Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Máris dől a fal a Hagymatikumnál?

Makó - Fél éve adták át a Hagymatikumot, és máris ki akar dőlni a fal? -tette fel a kérdést a csatolt fotókkal olvasó-tudósítónk, johnny72.
Olvasónk levelét tudósítói email címünkre kaptuk a csatolt fotókkal. Hozzátette: "Az ocsmány piros lécek és a falat tartó oszlopok helyett esztétikusabban is megoldhatták volna a problémát. Szégyen!!!"

A képet a Hagymatikum Makovecz tér felöli részén készítette - írja. "Kíváncsi vagyok mikor omlik be a repedés mögött a fal." - zárta levelét tudósítónk.

Fél éve adták át a Hagymatikumot, és máris ki akar dőlni a fal?
Fél éve adták át a Hagymatikumot, és máris ki akar dőlni a fal?


Egy olvasónk a delmagyar.hu makói Facebook oldalán hozzászólásában máris magyarázatot ad: a törmelékkel teli domb csúszásnak indult - írja. Két hónapig itt dolgoztam, láttam ahogy döngölték bele a törmelékes földet, és a tetejére meg csodaszép termőföldet szórtak... sajnálatos módon nem bírta sokáig... - jegyzi meg.

Legyen Ön is tudósító!

Írjon cikket, küldjön be képet, videót a hétköznapokról, különlegességekről, időjárás okozta természeti változásokról, érdekes eseményekről, szokatlan dolgokról. Legyen olvasóból tudósító! Címünk: delvilag@delmagyar.hu

Iratkozzon fel "Jó reggelt, Makó!" hírlevelünkre,
és nyerje meg szakácskönyveinket!


Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. lajosbácsi 2012. június 27. 09:28
  „ez mekkora: mikor megnyitottam ezt a cikket, újfent, a cikk tetején lévő hirdetésben akciós jegyet hirdetnek a jonathikum fürdőbe... szard le a hagymatikumot, irány a jonathikum....”
 • 50. scott1 2012. június 26. 15:03
  „Valo! Iszonyat gyenge az, ahogy megpróbálod előadni a magyarul alig tudó hozzászóló karakterét, miközben az "össze" szót "nem tudod" leírni, hibátlanul használod az ige többesszámú formáját múltidőben, vagy a főnevet tárgyragos formájában... :D Bár az 50 hozzászólás meglett és gondolom a cél ez volt! Őszintén ebből mennyit írtál, 20-t, 30-t?”
 • 49. valo 2012. június 26. 08:35
  „hiányzo cement vajam hány vilát huztak fel azt most meg dül öze matikum hagyma is melegben rothad ahahha”
 • 48. KÖZLEKEDÉSIFELÜGYELET 2012. június 25. 07:34
  „Teljes mértékben idegrombolónak tartom ezt az egész helyet ugyanis az árak rettentően magasak nem a magyar fizetéshez vannak kalkulálva, ráadásul a dolgozóikkal sem bánnak megfelelően azért a csekély fizetésért míg egy medenceőr (aki a napon kinn sül 12 órában védelem nélkül) keres átlag 80ezret az általános igazgató 800 ezret.
  Ez Makó a szegényeivel és a burzsoá milliomos szégyeneivel együtt....”
 • 47. Utazo 2012. június 24. 22:03
  „Hat, a kepet nezve hamar at lehet keresztelni Hagymatikumrol Rogymatikumra.:)”
 • 46. cibuka 2012. június 24. 18:09
  „Bocsi!Az nem dől hanem :dűl:)”
 • 45. cibuka 2012. június 24. 18:07
  „A pizzai/pisai/ ferdetorony se dölt még le!!Évről-évre milliók mennek csak miatta Olaszországba.Makói ferde fűrdő.No 1 Hungarikum by Makó.”
 • 44. dara 2012. június 23. 21:06
  „Nem jól látjátok a dolgokat, örülni kell, hogy csak ez egy szakasz támfal dől. sokkal nagyobb is lehetne a gond. A műszaki problémák megvannak, igaz egyenlőre még látens a baj.
  Másik megközelítés: a mai napon avarkori sírokat tártak fel a szakemberek a fürdő oldalában.”
 • 43. makoilakos86 2012. június 23. 20:09
  „"Ennyi barmot. Miért kell nyavalyogni? Majd garanciába kijavítják és kész."

  ez tény és való, csak ha valaki a munka árát megkéri akkor azt precízen végezze el, és ne ideig óráig tartson...
  Ebből is azt szűröm le,hogy a garanciális időt amit adtak addig bírni fogja az egész épület azt követő 1-2 évben viszont lehetnek problémák ami megint csak rengeteg pénzzel jár. Miért nem lehet egy munkát normálisan elvégezni, pláne akkor ha ez egy nagyon fontos projekthez tartozik?!”
 • 42. dareky 2012. június 23. 20:04
  „Nem dől! A sok vendég nyomja szét!”
 • 41. Poslabény 2012. június 23. 17:35
  „Ennyi barmot. Miért kell nyavalyogni? Majd garanciába kijavítják és kész.”
 • 40. nagyi8 2012. június 23. 17:30
  „A kép nagyon jól mutatja a tervezési hibát is.

  A ferde földtömeget az ugyanabban a síkban lévő külső betonlábakkal kellett volna ellen támasztani. Ezeknek felelnek meg a képen látható vörös fém rudak, amelyek a helyes szögben tartanak ellent. Nos, ezt az egyszerű fizikai, ill. statikai törvényt sértette meg a tervező gárda. ,,Az ország legjobb szakemberei", mondta FOGDBE!
  A ferde, lefele ható erőt akarják a függőleges fallal felfogni. Az középiskolában ezért karó jár.

  Ma már szorgalmasan dolgoztak a munkások a széttört fal kijavításán. A megrepedt falat szétzúzták, elszállították, a megroggyant ferde földfalat feltöltötték és ledöngölték. Halad a javítás.

  Csak remélni lehet, hogy a több hónapja húzódó belső hibákat is hasonló gyorsasággal végre kézbe veszik.
  .”
 • 39. Egyolvasó 2012. június 23. 10:59
  „Kidől és lesz belőle járda, mi itt a gond.”
 • 38. KamuNeni 2012. június 23. 10:38
  „Nem ertem hogy azt a rengeteg foldet miert egy olyan vekony betonfal tartja egyebkent. A sok esotol meg jolmegduzzd es nehezedik es lecsuszik a falra. Nem lehet ne szig szalagozni amig ki nem javitjak?”
 • 37. scott1 2012. június 23. 10:22
  „StencilAtya!
  Nem Simicska cége fogja megcsinálni! Miután megcsinálják majd egy másik cég, nem fogsz elnézést kérni. Persze a valóság eddig se érdekelt, hiszen az eddigi írásaidba se volt hozzá túl sok közöd, de így legalább méltó vagy azokra, akiket képviselsz! Nagyjából ugyanannyi hitelességgel!”
 • 36. StencilAtya 2012. június 23. 00:57
  „majd simicska cége kijavítja 1 milliárdért.

  oszt jónapot.

  csak a fidesz.”
 • 35. correct 2012. június 22. 23:59
  „buzás megy a város marad (a szarban)
  Én nem voltam még bent ebben a szarvárban,de nem is fogok bemenni.

  Valahogy olyan "dezsavü" érzésem van.
  Vettem a piacon gyönyörű almát,ragyogót ,érettet ,pirosat ,viaszosat.
  azután hazamentem ,beleharaptam,a belseje meg barna volt és apadt rothadó.
  Na ez a fürdő is az.
  De amikor szavazni kellett mindenki igent nyomott. AKKOR MOST FIZESSENEK AZOK AKIK AKARTÁK EZT A SZ@RT!”
 • 34. lajosbácsi 2012. június 22. 22:01
  „más, de mégis ez, ezért ide is bemásolom:

  A zenepavilont körül vevő, és a régi bejáratnál a parkolók közé épített "MEDENCÉK" baleset veszélyesek!!!!!!!!!!! csak annyi kell, míg egy kisgyerek, vagy bárki beleesik a legalább egy pici kerítéssel sem védett egyik ilyen vályúba, és a betonba összeveri magát - jobb esetben- ezek a beton medencék egy síkban vannak a talajjal, ha valaki nem jártas, és pl épp a táskájában keresgél valamit, nem néz a lába elé, mert nem is feltételezi, hogy egyszercsak a járda a lába alatt átcsap egy méter mély vizesárokba, az simán beleesik, és összetöri magát. ha egy kisgyerek későn veszi észre, hogy megszűnt a járda, nem tud a kisbiciklijével lefékezni, arccal, fejjel fog belezuhanni. kerekesszékesek szintén, gondolok a 40nel száguldozó elektromos rokkant kocsisokra. Hogy a fenébe engedélyezték ezt? nem akarok károgni, de figyeljétek meg, ebből még nagy BAJ lesz!”
 • 33. Egyolvasó 2012. június 22. 21:34
  „Máson is van repedés, a hímneműek még is csodálják és nem panaszkodnak miatta.:-)))”
 • 32. nagyi8 2012. június 22. 20:52
  „Ma ismét voltam a fürdőben.

  1. Mintegy 8 szauna volt üzemben, kb. 4-en voltunk. Tudják mennyi energia, ill. anyagi veszteség ez????
  2. A szaunában hónapok óta üzemen kívül áll a Kneip-Bad, azaz a Kneip-lábfürdő. Tervezési hiba folytán a vízlefolyóba nem tettek be szűrőt, ami megakadályozza az apró kövek lefolyását a lefolyó csőbe. A kövek eltömítették a lefolyókat.
  Ezek után hónapokig áll az egész.
  Fel kell bontani a csempéket, betont, mindent, hogy a csöveket kitisztítsák.
  3. Tervezési hiba az is, hogy a szauna feletti ,,Gyerekparadicsom"-t nem szigeteélték le megfelelően ,,lefele" a szauna felé. Borzalmas zaj van a szaunában lent a fenti zaj miatt. Miért? Takarékoskodtak, ,,timsóztak", mint a Főnök az Onkormányzati iGen a fürdőre De ha Belepusztulunk is Makovecz fürdő lEsz ! (FOGDBE!).
  4. Tervezési hiba az is, hogy kívül a kerek szellőző torony mellett több méteres körgyűrűben leszakadt(!), megroggyant a talaj! FOGDBE és a csicskásai hagyják ezt is. A szellőző torony alatt kb. 10 centiméteres rés von körbe!
  5. FOGDBE és csicskásai a tusolóban hónapok óta nem pótolják az akasztókat. A férfiban 9-ből 4 van.... 4 maradt. Kiknek kellenek az akasztók????? Kik viszik?
  6. FOGDBE! és csicskásai tétlenül nézik, hogy a - beteg tervezés miatt - a ferde földfalat lemossa az eső és a fehér betont összemocskolva lefolyik a földre. Brávó! Geniál! Ezt is sikerült elk@ni, hogy az MSZP belső, balatonöszödi szóhasználatát használjuk.

  A felsorolásom nem teljes.
  .”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turisztikai konferencia Makón

Fürdőtúra a határ mentén címmel rendeznek turisztikai konferenciát péntek délelőtt 10 órától Makón, a Korona konferenciatermében. Tovább olvasom