Délmagyar logó

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Még gazdára vár a Hóvirág

Makó - Az év elején meghirdetett három reprezentatív belvárosi épületből a Korzó kaszinó és a Korona étterem gazdára talált. Makón a Hóvirág cukrászda viszont több mint egy éve üresen áll.
Bár jó ideig üresen állt, idén november óta ismét régi pompájában fogadja a vendégeket a makói belváros egyik meghatározó jelentőségű vendéglője, a Korona. Ezt – mint az év elején megírtuk – két másik, hasonlóan elegáns bérleménnyel, a Korzó kaszinóval és a Hóvirág cukrászdával együtt hirdette meg a város önkormányzata, s akkoriban sokan találgatták: egyáltalán lesz-e új gazdájuk? A Koronában november óta a szegedi Vincze Csaba jóvoltából újra lehet itt étkezni, mi több, ismét szervezik a szilveszteri partit.

A Korzó kaszinó évtizedekkel ezelőtt cukrászda volt, de működött itt kismozi is, mígnem a rendszerváltás idején újra kaszinó lett – s végül cukrászda. Tavaly elektronikai áruházként üzemelt, majd néhány hónappal a zárást követően újra kinyitott. Most kínai ruhaneműket árulnak benne. És bár sokan azt mondják, a városházával szemben lévő neogótikus épülethez nem illik igazán az üzlet profilja, legalább használják. Az épületre egyébként is ráférne egy alapos felújítás ahhoz, hogy a belváros éke lehessen.

Több mint egy éve üresen áll a makói Hóvirág cukrászda. A szerző felvétele
Több mint egy éve üresen áll a makói Hóvirág cukrászda.
A szerző felvétele

A legrosszabb sors azonban a három bérlemény közül kétségkívül a Bérpalota aljában lévő Hóvirág cukrászdának jutott. Sokan emlékezhetnek rá: a város még az eresz alatt lévő molnárfecskefészkekből is leveretett néhányat, hogy kevesebb gond legyen vele, pedig Közép-Európa második legnagyobb kolóniája jár vissza ide tavaszonként. Végül több mint egy éve, tavaly októberben egyik napról a másikra bezárt, miután a deszki Vörös László úgy döntött, nem üzemelteti tovább. Kirakatát akkor papírral takarták le, de aki igazán kíváncsi, beleshet, és láthatja: a helyiségek továbbra is üresek.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. exchange 2010. január 12. 15:07
  „Hát télleg ráférne a épületre 1 felújítás+ járdaépítés meg valami bárkánnyal lefedni a járdát hogy a fecskék "nyomai" ne hullanak a ottjárók fejére”
 • 25. Bakerman 2010. január 07. 08:22
  „Alapvetően végiggondolván, azt amit reakcióimról, írtatok (bocs a bizalmaskodó szövegkörnyezet miatt) T."napiszar, és Mc_Mi", tökéletesen igazatok van. Velem van a baj. Nem most kellett volna születnem, vagy meg se. Derűs napot mindenkinek.”
 • 24. napiszar 2010. január 06. 17:13
  „Bakerman az általad leírtak tetszenek,mint ahogy a nyugdíjasok akciós kenyere is, ez egy péknek se jutott eszébe Makón eddig, a polgármesterről alkotott véleményeddel viszont nem értek egyet, igaz te elfogult vagy vele szemben, remélem ezért a kijelentésemért nem órolsz meg rám! Üdv: napiszar”
 • 23. Mc_Mi 2010. január 06. 16:22
  „21. Bakerman
  A felszólításodra " csak azok szóljanak, akik legalább 20 embert irányítottak". Hát én irányítottam.
  A véleményem az a félelem irányította szervezetről, hogy az hosszú távon sikertelen, a diktátor biztos elkalandozásával, a reális jelen torz felmérésével jár. Ez van ma Makón. Senki nem mer ellene szólni, ezért akkor sem szólnak, ha teljesen tévúton jár. A diktátor meg megszokta, hogy aki nem áll be a sorba, azt kinyírja.
  Ez is megtörtént Makón.
  És mi a végeredmény?
  Egy olyan város, ami folyamatosan kiürül, ahonnan elmenekülnek az emberek, ezen belül különösen az értelmiségi. Így van ez másutt is? Nem, tehát ne kezdjünk a külső körülményekkel takarózni, ne hivatkozzunk az autópálya hiányára, meg a gazdasági válságra. Mára Makó ipara és értelmisége teljesem megsemmisült.
  "..bárki is jobban csinálná nála.."-írod.
  Én azt állítom, hogy bárki jobban csinálta volna nála. Mert nézzük a végeredményt! Az imént említett 23 ezer fős lakosságon túl elértük, hogy Makó a városok között a "legfejletlenebb" város a KSH szerint. Sorolhatjátok a megépült létesítményeket, de a többi városban ezek szerint ennél is több létesült. Különben nem mi lennénk az utolsók.
  Futók között a gyalogos lemarad. Pedig a gyalogos is halad. Mi gyalogosok voltunk az elmúlt évtizedben, amit Buzás megpróbál hatalmas fejlődésnek bemutatni.
  Engem személy szerint az is irritál, hogy miközben a város elsorvad és szegényedik, az alatt a polgármester meggazdagszik. És ez nem a természetes gazdagodás, ebben van sok takargatni való is. De ezt te jobban tudod, mint én.”
 • 22. Mc_Mi 2010. január 06. 14:08
  „Bakerman
  Jól bepöccentél! Most sokáig elemezhetjük a leírtakat, mert egyszerre ennyi kérdést nem lehet kezelni.
  Először is a fórumozókról. Tekintsd ezt egy kocsmai italozós beszélgetésnek. Sokan másnap nem is emlékeznek arra, hogy mit mondtak, sokan az alkoholtól megbátorodva olyat mondanak, amit máskor nem, sokan nem is tudnak következetesek és logikusak lenni. Egyszóval nem olyan komoly a dolog.
  A magam részéről nem volt még olyan, hogy másnap ne vállaltam volna az elmondottakat.
  Az indulataid számomra nem magyarázhatóak. Mi történt?
  Az újságíró megállapította, hogy a helyiség üres. Ez így is van.
  Találgatások hangzottak el arról, hogy Makón a forgalom alacsony, a bérleti díjak magasak. A város nem jól áll a főtéri bérleményei bérlőihez. Ez így is van. Te is azt írtad le, hogy nem tudod kigazdálkodni a beindítást és az üzemeltetést.
  Az is kiderült több találgatás után, hogy te vagy a bérlő. Ez igaz és úgy gondolom, hogy közérdekű adatnak tekinthető, amit a makóiaknak joga van tudni.
  Az is megemlítésre került, hogy rokoni szálak kötnek össze a polgármesterrel. Mindez célozgatás, ködös utalások nélkül. Ha ezt vetted a lelkedre, akkor ez a te bajod. Ez tény.
  Az is elhangzott, hogy az IPOSZ elnöke vagy, aki közszereplőnek számít. És, mint ilyen több kritikát kell elviselned.
  Attól nem ijedtünk meg, hogy a bérlet felmondásával fenyegetőztél, mert ez a te dolgod. Mielőtt aláírtad a bérleti szerződést, akkor is látható volt, hogy milyen állapotban van az épület. És most itt kanyarodjunk el a Buzás felé.Szerinted kinek a dolga a bérlemény állagának a rendbentartása? A tulajdonosnak, jelen esetben az önkormányzatnak. Csakhogy ez a nagyívű munkássággal rendelkező ember évtizedek óta elfeledkezik erről a feladatáról. Nézd körbe az összes többi üzlet portálját, hátoldalát, burkolatait. Ha a bérlők nem csináltak volna rajta sok mindent, akkor ezek lennének a város szégyenei.
  Úgy tűnik, hogy az üzlet bérbevevése elhamarkodott volt a részedről. Jelenleg - te elmondásod - nem lehet rentábilisan üzemeltetni. Az elmúlt hónapok bérleti díját viszont kevesünknek engedte volna el Buzás. Mint ahogy a gazdasági válság miatt bezárt vállalkozások ingatlanai után sincs építmény adó engedmény, nincs iparűzési adó mérséklés, nincs engedmény a kötél húzásából, még akkor sem, ha beledöglik a makói.
  Most abba kell hagyjam, de folytatom még.”
 • 21. Bakerman 2010. január 05. 17:26
  „Begerjedt állapotán másnap reggel túljutván az ember feleszmél, és kibuggyan belőle - Te Jó Isten! Milyen baromságokat írtam le a fórumban? A géphez mentem reggel, és átfutottam újfent esti hozzászólásomat . Úgy döntöttem, nincs szégyenkezni valóm, és beszállok a guánó kavarásba. Világszám!!! A világon a legjobbak vagyunk benne. Ha egyszer Olimpiát rendeznek ezekben a műfajokban, akkor minden dobogós helyezést mi nyerünk el.
  Először is végig olvasgattam a portálon az elmúlt időszak híreit. A hozzájuk tartozó fórum hozzászólásokat is, és megegyeztem magammal, hogy tényleg belterjes a fórum hozzászólók anonim tábora. Hölgyeim, és Uraim, ebben a városban valójában semmi, és senki sem alkalmas pozitív méltatásra? Vagy megtiltották az újságíróknak a pozitív kicsengésű cikkek írását. mert arra pozitív jellegű fórum keletkezik. Én 60 éves leszek ebben az évben. Soha, soha el nem cserélném az ifjúságomat, - amiben helyet kapott Elvis Presley, a Beatles, több ezer könyv, diploma, szakmai sikerek, megbecsülés, sok-sok barát, család, (munka x a hét minden napjával), és az emberek szeretete, amit az apám nevelt belém - ezért a jelenért - ami olyan megalázó, mint rabszolgának lenni a 18 században. (Kétkedőkkel szívesen tartanék műveltségi vetélkedőt). Fórum kérdésem! Miről lehet felismerni a ,,zsír büdös baloldalit"? (asszem a ,,zsír" jelzővel a szlengben való jártasságomat próbáltam prezentálni). De kérdezhetném behelyettesítve a ,,büdös....., büdös ......., büdös akármi összeállításokat is. Amikor 20 évesen nevelgetni kezdtem legidősebb fiamat, sokat dolgoztam a pékségben. Hiába, a szocializmusban is sokat kellett dolgozniuk a pékeknek, de jól kerestek. Most a demokráciában aki sokat dogozik az nagyon sz.......l keres. Mai szóval karrierista típus voltam. De hogyan lehetett előrébb jutni? A rendszerváltáskor a Makói Fidesz soraiba hívott és én lettem a Polgármester jelöltjük. A plakátjaim még itt vannak a fiók mélyén. De nem kellettek akkor még. Így az én sorsom is másképp alakult. Jó néhány évvel később a középső fiamnak az mondtam - még bősz Fideszes korszakában volt - Az apád 1950-ben született. Az élete, kapcsolatai, hitvallása legjobb esetben is, csak rózsaszínűnek nevezhető. Hogy neveltelek volna fel, ha nem alkalmazkodom az akkori szabályokhoz, ha nem állok be az énekkarba. Miből finanszíroztam volna felhőtlen életed? Akkor Fidesz körökben az a mondás járta: - ,,..................., majd egyesével levadászunk benneteket". Mi bűnt követtünk el? Eljártunk Szegeden a Bal fasorba KISZ iskolába, fiúk - lányok vegyesen. Csak az éjszakai etye-petyén járt az eszünk, az ideológia eszünkbe se jutott.
  Gondolják hogy az én korosztályomban beveszi valaki azt, hogy az új jelenlegi nemzedék, a munkaversennyel, és szociálpolitikával átitatott programokra bekattan, azonosul vele, és alig várják már, hogy csinálhassák a korrupció mentes, mindenki szükségleteit figyelembe vevő, munkahelyteremtő, egymásról gondoskodó társadalom felépítését. Persze. Még a teáskannát sem találják meg a konyhában. Vannak azért Fideszes barátaim is. Igaz régebben még ők is a rózsaszínű szektorhoz tartoztak, de most már nem. Azért jól elvagyok velük, csak azt nem értem hogy egymás szagát még úgy sem bírják mint a rózsaszínű szektorosok, pedig ide van írva hogy azok büdösek. Hogy milyen jót fog röhögni ezen Makó a választások után.
  Egy megjegyzést had tegyek. Az objektivitás nem az erőssége a tisztelt fórumozóknak. Tegyék a szívükre a kezüket, és gondolják át! Nem mondható el rólam hogy Polgármester rajongó vagyok. Ő legalább ugyanígy van evvel a kérdéssel velem szemben. De erre személyes okaink vannak. Valaha a barátom volt, és sokat beszélgettünk a jövőről, de az igazsághoz tartozik, hogy már az 1980-as évektől tudatosan a közigazgatás csúcsa volt az álma (no persze a vele járó hatalommal). Túllépett minden elődjén. Kenterbe verte a fél Ország Önkormányzatát, és aki megkérdőjelezi különleges képességét, hogy több száz diplomás, jól képzett köztisztviselőt úgy irányít évek óta, mintha hipnotizálva lennének, akkor annak ,,Fazekasok voltak a szülei". Pedig némelyike igazán nagyhatalmú. Szinte hallom, hogy mondják - Mert félnek. Igen félnek. A jó zsíros állásukat féltik, ezért lehet követelni tőlük, még ha sírdogálnak is néha. Olyanok mondjanak véleményt, akik irányítottak legalább 20 fős Magyar munkaerőt. Kár hogy én nem tudtam ilyen félelmet generálni dolgozóimból. Én is félek már, ha beszélgetek vele. Túlinformáltsága, célirányos tevékenysége már nem teszi lehetővé a hétköznapi egyszerű kommunikációt, csak a vonalas, utasításos rendszert. Nem hiszek az Ő ideológiai elkötelezettségében, ha a másik oldalon állna, akkor is így csinálná a Polgármesterséget. Ez az élete, sőt a szerelme. Nem hiszem hogy komplex módon nézve bárki is jobban csinálná nála. - no de ez az Önök dolga. Én már nem akarok ebben a megélhető egymást marcangoló városkában élni. Lehet hogy az ilyen öreg büdös rózsaszínűk - bár még most sem tudom mitől rózsaszínű a rózsaszínű - nem is kapnak majd feloldozást. Lágerbe meg nem megyek sem én sem a feleségem. Így el vagyok bizonytalanodva lesz e helyem ebben a viharsarokban. A moderátornak meg üzenem. Legyen szíves csak olyat ne töröljön tőlem amiket több száz fórumos hozzászólásban meg benne hagytak.”
 • 20. Bakerman 2010. január 05. 13:33
  „moderálva off”
 • 19. Bakerman 2010. január 05. 01:02
  „Valójában ,,mar_ci" be is mutatott. ....Kiss Mihály a pék, nem a rendőr, nem a zöldséges. Bár a téma kötése kissé szokatlan, és homályos, mivel nem tudtam eldönteni, hogy a nevelőapa szerepkörben bemutatásom Celebbé minősített e, vagy célzás az esetleges fülem mögötti vajrétegek lehetőségére. Nem szoktam sűrűn olvasgatni a keményen odamondogató fórumokat, de már másodszor teszem. Igaz, most is csak azért mert megszólítottak! - Vaze, már megint rólad írogatnak a Délvilágban. Az első alkalom tavasszal volt, kirablásom történetéről, Szabó úr írta a cikket. Az azt követő fórumon, sok támogatást kaptam. - Megszívtuk, megszívtuk elnök úr? - Ezért talán érthető hogy inkább más elfoglaltságaim vannak, mint a fórumok böngészése. A Délvilág fórumain egyébként is igen szűk réteg írogat. Úgy gondolom sokszor inkább egymásnak írogatnak az ismeretlenség jótékony homályában - ,,Jó beolvastam a köcsögnek" - mint hogy meg akarnák oldani a várost feszítő problémákat. Hát így másodszor is feljöttem erre a fórumra (szintén Szabó Úr jóvoltából). Hát ha így mardossa a makóiakat a Hóvirág cukrászda helyzete, akkor beszéljük ki. Mintha csoportos amnéziában szenvedne mindenki. 20 méterre a Hóvirág cukrászdától van egy KUGLER szaküzlet, immár 3 éve. Sütő-édesipari szaküzlet, cukrászda, kávézó, büfé áruk, kávé-üdítő, frissen, helyben sült sütemények. Már 3 éve minden nap 400-500 vásárló jár oda, és bátran merem kijelenteni hogy szeretik az üzletet. A több mint 300 féle termék viszonylag olcsón jó dolog, meg a majdnem fél éve tartó nyugdíjas kenyér is, de még egyetlen fórumon sem olvastam - Jó volt öreg, ezt megcsináltad. Mert én csináltam. Mit is mondok, ez akkor sem a hóvirág presszó. És ezt mi is tudjuk. Ezért pályáztunk az Önkormányzat hasznosítási kiírásra. Pályázatunk lényege, hogy nagyon szeretnénk a cukrászdát megcsinálni. Érthető, mivel egy helyen lehetne a Kugler bolt, üzem, és cukrászda, nem utolsósorban cukrászaink is vannak. Azt kértük, hogy hozhassunk létre egy új céget, és azzal pályázunk Uniós pénzekre, vagy hitelt veszünk fel. Ezzel a céggel kössön bérleti szerződést az Önkormányzat. A három havi törvényes pályáztatási procedúrát követően pályázatunk nyert és a Hóvirág cukrászdát 180.000.-Ft/hó bérleti díj ellenében megkaptuk üzemeltetésre, 3 havi bérleti díj elengedése mellett (csak áfát kell fizetni). Gyorsan kiderült hogy új cég nem kaphat hitelt, no meg bedőltek a hitel piacok. Önök járatosak bizonyára az Uniós pénzek világában. Mivel mi is elkezdtünk pályázatokra várni, és 2009-ben nem találkoztunk ilyenekkel. Sajnos a bérleti díj számlája szeptembertől már megérkezett, de cukrászdára még nem sikerült pénzt szerezni. Mikor először végignéztem a Vörös úr által elhagyott cukrászdát - had egészítsem ki kedves fórumtársat, szegény ,,Laci" miután úgy át lett verve, közel 10 millió Ft bérleti díj hátralékkal ment el. Leszerelt minden létező csövet, csatlakozót. Az üvegportálok fa keretei elkorhadtak, üvegei szimplák, süvít rajtuk a szél. A Fűtés 1950-es években készült, un: csőregiszteres olyan 300 ezer Ft-ba kerülne havonta +fecskekérdés. Ebből cukrászda (normális!) 50 milla. Ez a fórum elgondolkodtatott. 15 éves koromtól dolgoztam ennek a városnak mint az állat. (Ez a tevékenység nem pártfüggő). Annyi elismerést nem kaptam érte mint a körmöm feketéje, még azoktól sem akiket évtizedeken keresztül szponzoráltam. Nem, nem kell ezt csinálnom, ebben az izzadságszagú melodrámában részt vennem. Örülnék ha azt hiszem ,,Lajosbácsi" ismerőse megcsinálná a fűtést, üvegportálokat, telerakná 3milla/méter vitrinekkel, Soltvadkertszerű fagylaltozóval. Közben békésen repdesnének a fecskék, nem lopnák el a teraszon lévő asztalokat székeket. Tódulnának a vendégek és ennék a drága kelyheket. És most jutottam el arra pontra hogy magamnak megadjam a kegyelemdöfést! Ha egyáltalán nem kérnének bérleti díjat, akkor sem térülne meg egy ilyen beruházás SOHA!!!!! Ugyanis újra, és újra fel kellene ékesíteni. Vörös úr alkalmazottai mikor aznap jelentkeztek nálam, napi 100 ezer ft bevételt említettek, és ebből hideg vízre való sem jön össze. Köszönöm, hogy témájuk lehettem, ha valamelyikük fel meri fedni inkognitóját, netán, annak szívesen megmutatom a cukrászdát belülről, hátha kedvet kap hozzá. Megtalál a Kugler szaküzletben. Szabó úrhoz is lenne kérésem. Írjon egy olyan cikket is, amiből fórum lesz, és én nagy élvezettel fogom olvasgatni. Hogy ki a túró fogja felújítani a Bérpalotát, és miből, mert ahogy a tulajdonos lakókat elnézem, hát....? Ennyit egy péktől”
 • 18. rudi 2010. január 04. 13:00
  „Turkáló szerintem azért jobban kellett, mint még egy kínai gagyi szemetet áruló sárga üzlet.
  Valószínű a turkálót magyarok üzemeltetik, nem kínaiak, a használt ruha környezetbarát is, mivel úgymond újra van hasznosítva, míg az új előállításával csak a környezetet mérgezik.
  Arról már nem is beszélve, hogy a minőségtelen kínai ruhától olcsóbb és tartósabb is a használt holmi.”
 • 17. mar_ci 2010. január 03. 22:21
  „Tisztázzuk!
  Kiss Mihály pék
  Nem rendőr, nem zöldséges. Egyébként a Buzás Péter nagyobbik fiának nevelő apja. Az IPOSZ városi elnöke.”
 • 16. lajosbácsi 2010. január 03. 21:39
  „kiss miska, a zöldséges? eszement mit művelt, amikor a dm melletti volt pékséget akarta kiadni. vele próbáltunk akkor üzletet kötni, de jobban kellett mégegy duri ide.”
 • 15. Fót 2010. január 02. 19:03
  „Én úgy hallottam, hogy Kiss Mihály az új bérlő. Már tavasz vagy nyár óta.”
 • 14. nagyi8 2010. január 02. 18:53
  „mszp2009:
  Szerintem egy felnőtt, önálló újságírónak utána kell tudni néznie,
  hogy ki van adva bérbe egy közhelység, vagy sem.

  Nem csodálkozom: a ballib DV félrevezeti a lakosságot!
  .”
 • 13. mszp2009 2010. január 02. 10:32
  „Ha jól tudom egy volt rendőr vette át a bérleti jogot még tavaly!”
 • 12. mszp2009 2010. január 02. 10:30
  „Szabó úr minden írásához mellé nyúl, persze ez azért van mert nem tájékoztatják kellő képen!”
 • 11. nagyi8 2010. január 01. 18:43
  „Ha pedig ki van adva a Hóvirág bérbe,
  akkor jól mellényúlt a Szabó úr....”
 • 10. paffabűvös 2010. január 01. 15:34
  „mar_ci! Ha ennyire tudod mi történik a testületi ülésen, akkor azt is tudnod kell(ene), hogy van bérlője a Hóvirágnak. Csak nem működteti. Valszeg kivárja míg az első turista ideérkezik.”
 • 9. mar_ci 2010. január 01. 12:34
  „Mindenkinek BUÉK!
  Lajosbácsi!
  Sajnos csak összehasonlító adataink vannak. A KORONA konyha és étterem kb 350 ezer/hó volt. Kb 180000/hóra lehet számítani.
  Egyébiránt én is azoknak a véleményével értek egyet, akik a bérleti díj mérséklését tartják megoldásnak. Az "élni, élni hagyni" elv itt éppen aktuálisan alkalmazandó. A működő üzlet még akkor is jobb, ha nem hoz egy fillért sem, mint így bezárva. Ha felpörög a forgalom, akkor abból részesüljön a város is.
  Úgy tűnik, hogy erre nem vevő a Buzás. A főtéri üzletek bérlői éppen azt kérték, hogy a bérleti díj mérséklésével tegyék lehetővé a további működést. Ezt a testületi ülésen lesöpörte a nagy diktátor.Semmitmondó, félmondatos érveléséből is látszik, hogy mennyire érzéketlen a gazdasági nehézségek, a makóiak iránt.
  Lajosbácsi. Remélem az ismerősöd makói. A próbálkozó idegenekhez nincs sok bizodalmam.”
 • 8. lajosbácsi 2009. december 31. 16:30
  „mennyit kér érte a város? tudna valaki hasznos infót a részletekkel kapcsolatban? talán lenne rá egy bérlő, ismerősöm, de szeretném kikérni a véleményeteket ezzel kapcsolatban, mielőtt elküldeném a fehér házba. köszi”
 • 7. eva45 2009. december 30. 20:13
  „6. nagyi8
  Na kezdődik a hogyan irtsuk tovább a fecskéket program.
  Nem tudom hogy hova rakott volna székeket Vörös úr amikor már akkor sem volt hely amikor kibérelte. Épp hogy elférnek a kerékpárosok meg a gyalogosok. A nagy autóforgalomról már nem is beszélve.
  Ez nem fecskerajongás hanem tisztelet az élőlények iránt. Úgyis megoldja majd a városvezetés a takarítást mert majd jön a nagy turistaforgalom.(bár hiszem ha látom)”
26 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól megfér a bolt és a shop egymás mellett

Törvény írja elő, hogy magyar nyelven is ki kell írni a cégtáblákra, mit is kínálnak pontosan az üzletben. Tovább olvasom