Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Megkezdődött a makói pszichiátriai nappali kórház kialakítása

Makó – A projekt valamivel több mint 54 millió forint uniós támogatásból valósul meg – jelentették be az intézmény vezetői csütörtökön Makón.
Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
Kallai Árpád, a kórházat irányító Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a sajtótájékoztatón elmondta: a fejlesztés során a már működő pszichiátriai osztály tetőterében kialakítanak egy tízágyas pszichiátriai rehabilitációs nappali kórházat. Az egyes terápiákhoz külön-külön helyiségeket építenek ki. Kialakítanak egy összefüggő teret is, ez a közös helyiség lesz a legfőbb terápiás színtér. Jelentős eleme a fejlesztésnek az épület akadálymentesítése: egy külső felvonó köti majd össze az egyes szinteket. A tervezett szakmai programhoz, a nappali kórházi ellátás alapfeltételeinek biztosításához szükséges eszközöket is beszerzik a projekt során - ismertette.

A főigazgató elmondta: a kórházban hatvan ágyon évtizedek óta működik aktív pszichiátriai ellátás és rehabilitáció is, évente mintegy ezer esettel foglalkoznak. Erre épül rá az új ellátási mód. A páciensek nappali foglalkozásra járhatnak majd, hogy a hétköznapi életbe teljes értékűen be tudjanak illeszkedni. Ilyen típusú fejlesztést eddig is igyekeztek megvalósítani, de ezután a megfelelő feltételeket is tudják majd biztosítani hozzá. A projekt az Európai Unió 54,2 millió forintos támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A fejlesztésnek jövő őszre kell elkészülnie. A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ makói kórháza a Szegedi Tudományegyetemmel konzorciumban nyert forrást az átalakításokra. A 2011-ben benyújtott sikeres pályázat a dél-alföldi régió tizenegy egészségügyi intézményét érinti, ennek keretében 2,36 milliárd forintból rehabilitációs szolgáltatásokat javító fejlesztésre nyílik lehetőség a térségben.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pintéréknek nincs pénzük autójuk megjavítására

Jó szándékú olvasóink segítségét kérte végső elkeseredésében egy súlyosan mozgáskorlátozott asszony, Pintér Andrásné. Tovább olvasom