Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

Meg kellett védeni a padokat Makón

A hét végére eltűntek Makó főteréről a kovácsoltvas padok ülőkéjének lécei. Több olvasónk is ijedten jelezte: ellopták az utcai bútorokat. Mint kiderült, csak a csavarokat lovasította meg valaki, a léceket már az önkormányzat szedette le, nehogy azok is eltűnjenek, amíg a csavarokat pótolják. Még szerencse, hogy mindez már az európai virágos verseny zsűrijének látogatása után történt.
Több makói is ijedten konstatálta a múlt hét végén: eltűntek a legvirágosabb magyar város főterének kovácsoltvas padjai, ezt lapunknak is jelezték. Egészen pontosan a padok ülőlapja nem volt a helyén, úgy tűnt: ellopták a léceket. Tegnap azonban már visszaállt a rend, helyükre kerültek az ülőalkalmasságok.

Márton István, a Makói Rendőrkapitányság vezetője lapunk kérdésére elmondta: ők is értesültek róla, hogy a főtérről eltűntek a padok előlapjai, de bűncselekményt ez esetben senki nem jelzett, feljelentést sem tettek, mert mint azt elmondta, úgy tudja: a padokat az önkormányzat javítás céljából szedte le.

– Szombaton értesültem róla, hogy baj van a főtéri kovácsoltvas padokkal, ezért kellett úgy intézkednünk, hogy leszedjük a léceket – foglalta össze a történteket Műhelyi István, az önkormányzat városüzemelési csoportjának vezetője. – Ugyanis vandálok kicsavarozták a léceket rögzítő elemeket, így azok már elmozdíthatóvá váltak. Azért vittük be a léceket a központi raktárba, nehogy eltűnjenek. Nem tettünk feljelentést, mert az anyagi kár elenyésző, hiszen egy-egy ellopott elem mindössze három forintba kerül, a lécek értéke azonban ennél jóval több.

Műhelyi arról is beszámolt, hogy a hiányt pótolták, és folyamatosan szerelik vissza a léceket, tegnap estére már csak néhány pad volt hátra.
Szerencsére a padokat a virágos világverseny zsűrijének látogatása után kellett ily módon megvédeni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább olvasom