Délmagyar logó

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 0°C Még több cikk.

Még többet aszfaltoznak Makón

Makó - A korábban megszavazott 60 milliós önerő mellé, amelynek révén 425 millióval sikerült bővíteni a csatornázás utáni útaszfaltozásra fordítható keretet, újabb 30 millió 375 ezer forintot különített el úthelyreállításra a makói képviselő-testület.
Megírtuk: eredetileg úgy volt, hogy a feltört aszfaltot a főbb utak kivételével csak sávosan állítják helyre, utóbb azonban sikerült pályázati forrást találni a legtöbb utca teljes újraaszfaltozására. A most megszavazott pluszforrást is beleszámítva a város útjainak közel 95 százaléka újul meg, ami 380 ezer négyzetméter összfelületet jelent. A mostani 60 millióból 3 honvédi utca újul meg, valamint az újvárosi vasútállomás és a MÉH-telep közti szakasz, amely a Váll-Ker Kft. telephelyére is megkönnyíti a bejárást, és felújítják a Mező, a Sírkert és a Vörösmarty utcát is.

Sánta Sándor (Fidesz) szerette volna, ha Honvédban több utcát érint a beruházás. A városrészben sok utcában nincs is szilárd burkolat, ezeket a munkálatok még inkább tönkretették, mint a többit. Kovács Sándor (Fidesz) pedig kérte, készüljön lista választókerületenkénti bontásban arról, mely utcák maradnak ki még ezek után is az aszfaltozásból. Korábbi összesítésünk szerint ez kevesebb mint tucatnyi utca.

A polgármester, Buzás Péter azt mondta, szeptemberben részletes tájékoztatást kap a testület a csatornázás utáni helyreállításról, és akkor lehetőség lesz ennek a listának az összeállítására is. Hozzátette: ha a következő ciklusban is tud néhány 10 milliót fordítani a város útépítésre évente, teljessé válhat az úthálózat rendbetétele, ami legalább 2 évtizedre biztonságossá teszi majd a közlekedést.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem lehet érzelegni, amikor csak a holttestet adja vissza a folyó

A Maros Mentőcsoport csapatát nemcsak a megyében vetik be, a dunai árvíznél is fontos feladatokat látott el. Tovább olvasom