Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Marosvári visszautalja 2 millió forintos jutalmát

Makó - Többszöri sikertelen pályáztatás után tegnap sikerült új fürdőigazgatót választaniuk a makói képviselőknek. Kovacsics Imrét – aki az agárdi, győri, gyomaendrődi, gyulai és tatabányai fürdőt is irányítja – 2011-ig nevezték ki. Marosvári Attila alpolgármester tegnap bejelentette: visszautalja a bruttó 2 millió forintos jutalmát.
16 igen és 7 tartózkodás mellett – nemmel senki sem voksolt – a makói képviselő-testület tegnapi ülésen Kovacsics Imrét bízta meg július 1-jével a fürdő vezetésével. Az új direktort 2011. június 30-áig nevezték ki, s havonta bruttó 500 ezer forintot kap a munkájáért. Kovacsics a makóin kívül az agárdi, a győri, a gyomaendrődi, a gyulai és tatabányai fürdőt is irányítja. A testület korábban már több alkalommal sikertelenül pályáztatta meg ezt a posztot.

A fürdőigazgató mellett a Makói Fürdőfejlesztő Kft. ügyvezetőjét is megválasztották. Fodor Gabriella megbízatása 2014. június 30-áig szól, s havi bruttó 350 ezer forint lesz a bére. A cég feladata az önkormányzat tulajdonában lévő jelenlegi fürdővagyon kezelése.

Tárgyaltak az ülésen a makói beruházásokról. Jelenleg mintegy 25,5 milliárd forint értékben közel 50 beruházás folyik a városban. A nagyszabású fürdőfejlesztés kapcsán a fideszes Mágori Józsefné azt kérdezte: ha elkészül a beruházás, s az éves szinten tervezett 400 ezer vendég megérkezik Makóra, mivel fogják őket szórakoztatni? Egész nap nem lehetnek a strandon. Szerinte vigalmi negyedet kellene kialakítani. Erre hangos nevetésbe törtek ki többen is a teremben. Mágoriné gyorsan megjegyezte, hogy szórakozóhelyekre, éttermekre, pizzériákra, mozikra, korzóra és nem másra gondolt.

Pető Klára, a Dél-alföldi Regionális Munkaügyi Központ helyi kirendeltségének vezetője beszámolt a hivatal munkájáról. Ez év májusáig 3358 regisztrált álláskeresőt tartottak nyilván Makón és kistérségében. Miután bevezették az Út a munkába programot, a kistérségben 450 főt foglalkoztatnak közcélú munkásként az önkormányzatok, s ebből 190-et Makón.

Marosvári visszautalja a pénzt

Szerdai lapunkban arról írtunk, hogy Márton Imre és Mágori Józsefné ellenzéki képviselő azt kifogásolta, hogy a két alpolgármester, Marosvári Attila és Varga Zoltán prémiumot kapott. Erre Marosvári Attila a tegnapi ülésen felszólalt: – Még este visszautalom a bruttó 1 millió 982 ezer 400 forintos jutalmamat, s emellett arra szólítom fel Márton Imrét, hogy mondjon le tiszteletdíja feléről. Az ellenzéki képviselő ezt megtette, így lemondott bruttó 61 ezer 647 forintról. Azt azonban nem tisztázták, mennyi időre szól ez. Varga Zoltán alpolgármester elmondta: megválasztása óta nem veszi fel díjazásának 25 százalékát, így az önkormányzatnál éves szinten közel 1 millió marad, amihez képest elenyésző a bruttó 323 ezer forintos jutalma.

Olvasóink írták

 • 11. ml71 2009. július 01. 20:16
  „Marosvári Attila visszautalja a pénzt. Ez dicséretes, de mi jogon utasít ő másokat a pénzvisszautalásra. Hisz ha ebből az ügyből nem lett volna újságcikk most biztosan költené és nem visszautalná azt a pénzt. Neki egyébként esze ágában se jutott volna, hogy ez etikátlan, ő úgy érzi megérdemelte.Már csak az a kérdés hogy miért?”
 • 10. citrom01 2009. június 28. 21:26
  „Makó -vecz Mikor utal vissza? Persze Makónak??????”
 • 9. Mc_Mi 2009. június 26. 18:34
  „Ezt a várost visszafordíthatatlanul eltolták. Egyrészt Buzás, mint főbűnös. Másrészt a képviselők, akik nyomogatják gondolkodás nélkül neki a gombot. Reméljük már nem sokáig.
  Az Országos Szavazási Bizottság honlapján meg lehet tekinteni a körzetenkénti eredményt. Csodálatos.
  Persze erről egy bölcsöde építéséről szóló cikk mögött kell fórumozni, mert a puszta tény közlésen túl a DM-ben hallgatnak.
  Tudtátok, hogy Makón 30 körzetből 14-ben megverte a JOBBIK az MSZP-t?

  Nos az eredmény egészen bíztató. Már nem sok van hátra az elvtársaknak. Azután Makovecz, Buzás meg a többi jómadár ideje lejár.
  Persze bölcsöde, meg fürdő fejlesztés kell, de nem Makovecz tervek alapján.”
 • 8. Mc_Mi 2009. június 26. 18:19
  „Egy másik cikk mellett szerepel nagyi8 azon közlése, hogy írt egy bizonyos mérnök az Eu egyik illetékesének és talált. Azt mondja kivizsgálják a fürdő ügyét. Ez 1-2 évig is eltarthat.
  Akkor mit fog igazgatni ez a nagytudású.
  Azért azt is szeretném megtudni, hogy a panaszommal mikor fordulhatok hozzá? Mikor tart fogadóórát?

  Ne csodálkozzanak azon, hogy egy rendszerváltás után takarítani fog az új hatalom. Már ránk férne, mert igen sok a szemét. Csak a felelősségrevonás se maradjon el. Itt is megállna a hűtlen kezelés vádja. De meddig lehet ezt még fokozni?”
 • 7. napiszar 2009. június 26. 14:42
  „Mc_Mi három dologgal tudsz Makón érvényesülni vagy valakinek a segge-vége az illető vagy jó az ágyban esetleg sokat tud valakiről lehet hogy ez a személy is a három közül tudja valamelyiket!!!!!:):):)”
 • 6. SzentGellért 2009. június 26. 12:41
  „Ennyi munkahelyet nem lehet tiszteségesen ellátni. A munka dandárját a helyetes fogja végezni. Már megint pocsékolnak. Elég lett volna ha tanácsadónak veszik fel ezt a pacákot ha mindenáron ragaszkodnak hozzá.
  Könnyen teszik nem a saját pénzüket költik.
  Vigalmi negyed? Hm nem is rossz. Csak ne Mágoriné legyen benne a Madám.”
 • 5. Mc_Mi 2009. június 26. 10:20
  „"Jelenleg mintegy 25,5 milliárd forint értékben közel 50 beruházás folyik a városban."
  Megkérdezte valaki, hogy ebből mennyi munka jut a makói vállalkozásoknak?”
 • 4. Mc_Mi 2009. június 26. 09:57
  „Egy héten 5 munkanap van. Ez pedig a fürdő vezetőjének 6. munkahelye. Ez normális?
  Mit tudhat ez az ember?
  Ezt nem gondolták át. Ez a szokásos felszínes döntések egyike.
  Azt már az én irigységem mondatja velem, hogy ha mindenütt 500 eFt-ot kap ez havi 3 millió. Vagy valamit félreértettem? Az is lehet, hogy ez az ember ezekről a helyekről lett előzőleg kirúgva?”
 • 3. greencat 2009. június 25. 18:02
  „Ha a többi képviselő is lemondana a "fizetéséről" akkor talán a Polgármester is képes lesz bizonyos százalékról lemondani:) Talán...”
 • 2. napiszar 2009. június 25. 17:12
  „Na lehet követni Varga Zoltán példáját a polgármesterünk mért nem mond le fizetése bizonyos százalékáról!:)”
 • 1. bo 2009. június 25. 16:31
  „Mágorinénak támogatom az ötletét! Országos szintű beruházás kell, mondjuk honvéd helyére!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliós jutalmakat osztottak Makón

Makó - A makói képviselő-testület jobboldali ellenzéke szerint politikai döntés alapján kapott a két makói alpolgármester összesen több mint bruttó 2,3 millió forintos jutalmat. Tovább olvasom