Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Maroslele idén 100 millióból fejlődik

Maroslele - Ha minden összejön, a 2200 lelkes, 300 milliós költségvetésű Maroslele pályázati források igénybevételével közel 100 milliót fordíthat fejlesztésekre. A falu most a felújított orvosi rendelőre a legbüszkébb. Tennivaló azért még volna bőven, utakat, járdákat kellene építeni, felújítani.
Ha valaki betoppan Maroslele orvosi rendelőjébe, úgy érzi, nem egy 2200 lelkes magyar faluban jár – amit lát, arra bárhol büszkék lennének az emberek. Odabent még érezni a festék szagát. Minden tágas, világos, a kényelmes székekkel felszerelt váróterem is – az orvosi és a fogorvosi rendelőt ráadásul a legkorszerűbb műszerekkel szerelték fel. Mint korábban megírtuk, a 34 millió forintos beruházás keretében az épületet teljesen felújították és akadálymentesítették, az itt működő védőnői szolgálat ráadásul külön bejáratot kapott, hogy a babával érkező anyukáknak ne a betegekkel együtt kelljen bejutniuk az épületbe.

Ez most a legújabb siker, de a faluban idén majdhogynem egymást érik a fejlesztések. Az iskola számítástechnikai eszközöket kapott, rendezvénysátort szereztek be, a főtéri templom mellett hamarosan parkoló épül, és még ebben az évben elkészül a sportpálya új öltözője is. Martonosi György polgármester gyors fejszámolást végez: ha a műfüves pályára benyújtott, még elbírálás alatt álló pályázatuk is nyer, összesen 100 millió forintot fordíthat a község fejlesztésekre pályázati források igénybevételével. Maroslele idei költségvetése 33 millió forint forráshiány mellett 300 milliós. A falu első embere azt mondja, egy ekkora faluban a működési költségvetés harmadának megfelelő fejlesztésre szükség van, és az elmúlt 2–3 évben ezt sikerült is mindig elérni.

Most az orvosi rendelő a falu büszkesége. Fotó: Szabó Imre
Most az orvosi rendelő a falu büszkesége.
Fotó: Szabó Imre

Ez persze nem jelenti azt, hogy ne lenne tennivaló még. Utakat, járdákat kellene építeni, bővíteni az óvodát, felújítani az általános iskola épületét, vagy például rendbe hozni a könyvtár tetőszerkezetét. Lesz miért pályázni tehát jövőre is – tervek vannak szép számmal, csak pályázati forrás is legyen a megvalósításra.

Vérnyomásmérés a megújult maroslelei rendelőben. Idebenn még érezni lehet a festékszagot. Fotó: Szabó Imre
Vérnyomásmérés a megújult maroslelei rendelőben. Idebenn még érezni lehet a festékszagot.
Fotó: Szabó Imre

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Légi fotók az útvesztőről

Légi fotókon is látható, miként néz ki felülnézetből a kiszombori kukorica-útvesztő idén. Tovább olvasom