Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 17°C Még több cikk.

Még mindig készül az apátfalvi kerékpárút

Makó - Eredetileg augusztus 31-ére kellett volna befejezni, de – a kivitelező hivatkozása szerint – a közbejött csapadékos idő miatt még mindig épül a Makót Apátfalvával összekötő kerékpárút.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Az építkezésre, mint korábban megírtuk, 2 esztendeje nyert pénzt a falu; a 340 milliós beruházás teljes költségét pályázati pénzből állják, csak a belterületi, meglévő szakaszokhoz csatlakozó 34 milliós részt kell saját erőből finanszíroznia az önkormányzatnak. Ha készen lesz, minden bizonnyal sokan fogják használni, hiszen Apátfalváról sokan járnak be a Maros-parti városba dolgozni, ügyeket intézni – eddig azonban ezt az utat két keréken nem lehetett megtenni: tilos és veszélyes, mert a két települést összekötő régi 43-as főút forgalma továbbra is nagy, sok kamion járja. Pedig a nagyjából 7 kilométeres táv megtétele biciklivel 20 perc, elektromos kerékpárral negyedóra vagy még kevesebb volna csupán.

A legfrissebb ígéret szerint a hónap végén átadják a bicikliseknek az utat. Fotó: Szabó Imre
A legfrissebb ígéret szerint a hónap végén átadják a bicikliseknek az utat.
Fotó: Szabó Imre

Amint tapasztaltuk, az aszfaltszőnyeg a faluban, illetve a hozzá közelebb eső szakaszon már készen van, a makói körforgalomtól nem messze viszont még mindig folyik a munka. Varga Péter apátfalvi polgármester lapunknak azt mondta, a kivitelező legfrissebb ígérete szerint október 31-én lesz az átadás. A határidő-túllépésért a cég már fizeti a kötbért.

Olvasóink írták

  • 2. bo 2013. október 25. 21:45
    „És október 31-től vállalták a kerékpárút használhatóságának biztosítását is, mint hóeltakarítás, akadálymentesítés egy-egy traktor után...! :-)”
  • 1. 80sFan 2013. október 25. 21:20
    „Addigra átadják, mikorra véget ér a bringaszezon.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három órát kell várni Nagylakon

180 perc a várakozási idő a nagylaki határátkelőhelyen a kilépő és a belépő teherforgalomban is. Tovább olvasom