Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

Megkérdeztük az olvasót: Melyik a kedvenc makói épülete?

Makó - Ezúttal arról faggattuk a makói olvasóinkat, hogy melyik a kedvenc makói épületük?
Kurusa László

nyugdíjas esztergályos:
– A Bérpalota. Sok emlék fűz hozzá, hiszen valaha ott volt a cukrászda, de egyébként is egy nagyon szép, romantikus stílusú épület. Még ebben a mostani, felújításra szoruló állapotában is feldobja a főteret, és az eresze alatt fészkelő fecskéket is szeretem.

Darócz Enikő

középiskolás:
– Szinte mindennap megfordulok a buszpályaudvaron, így nem csoda, hogy jól ismerem, és nagyon megkedveltem. Állja az összehasonlítást nagyon sok hazai létesítménnyel: rendkívül szép, ráadásul mindig tiszta, és nyugodt hangulatot sugall.

Sipos András

ingatlanközvetítő:
– Nagyon szeretem Makovecz Imre épületeit, akinek mint az organikus építészet legnagyobb hazai mesterének karakteres stílusa volt. Örülök, hogy a tervei közül sok Makón valósult meg. A legjobban ezek közül az új fürdő épülete, a Hagymatikum tetszik.

Vass Sándorné,

a Vöröskereszt területi vezetője:
– A József Attila Gimnázium, amely már a felújítás, átépítés előtt is nagyon tetszett. Oda járt az egyik gyerekem, de egyébként is jellegzetes tájékozódási pont. Az épületnek olyan megjelenése van, ami összetéveszthetetlen, egyedi.

Olvasóink írták

  • 2. Csaby83 2012. szeptember 21. 11:37
    „1. Pog: Ez jó volt, szerintem minden városlakó kedvence az! XDD
    Amúgy én Lacibácsival értek még egyet(személyesen is ismerem), szerintem is a Bérpalota a favorit, igaz nagyon kellene neki az a felújítás amire sajnos nincs pénz..”
  • 1. pog 2012. szeptember 19. 09:55
    „nekem a Honvád város rész..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önvédelmi napot tartottak a Maros-parton

Katonai, harcászati technikákat bemutató napon képezték tovább a környékbeli rendőröket, katonákat a Maros-parti MAK pályán. Tovább olvasom