Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Még mindig Szabó Sándoré a makói Korona

Makó - Lassan egy éve szeretne szabadulni bérlője, Szabó Sándor a makói Korona étteremtől, de nem sikerül: nincs, akinek átadhatná. Az üzemeltetés veszteségeit már alig győzi. Az önkormányzat tovább keresi az új üzemeltetőt, de már nem pályázat útján.
Egy éve várja a város legelegánsabb éttermének bérlője, Szabó Sándor, hogy átadhassa a stafétabotot valakinek – egyelőre azonban úgy tűnik, a Korona nem kell senkinek. A neves vendéglős, akit sokan az Autós Csárda tulajdonosaként ismernek, közel öt éve bérelte ki a korábban pazarul felújított főtéri vendéglátóhelyet. Bár tudta, hogy kemény fába vágja a fejszéjét, hiszen a hely évekig üresen állt, elszoktak tőle az emberek, és a kirakaton át sokan drágaságtól tartva, gyanakodva méregették az elegáns bútorokat, a falak aranyozott díszítését, eleinte kihívásnak tekintette a dolgot, és lelkesen, szívvel-lélekkel látott munkához. Elhivatottsága természetesen azóta is töretlen, lelkesedése azonban alábbhagyott: kiderült, hogy a vendéglőnek óriási a rezsiköltsége, még az utóbb megállapított kedvezményes bérleti díj mellett is csak veszteséggel tudja fenntartani – ezért jelentette be a tulajdonos önkormányzatnál, hogy szeretné valakinek átadni.

Szabó Sándor a Koronában. Letenné végre. Fotó: Szabó Imre

Legutóbb kora nyáron írtunk róla, hogy a város pályázatot írt ki a Korona üzemeltetésére. Mint akkoriban megírtuk, az épületegyüttest havi hatszázezer forintért lehetett volna kibérelni öt évre, de külön az éttermet és a konyhát is megkaphatta volna bárki havi négyszázezerért. Néhány érdeklődő ugyan jelentkezett a polgármesteri hivatalban, pályázatot azonban végül egyikük sem nyújtott be. A Korona így Szabó Sándorra maradt, aki nem is csodálkozik igazán. Azt mondja, most amúgy is rossz idők járnak a vendéglátásra, az emberek szűkösebben élnek – példaként említi, hogy az Autós Csárda is csak azért hoz tisztes nyereséget, mert a főútvonal mellett várja a vendégeket. Szerinte a Korona akkor lesz igazán jó üzlet, ha az emeleti részen újra megnyílik a szálloda – erre azonban még biztosan várni kell. Ugyanakkor továbbra is reméli, hogy előbb-utóbb mégiscsak lesz, aki átveszi tőle; most, hogy itt a hideg, különösen nehéz finanszíroznia az üzemeltetést. Az ő szerződése egyébként hivatalosan 2009 februárjában jár le.

Már nem pályázattal keresik a bérlőt

A Korona új bérlőjének megtalálására az önkormányzat már kétszer írt ki pályázatot, mindkétszer eredménytelenül. A helyi szabályozásnak megfelelően harmadszorra már nem pályázat keretein belül, hanem tárgyalások révén próbál új jelentkezőt találni a város – tájékoztatta lapunkat az aljegyző, Ortutay Miklós. Ilyen tárgyalások jelenleg is folynak.

Olvasóink írták

 • 6. Sunyi Ló 2007. november 30. 19:52
  „De a százezret most se látom benne... vak vagyok?”
 • 5. Sunyi Ló 2007. november 30. 19:48
  „Pardon!”
 • 4. kocsis janos 2007. november 30. 18:07
  „Mindenki latja csak az onkormanyzat nem, hogy Mako addig nem fejlodik se iparilag se turizmusban amig nem nyilik meg egy igenysebbeknek is megfelelo szallodai resz a Korona Szalloban.”
 • 3. Zoli 2007. november 30. 18:07
  „Tisztelt Olvasók!

  Ha jól tudom, akkor csak 100´000 ezret fizet havonta, 600´000 helyett.
  Tehát gyakorlatilag ingyen.

  Isten nem ver bottal.
  Amikor ebéd helyett szemetet, mócsingosat adtak ebédre a Szabóék nekünk ebédre, mintegy 4´000 ezerért, nem egyezkedett. A panaszkönyvet, pedig válaszra sem méltatta.

  Becstelen ´üzletemberek´.”
 • 2. Szabó Imre 2007. november 30. 16:31
  „Hír az is, hogy lecsökkentették a bérleti díjat - benne is van a cikkben, ha figyelmesen olvasod. Egyébként tényleg senki nem kényszeríthet egy vállalkozót a Korona üzemeltetésére, csak a hatályos bérleti szerződés.”
 • 1. Sunyi Ló 2007. november 30. 09:58
  „Szegénykém, de sajnálom. Egy önálló vállalkozót senki sem kényszeríthet arra, hogy veszteségesen üzemeltesse akár a Koronát is! Úgyhogy itt más a helyzet. Egyébként már megoldották a dolgot, lecsökkentették a bérleti díjat, nem? Miért nem hír ez is?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A makói Palya Bea népdalénekes a nőiességről

Makó - A makói születésű Palya Bea egy olyan műfajt képvisel, mely nem a legnépszerűbb ma hazánkban: népdalokat énekel magyarul, cigányul, törökül és bolgárul. Arcát mégis egyre többen ismerik. Tovább olvasom