Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Megkérdeztük az olvasót: szelektíven gyűjti-e a hulladékot?

Makó - Ezúttal arról faggattuk makói olvasóinkat, hogy szelektíven gyűjtik-e a hulladékot?
Gazdag Petra
középiskolás:
– Én nem foglalkozom a dologgal, de a szüleim igen. A szétválogatott hulladékot a közelünben lévő szelektív konténerbe visszük. Ezt jó dolognak tartom: ezzel is kíméljük a környezetet, mert az így gyűjtött hulladékot újra feldolgozzák.

Kozma Szabolcs
építész:
– 10 évvel ezelőtt kezdtem a szelektív gyűjtést, amikor Németországban éltem. Most, hogy Makón lakom, természetesen ugyanúgy csinálom. Minden téren előnyösnek tartom a szelektív hulladékgyűjtést, nem sajnálom az erre szánt időt.

Joó Antalné
nyugalmazott eladó:
– Nem. Egyrészt azért, mert a közelünkben nincs szelektív gyűjtőkonténer, másrészt azért, mert a konyhai hulladékon kívül más szemetünk nincs. Üdítőitalt nem iszunk, csak csapvizet, a papírt pedig oda szoktuk adni gyerekeknek, akik gyűjtik.

Szűcs Péter,
a Szent István Egyházi Általános Iskola és Gimnázium igazgatója:
– Természetesen. Ahol én lakom, ott lehetőség van a válogatott hulladék kihelyezésére különböző zsákokban, és ezzel mindig élni is szoktunk. Egyszerű, praktikus, hasznos rendszernek tartom, és jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki teheti.

Olvasóink írták

  • 2. vip007 2012. november 28. 14:01
    „Öröm látni, hogy egyre többen gyűjtik szelektíven a szemetet, én is igyekszem. Viszont kár, hogy sokan a benzin-gyufa kombót részesítik előnyben a komposztálás helyett.”
  • 1. PiszokAlfréd 2012. november 28. 12:05
    „Részben. A vissza nem váltható üveget félreteszem és alkalmanként elviszem a nagy gyűjtő szigetekhez. A papír, fa, plutónium stb. mint éghető anyag megy a kályhába! A műanyagok külön a sárga Kht-s zsákba. Az elhasznált fénycsövek, izzók és elemek, akkuk szintén külön-külön a kijelölt helyükön lesznek kidobva.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készül az adventre Makó

Az adventi ünnepi rendezvényeket idén is a főtéri szökőkútnál rendezik meg – mondta el Bálint Márta. Tovább olvasom