Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Meghirdették a makói Pulitzer-díj pályázatát

Makó - Két kategóriában pályázathatnak a fiatal, kezdő újságírók a Pulitzer Szülővárosának Díjára – jelentették be tegnap Budapesten. Az egykori makói származású sajtómágnás előtt tisztelegnek ezzel a kiírók, a Maros-parti város önkormányzata és az újságírók szövetsége.
Az amerikai sajtócézár, Joseph Pulitzer nevét már nagyon sokan hallották, de azt jóval kevesebben tudják, hogy 162 évvel ezelőtt, 1847. április 10-én Makón, Pulitzer Józsefként látta meg a napvilágot a modern újságírás megalapítója. A Pulitzer-díj mind a mai napig az újságírói szakma legmagasabb elismerése.

A fentiek miatt is döntött úgy a makói önkormányzat és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ), hogy kiírja a Pulitzer Szülővárosának Díját. Ezzel a fiatal és kezdő újságírókat szeretnék támogatni. Tegnap kora délután Budapesten, a Magyar Távirati Iroda székházában Csák Ferenc, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára, Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke és Buzás Péter makói polgármester kihirdette az idei Pulitzer-pályázatot.
A középiskolások kategóriájában 14 és 18 év közötti diákújságírók indulhatnak, a főiskolások, egyetemisták kategóriájában pedig 18 és 25 év közöttiek. Mindkét kategóriában bármilyen időszaki kiadványban már megjelent publicisztikával lehet pályázni, a cikk terjedelme nem haladhatja meg az 5000 karaktert. Az elbírálók előnyben részesítik az interjú és a riport műfaját a fiktív írásokkal szemben.
Az OKM kategóriánként bruttó 500 ezer forinttal jutalmazza a legjobb munkát, Makótól pedig egy-egy zsűrizett, sorszámozott Pulitzer-szobrot – Kiss Jenő szobrászművész alkotása – kapnak az első helyezettek. A pályamunkákat július 31-éig lehet benyújtani a makói önkormányzathoz (6900 Makó, Széchenyi tér 22.). Bővebb információ Sarnyai Tibortól a 06-20/219-5142-es mobilszámon kérhető.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fociálom vált valóra Makón

Makó - Évtizedek óta a makói fociért dobog Pápay Józsefnek, azaz Göndörnek és barátainak a szíve. A klub fennállása óta ekkora sikert – bronzérmesek lettek az NB II-ben – még sohasem ért el. Tovább olvasom