Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Még a töltésre is bicikliút épül

Makó - Kerékpárút-építés miatt ásták fel a munkagépek a napokban a Makót védő Maros-töltés városkapu felőli szakaszát – tudtuk meg a polgármesteri hivatalban.
Az út annak a beruházásnak a részeként épül meg, amellyel teljessé válik a város kerékpárút-hálózata: az év végére 22,7 kilométernyi lesz. Új utak épülnek a Szegedi, a Justh Gyula, a Királyhegyesi és a Liget utcában, illetve a Kossuth utca Kürt utcai csomópontjánál és a Csanád vezér téren. A gát tetején futó szakasz ezek közül a Liget utcai lesz, és nem csak a makóiak kényelmét szolgálja: aki Kiszombor felől érkezik két keréken, erre felhajtva juthat el a Maros-parti strandra.

A töltést kerékpárút-építés végett dúlták fel. Fotó: Szabó Imre
A töltést kerékpárút-építés végett dúlták fel.
Fotó: Szabó Imre

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az új kerékpárutak építéséről szóló szerződést – két korábbi, sikertelen közbeszerzési eljárást követően – májusban írták alá a városházán. A kivitelező a nyíregyházi Rózsaép Kft., a beruházás teljes költségvetése 244,5 millió forint. Ebből nemcsak 2,3 kilométernyi új utat építenek meg, de 2,7 kilométeren a Justh Gyula és a Vásárhelyi úti kerékpárút felújítását is megoldják. Megírtuk: ezek állapota kritikán aluli, az elmúlt évtizedekben teljesen tönkrementek – pedig fontos útvonalról van szó, a város egyik gyárnegyede felé vezet. Tegnap megnéztük, itt egyelőre nem indult el a munka; ennek minden bizonnyal az az oka, hogy a szennyvízcsatornázás sem zárult le, ami miatt a bringautat fel kellene bontani, ha már kész lenne. A kerékpárút-építés befejezésének kitűzött határideje szeptember vége.

Olvasóink írták

 • 6. Légiós 2013. július 26. 18:42
  „hmmm ez körülbelül száz milliárdba fog kerülni:))) mert magyarországon ez a sok car ut olyan drága mint a méreg )) DE CSAK NÁLLUNK...............”
 • 5. sakine 2013. július 23. 11:49
  „Bocsánat, most, hogy újra elolvastam, látom, hogy a töltés tetején lévő kerékpárutat nevezik Liget utcai kerékpárútnak.”
 • 4. sakine 2013. július 23. 11:44
  „Minden cikkben azt olvasom, hogy többek közt a Liget utcán is épül kerékpárút. Üzenem az illetékeseknek, hogy a Liget utcán, a Lonovics sgt. és a töltés közötti szakaszán már régen elkészült a kerékpárút! Bízom benne, hogy a másik végén, a Lonovics sgt-tól lefelé nem folytatják, mivel ez igen keskeny útszakasz.”
 • 3. grafika88 2013. július 23. 10:41
  „Ezt a pazarlást !A töltés nagyon jó volt, jó ledöngölt uttal, lehetett rajta bicajozni. Na meg futni is. Ugye nem aszfaltozzák le ???”
 • 2. Csaby83 2013. július 22. 11:48
  „Már az Aradi utcai kerékpárút is kirázza a lelket az emberből... arra is ráférne a felújítás, pedig az még nem olyan régi kerékpárút mint a Vásárhelyi és Justh Gyula utcán levők. A kivitelezése során anno nem kapott megfelelő alapozást és szegélykövezést sem.”
 • 1. pog 2013. július 22. 08:26
  „az ami a városban történik a csatornázás során minősíthetetlen szervezetlen kapkodó összhang nélküli....legszívesebben órtutay urat egész nap autóztatnám a városban,hogy lássa mi is történik az irányítása alatt mert már rég meghaladta az a beruházás képességeit...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orsinak az ujjaiban az élete

Hegedül, gitározik és gépír – olyan elfoglaltságokat művel Kiss Orsolya, amelyekhez ujjaira elengedhetetlen szükség van. Tovább olvasom