Délmagyar logó

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 26°C Még több cikk.

Mautner Zsófiával főzött a palotai Csanády Orsi

Csanádpalota - Régi álma teljesült a csanádpalotai lakásotthonban élő Csanády Orsolya Claudiának: az ország egyik legnevesebb gasztrobloggerével, Mautner Zsófiával süthetett-főzhetett. A diáklányt mi is megleptük egy süteményeskönyvvel.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Mautner Zsófia gasztrobloggerrel, az egyik kereskedelmi tévé szakácsával sütött-főzött a csanádpalotai Csanády Orsolya Claudia. A 16 esztendős diáklány a Nők Lapja Café 33 kívánság címmel meghirdetett jótékonysági programjában találkozhatott az ország talán legismertebb gasztronómiai szakértőjével – ez régi álma volt, mivel mindene a konyhaművészet. Az internetes újság olvasói 33 beteg vagy hátrányos helyzetű gyereken segíthettek felajánlásaikkal; Orsi azért kerülhetett be a programba, mert az állami gondozott gyerekek számára fenntartott palotai lakásotthonban él, és a jótevő ezúttal maga Mautner Zsófia volt.

A nagy napról Orsi csillogó szemekkel mesélt. Mentorával, Piroska nénivel együtt látogatott Budapestre, ahol Mautner Zsófiával először a Szimpla piacot és a városligeti Robinson éttermet keresték fel. A Robinson két séfjével, Varga Rolanddal és Hadzsala Krisztiánnal is beszélgethetett a szakácsszakmáról, körbevezették az étterem konyhájában, majd cappuccinóval és desszertekkel lepték meg az étterem tóra néző teraszán. A Robinson után keresték fel a gasztroblogger konyháját, ahol Orsi a munkába is beszállt – aprított, hámozott, szeletelt. Sütőtökkrémlevest, sült csirkét és sült karfiolt készítettek. A nap autós városnézéssel, sétával és egy fagyizással zárult. Azt már a gasztrobloggertől lehet tudni: a palotai lány ügyes és szorgalmas kuktának bizonyult, kezdeti megszeppentsége a konyhában pillanatok alatt feloldódott. Könnyen megtalálták a közös hangot, összebarátkoztak.

Orsi sütőtökkrémlevest, sült csirkét és sült karfiolt készített Mautner Zsófiával. Fotó: DM/DV
Orsi sütőtökkrémlevest, sült csirkét és sült karfiolt készített Mautner Zsófiával.
Fotó: DM/DV

Orsi most a makói Galamb József szakmunkásképző 9. évfolyamos diákja, eladónak tanul. Álma természetesen az, hogy szakács lehessen, ezért igyekszik javítani tanulmányi eredményein, hogy felvegyék egy ilyen képzést biztosító iskolába. Ehhez minden bizonnyal ösztönzést jelent neki, hogy Zsófia megígérte, ha jól megy a suli, megismételhetik a fővárosi sütő-főző napot. Tőlünk sem távozott üres kézzel: megajándékoztuk lapunk
süteményeskönyvével, amelyet érdeklődve lapozgatott – egyszer talán meglepi belőle valami finomsággal lakótársait az otthonban.

Olvasóink írták

  • 2. 140 2013. október 05. 23:17
    „Cillit, bakker, ha már fent vagy a neten, miért nem ütöd be a keresőbe? Akkor nem kellene hülyeségeket kérdezned.”
  • 1. Cillit_bang 2013. október 04. 18:18
    „Ki az a Mautner Zsófia??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telt házas kórházfórum Makón

Zsúfolásig megtelt csütörtök este a makói városháza díszterme, ahol az összevont hódmezővásárhelyi–makói kórház főigazgatója, Kallai Árpád tartott fórumot. Tovább olvasom