Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Meghalt a kómába esett zombori diák

Meghalt az a kiszombori diák, B. László, aki tavaly nyár óta kómában feküdt, mert osztálykirándulásuk idején kis híján vízbe fulladt. Az osztályra felügyelő három pedagógus jövő kedden áll először bíróság elé.
Mint korábban megírtuk, feltehetőleg veleszületett szívrendellenessége miatt lett rosszul és merült el a kunfehértói strand vizében a kiszombori B. László, aki a helyi általános iskola diákjaként osztálykiránduláson vett részt a Bács-Kiskun megyei üdülőfaluban. Egyik barátja, Moldován Ádám, aki részt vett az elmerült test keresésében, annak idején lapunknak úgy nyilatkozott: mintegy tíz-tizenöt perc után tudták kihúzni osztálytársukat.

A kiérkező mentősök sikeresen újraélesztették, ám kómába esett, és abból nem is tért vissza. Szülei, barátai hiába várták reménykedve felépülését – a több mint fél éven át tartó gondos kórházi kezelés ellenére a közelmúltban meghalt.

A történtek miatt a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság előbb államigazgatási eljárás keretében indított vizsgálatot, majd miután a felelősség kérdése is felmerült, nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.
Ez információink szerint azóta lezárult, a gyerekeket kísérő három pedagógusnak első alkalommal jövő kedden kell bíróság elé állnia. A Bács-Kiskun Megyei Bíróságon szerettük volna megtudni, befolyásolja-e az ítélet súlyosságát, hogy B. László időközben elhunyt, ám az ügyről semmilyen felvilágosítást nem kaptunk. A fiú diáktársaitól, akik név nélkül nyilatkoztak lapunknak, úgy tudjuk, a gyerekek szomorúan fogadták a sokak által kedvelt, barátai által Velő becenéven emlegetett fiú halálhírét – egyébként emiatt marad el idén a hagyományos farsang a kiszombori Dózsa György Általános Iskolában.

Szerettük volna megkérdezni a fejleményekről az iskola igazgatóját, Szabóné Vígh Erzsébetet is, ő azonban arra hivatkozva hárította el érdeklődésünket, hogy a szülőknek megígérte, nem nyilatkozik. A szülőket nem sikerült elérnünk, de úgy tudjuk, nem véletlenül: kerülik a nyilvánosságot, senkinek sem nyilatkoznak. Szegvári Ernőné, a falu polgármestere annyit mondott érdeklődésünkre, hogy az önkormányzat a továbbiakban is igyekszik minden lehetséges módon segíteni a családot. Emlékezetes, hogy amíg Lacit Kiskunhalason kezelték, az édesanya a polgármesteri hivatal autójával látogathatta a fiút, mert nincs kocsijuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Középiskolás fokon – Kiszomboron

A Makó környéki települések közül Kiszombor az egyetlen, ahol – felnőttoktatás keretében… Tovább olvasom