!!!!”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem kapkodnak a Korona étterméért

Makó - A makói önkormányzat még február elején egyszerre kínálta bérbe a Korona éttermét, a kaszinót, valamint a Bérpalota cukrászdáját. Egyelőre csak a cukrászdára jelentkezett valaki, vele most folynak a tárgyalások, nem nyilvános a kiléte. Tovább olvasom