Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Még nyomoznak a fejbe lőtt kutyák ügyében

Makó - Információink szerint a közelmúltban gyanúsítottként hallgatta ki a rendőrség az egykori makói gyepmestert, D. Andrást abban az ügyben, amely egy állatvédő feljelentése nyomán pattant ki. Dancsi Péter állítása szerint a telepen fejbe lőttek befogott kóbor kutyákat.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A makói gyepmesteri telep körüli botrány még januárban pattant ki. Akkor megírtuk: egy helyi állatvédő, Dancsi Péter kutyatetemek fotóit tette közzé a legnépszerűbb közösségi oldalon, és egy videót is, amelynek tanúsága szerint egy állatot még élve dobtak a nyitott udvaron elhelyezett gyűjtőkonténerbe. Ez utóbbin azt látni, hogy az egyik konténerben lévő állat még el sem pusztult, a fején lőttnek tűnő seb van. A lefotózott kutyáknak hasonló sérüléseik vannak. A kutyabarát szerint több ebet fejbe lőttek. A járási hivatal állat-egészségügyi hatósága az eset kapcsán ugyan csak kisebb, szankciót sem igénylő adminisztratív szabálysértéseket tárt fel, a rendőrség azonban vizsgálatot indított állatkínzás bűntetté-
nek gyanúja miatt.

Amikor az elmúlt hónapokban több alkalommal érdeklődtünk ennek állásáról, mindig azt a választ kaptuk, hogy még tart a nyomozás, többek között szakértői véleményekre várnak. Úgy tudjuk azonban, a közelmúltban gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben D. Andrást, a gyeptelep akkori vezetőjét, és a történteknek szemtanúja is van. A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata információinkat a nyomozás érdekeire tekintettel nem kommentálta, de ígéretet tett arra, hogy amint lehet, tájékoztatni fogja a közvéleményt. A volt gyepmester elismerte, hogy gyanúsítottként hallgatták ki, de azt mondta, fenntartja lapunknak tett korábbi állítását, amely szerint neki nincs köze a kutyák halálához; a gyeptér udvara nyitott, oda bárki bevihet elhullott állatokat. Egyébként úgy tudjuk, továbbra is a telepet fenntartó Makói Kommunális Nkft. dolgozója – más munkakörben.

Olvasóink írták

 • 14. pog 2013. november 14. 13:50
  „igen elnyújtják a nyomozás határidejét...főleg a gyanúsított kihallgatását...akkor ennél jóval bonyolultabb ügyet éveken át nyomoznak????”
 • 13. kelemenyke 2013. november 13. 09:39
  „12. Hajdú78 2013.11.12. 19:35

  Nem tudom hogy ha a kutyátokat Így láttátok volna viszont akkor is így vélekednétek erröl az ANDRÁSROL????????????????????

  Ha van bizonyítékod, hogy Ő tette, vidd be a rendőrségre!!!
  Ha nincs!! Akkor ez nyilvános rágalmazás!!!!!”
 • 12. Hajdú78 2013. november 12. 19:35
  „Nem tudom hogy ha a kutyátokat Így láttátok volna viszont akkor is így vélekednétek erröl az ANDRÁSROL????????????????????”
 • 11. Francois 2013. november 12. 16:21
  „AMIKOR A HÓHÉRT AKASZTJÁK

  Egy törvénytervezet értelmében hamarosan számon lehetne kérni minden olyan bíró tevékenységét, amely bíró által folytatott perben 2 év alatt sem született első fokú ítélet.

  És csak 23 évet kellett várnunk arra, hogy ez valakinek az eszébe jusson. Bámulatos!!”
 • 10. Francois 2013. november 12. 16:08
  „AMIKOR A HÓHÉRT AKASZTJÁK! :P :)

  Egy törvénytervezet értelmében hamarosan számon lehetne kérni minden olyan bíró tevékenységét, amely bíró által folytatott perben 2 év alatt sem született első fokú ítélet.

  És csak 23 évet kellett várnunk arra, hogy ez valakinek az eszébe jusson. Bámulatos!! :P :)”
 • 9. Qllancs 2013. november 12. 12:02
  „Kérdezem : ez a Dancsi P. HÁNY zsák kaját vitt már ki oda a telepre az ott lévő kutyáknak ?? v. mennyi pénzt jutatott el kajára ???

  Én régóta ismerem az Andrást ! Csak szórakozásból..biztosan nem lőtte le őket ! Mivel nyílt az udvar, bárki bemehet..az visz be éppen halott állatot aki akar !
  NE HOGY MÁR ráfogják !!!”
 • 8. kelemenyke 2013. november 12. 09:30
  „Nagyapáink, dédnagyapáink korában, nem is létezett olyan, hogy állatvédő, mégis normálisabb kapcsolatuk volt az állatokkal, mint ma sok önmagát állatvédőnek nevező embernek.”
 • 7. Racoon 2013. november 11. 22:12
  „A vadőrök és mezőőrök feladatai közé tartozik többek közt a kóbor kutyák lelövése. Ha biztosra akar menni, nem akar szenvedést okozni, akkor ha csak lehet, fejbe lövi, utána elviszi a gyepmesteri telepre. A döglöttnek tűnő kutya a konténerben aztán életjeleket ad, egy állatvédő lefilmezi, a gyepmestert pedig meghurcolják. Ez is egy lehetséges verzió.”
 • 6. Pirát 2013. november 11. 14:21
  „nnna...tegyünk már félre mindenféle álszent érzelgősséget, mert a fennen jajgató állat és egyebet védők
  nem etetgetik hónapszámra, a sok esetben beteg, fertőző, kóbor ebeket. Gyógyítgatásukra pénz nincs - örökbe adásukra remény sincs ! tehát a köz számára kötelező a leghumánusabb módon minél előbb megszabadulni tőlük .”
 • 5. queenmargareth1 2013. november 11. 12:47
  „3. pinkfloyd60 2013.11.11. 11:35 a másik, az ember, emberhez való viszonya.Semmivel sem KEVESEBB!”
 • 4. grafika88 2013. november 11. 11:43
  „Ez az András egy BECSÜLETES, nagyon rendes ember ! A kutyákat bárki kivihette, betehette a konténerbe ! Én is vittem ki pár éve ..mehalt kutyámat. Kistestű volt, állatorvos elaltatta. A másikat tavaj kellett ..végengyengülés miatt elaltatni.Na ő egy jugoszláv juhászkuta volt, kb. 100 kg. Kihívtam Andrást, itt elaltatta, és a traktorral kivitte a gyepm.telepre. Mert én nem tudtam volna másként kivinni !
  Mind két kutyát meggyászoltuk. Még a mai napig is nézegetjük a fotókat.

  Andrást NE bántsák ! Ő jó ember ! Biztosan nem lőnné le magától az állatokat..hiszen neki is van. Itt sirattuk meg ,míg az enyémet kivitte !!!”
 • 3. pinkfloyd60 2013. november 11. 11:35
  „Egy "ember" belső értékének az egyik fokmérője,hogy hogyan viszonyul az állatokhoz!”
 • 2. KamuNeni 2013. november 11. 08:49
  „Nincs igazad, mert semmi koze Dancsinak a sinter telephez csak annyiban hogy mint adofizeto az o penzebol van fent tartva hogy a varos erdekeit szolgalja.. Ha pedig vannak eloirasok hogy hogy kell a kutyakat elaltatni akkor a varosnak is epp olyan kotelezettsege azokat betartani mint az allampolgaroknak.
  Tehat Dancsinak joga van feljelentest tenni akar a sinter telep akar a varos ellen, mivel ok azok akiknek felugyelete ala tartozik. Lelovoldoztek oket, mert olcsobb mint a gyogyszeres elaltatas es meg se kell fogni kezzel azokat a szegeny allatokat.

  Gyogyszeres elaltatasnal megfogod, esetleg megsimogatod, bele nezel a szemebe es latod az eletet benne, de tudod hogy meg fogod olni igy rosszul erzed magad. (ha csak az illetonek nincsenek psychologiai problemai es amugy is gyilkos hajlam). lelovesnel egy targyba lossz, mert meg az a rovid erzelmi kapcsolat sincs meg.

  Ha a varos nem tartja be a szabalyokat miert tartana be akarki is a szabalyokat??”
 • 1. _csutak_ 2013. november 11. 08:26
  „Dancsi úr mennyi pénzzel járult az eb telep tartásához?
  Úgy nagyon könnyű gúnyolódni feljelentgetni, hogy csak kritizál de megoldást készpénzt nem kínál fel.
  Mondhatnám azt is, hogy gusztustalan az eljárása.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói ősz a Lombkoronasétányon

Karnok Csaba képriportja a Maros-partról. Tovább olvasom