Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Megegyezhet a plakátrongáló házaspár a Fidesszel

Makó - Felfüggesztette a Makói Járásbíróság a fideszes választási plakátokat megrongáló házaspár ellen indított eljárást abban a reményben, hogy a felek mediációs eljárás keretében meg tudnak egyezni. A Fidesz nem zárkózik el a közvetítéstől.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A parlamenti választás kampányidőszakában beszámoltunk róla: a Fidesz a rendőrséghez fordult, mert a Lázár Jánost népszerűsítő, földbe szúrt táblákra ragasztott plakátok közül nagyon sokat elloptak, megrongáltak; Makón és környékén a kihelyezett 200-ból közel 100-at. Kiszomboron a nyomozás eredményes volt, méghozzá egy térfigyelő kamerának köszönhetően. Itt egy férfi és egy nő ellen indítottak szabálysértési eljárást, ügyüket csütörtökön tárgyalta a Makói Járásbíróság.

K. Zoltán és F. Kata a bíróság előtt elismerte, hogy a plakátok közül jó néhányat elvitt, vitatták azonban a mennyiséget: a rendőrségi eljárásban még 25 darabról volt szó, most 15-öt ismertek be. Kiderült azonban, a darabszámnak nincs jelentősége, a bíróság ugyanis a vádat lopásról rongálásra minősítette. Azért, mert az elkövetőket nem az eltulajdonítás szándéka motiválta, egyszerűen bosszantották őket a plakátok – amit összeszedtek, kocsival a makói Maros-partra vitték, és ott szétdobálták.

A bíróság a szabálysértéssel vádolt házaspár ellen folyó eljárást meghallgatásukat követően 30 napra felfüggesztette. Felkínálta annak lehetőségét, hogy a sértett féllel úgynevezett közvetítői eljárás keretében egyezzenek meg a jóvátételről; ez általában azt jelenti, hogy az elkövető megtéríti az okozott kárt, esetleg bocsánatot kér a sértettől. Ha sikerül megállapodásra jutniuk, az eljárást le is zárják. Mind a két vádlott elfogadta az ajánlatot – kérdés, hogy a sértett fél is így tesz-e.

A tárgyaláson a Fidesz nem képviseltette magát, Szél István, a párt kampányfőnöke azonban lapunknak azt mondta: ha megkapják a hivatalos értesítést a bíróságtól, megfontolják a közvetítői eljárást – nem zárkóznak el a megállapodástól.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lázár: a Miniszterelnökséghez kerülhet a vidékfejlesztés

"Kevesebb templomot fogunk vidékfejlesztési pénzből felújítani, ellenben szeretném, ha külterületi… Tovább olvasom