Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Megkapta a makói Kígyó a kedvezményt

Makó - Idén tavasszal hiába kért bérletidíj-kedvezményt a makói önkormányzattól a belvárosi Kígyó Gyógyszertár – most méltányolták igényüket. Ötödével fizetnek kevesebbet, az indok: a közelben építkezés folyik.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A volt Kállai-kollégium körüli építkezésre hivatkozva fordult a képviselő-testülethez a makói Kígyó patika vezetője, Kómár Mária azzal a kéréssel: mérsékeljék a helyiség bérleti díját, mivel a nagy munkagépek, anyagot szállító kocsik és dolgozó emberek miatt a vevői kör nagyon lecsökkent, visszaesett a forgalmuk. A gyógyszertár a Bérpalota épületében van, s valóban annak szomszédságában folyik az egykori diákotthon átépítése szállodává. Két, ugyanebben az épületben működő vállalkozás, egy cukrászda és egy optikai szaküzlet már korábban kapott 50 százalékos kedvezményt a munkálatok idejére – csakhogy ez a két bolt az építkezés felőli oldalon van, a patika meg a túlsón. A testület ennek ellenére méltányolta a kérelmet. Igaz, nem 50, csak 20 százalékkal csökken a díjuk.

A patika egyébként nem először szeretett volna engedményt a bérleti díjból. Kómár Mária legutóbb áprilisban nyújtott be hasonló kérelmet; annak akkor különösebb indoka nem volt, csak annyi, hogy úgy gondolta, miután az önkormányzat januárban megemelte a bérleti díjakat, a patika ezt már nem tudja kigazdálkodni. A fiatal patikus lapunknak elmondta, végső elkeseredésében fordult a városhoz, mert a 193 négyzetméteres helyiségnek csak egy részét tudják használni, sok benne a fölösleges folyosó és egyéb épületrész, az amúgy szép, múlt századi gyógyszertár pedig lepusztult, a parkolójuk meg elveszett a fürdő környezetének átalakításával. A kérést akkor a testület elutasította, mivel korábban a többi érintett üzlethez hasonlóan a fürdő körül zajló építkezés idejére, másfél éven át már kapott kedvezményt.

Olvasóink írták

 • 4. jagoda194 2013. október 14. 12:56
  „Szerintem sem kell a kedvezmény.Ha nem tudja kigazdálkodni zárjon be .Van elég gyógyszertár Makón úgy is.Más küszködik kedvezmény nélkűl.Szegeden a Kárász utcán sem adnak kedvezményt.”
 • 3. grafika88 2013. október 10. 21:40
  „KÁR volt adni ! Mert a legszebb utcán van ! Nem a kollágiumi építkezés az oka..hogy nincs forgalmuk ! Ott van pl. a Skálában a gyógyszertár..3 sorokban állnak az emberek. Én heti 2 x is elmegyek arra . A Kígyógyógyszertárban::nem kedvesek!! nincs gyógyszer!!! majd megrendelik..gyere holnap ! Nagyon lezüllött az a régi gyógyszerzár. a tulaj az oka !Nem szimpiek..nem szeretik az emberek.
  NEM kell kedvezmény !! SE nekik, se Carlónak, se a Kati patikának ! MAKÓ LEGSZEBB terén üzemelnek !!!”
 • 2. hajosinas 2013. október 08. 16:59
  „Jut eszembe.
  A fürdő " lecsökkent" bevételét a fürdő vezetése még nem találta ki milyen kedvezmény megszerzésével gazdálkodja ki ?
  Mert akkor esetleg a harminc százalékos adóemelést is vissza lehetne csökkenteni. Ami nagyon jó lenne a város minden adófizetőjének.Több pénz maradna a családi kasszákba.”
 • 1. Poslabény 2013. október 08. 08:01
  „Mögérdömlik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedjére sütött Segítsütit Limara

Idén negyedjére vett részt a Segítsüti jótékonysági akcióban a makói gasztroblogger, Limara. Tovább olvasom