Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Maros-parti Majális Makón

Makó - A majális akkor az igazi, ha a Maros-parton rendezik meg - ezt erősítettemeg a május elseji hangulat, amit már kora délelőtt találtunk a makói ünnepi kavalkádon.
Az elmúlt években volt, hogy a folyó tette lehetetlenné az itteni programokat - kiöntött, ezért a Deák Ferenc utcában rendezték meg - , de előfordult olyan is, hogy a szakadó eső miatt maradt el az ünneplés. A Maros most nyugodt, az idő nyarat idéz, így nem csoda, hogy óriási a tömeg.

A majális bő két évtizeddel a rendszerváltás után úgy tűnik, minden politikai tartalmát elveszítette. Korábban majd' mindegyik párt állított itt sátrat, az utóbbi időben viszont csak a Munkáspárt. Idénre ők is eltűntek. A vásári forgatagban az ilyenkor megszokott mutatványosok, kereskedők viszik a prímet: lehet körhintázni, lovagolni, ugrálóvárazni, kisvasútra és hullámvasútra ülni. Úgy tűnt, mintha most többen lennének, mint a legutóbbi Maros-parti majálison. A hotdogot 350 forintért kínálták, a vattacukrot 250-ért, sörből pedig 300 forint volt egy korsó. A gyerekek az ugrálóvárat és a hollámvasutat 500 forintért próbálhatták ki, a pónihátra pedig 600-ért ülhettek.

Kánikulai majális Makón. Fotó: Szabó Imre (galéria)

A legötletesebb kereskedő minden bizonnyal az volt, aki a hullámvasúttal szemben kínálta portékáit, és megelégelte, hogy az apróságokat váró szülők a sátor adta árnyékba húzódnak, így a vevők már nem férnek a pult elé. Kiírta: egy perc az árnyékban 300 forint - igaz, nem láttuk, hogy bárki is fizetett volna.

A Maros-partra egészen estig érdemes lesz kilátogatni. A nagyszínpadnál fél 3-kor kezdődik az aerobic látványshow, 3-kor lép színpadra az erdélyi turnéról nemrég visszatért Vackor gyermekzenekar, fél öttől pedig majorette majálist tartanak és a Kelly tánccsoport lép fel. Hatkor a fiatalok kedvence, a Sheket együttes ad koncertet, este 7-től pedig az X-faktor felfedezettjei, Bagosi Alexa és a Rocktenors mutatkoznak be.

Kánikulai majális Makón. Fotó: Szabó Imre (galéria)


Olvasóink írták

 • 4. palcsi002 2012. május 02. 21:52
  „Látom a makói hajléktalannak is nagyon tetszett a majális .Remélem jól érezte magát és sikerült padlót fognia mint általában. Egy pár képpel többet is csinálhatott volna a fotós pl ( miért mindig ez az úriember a sztár)”
 • 3. vip007 2012. május 02. 10:17
  „1. pog 2012.05.02. 09:17
  A retro korszakát éljük:)

  Jó volt látni a sok embert a majálison, a strandon, a sok rendbe hozott nyaralót, és benne a bulikat. Az árak lehet, hogy el vannak szállva, de én inkább úgy látom, hogy az emberek keresnek keveset. Na ez változhatna!”
 • 2. lajosbácsi 2012. május 02. 09:24
  „sajnos az illetékes hivatal I D É N S E M É R T E F E L É S S Z E L, hogy a töltés oldalát lekaszáltassa, így aki szerencsés volt nem szedett össze kullancsot vagy kellemetlen csípéseket, miközben a térdig érő fűben gázolt át a töltésen. a látványról nem is beszélve.”
 • 1. pog 2012. május 02. 09:17
  „Képeket nézve még a gyerekkorombeli hinták, (nem most volt)játékok még mindég üzemelnek..Az árak..elszálltak...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Színes zsákok, rohadt hagyma az autópálya lekötőjénél

Zöldellő domb, tele szeméttel. Ezt látják az M43-as autópálya makói lekötőjénél elhaladó autósok. Olvasói tudósítás. Tovább olvasom