Délmagyar logó

2017. 02. 23. csütörtök - Alfréd 5°C | 14°C Még több cikk.

Megnyílt a Glorius: az új 4 csillagos szálló máris népszerű

Makó - Az értékőrzés és az értékteremtés ötvözete – többek között így méltatták a pénteki ünnepélyes avatáson Makó első és ezidáig egyetlen négy csillagos szállodáját, a Grand Hotel Gloriust. Nagy az érdeklődés iránta: hétfőn és kedden már biztosan telt ház lesz.
Bár csak most nyílt, már hétfőn és kedden is telt ház lesz a makói Gloriusban – tudtuk meg a pénteki ünnepélyes megnyitó előtt Gergely Gábor szállodaigazgatótól. Több cég, bank már jelezte, hogy itt szeretne tartani csapatépítő tréninget, illetve konferenciát – a szálloda honlapja egyébként már elindult, az árakról és a foglalásokról ott lehet értesülni.

Megnyílt a makói Glorius: az új 4 csillagos szálló máris népszerű. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

Megírtuk: a négycsillagos, ötszintes vadonatúj Csanád vezér téri szálloda 37 szobás lett, és összesen 80 fő elszállásolására alkalmas, eleganciája pedig a békebeli 20-as évek stílusát tükrözi. Van benne étterem, kávézó és 50 fős konferencia-központ, wellnessrészleg, illetve több terasz, amelyekről a várost eddig nem látott szögből lehet szemlélni. Mindezt az 1927-ben, eredetileg bankszékháznak épült egykori Kállai-kollégiumból alakította ki a vásárhelyi Bodrogi Bau Kft. egyik leányvállalata. A megvásárlás és a felújítás teljes összege 699,5 millió volt, amihez 489 milliós pályázati támogatást nyertek. 20 ember dolgozik itt, többségük makói.

Megnyílt a makói Glorius: az új 4 csillagos szálló máris népszerű. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A megnyitón Bodrogi Ferenc, a beruházó cég igazgatója a rendezvény sajtótájékoztatóján többek között azt mondta, a szálló mérföldkövet jelent, az építészet, a vendéglátás, a helyi kultúra és a 21. századi innováció találkozása, s beszédében még az épületen dolgozó 250 kétkezi munkásnak is köszönetet mondott. A város polgármestere, Buzás Péter úgy vélte, a Glorius méltó partnere a vendégszámát és bevételét dinamikusan növelő Hagymatikum Fürdőnek, és kölcsönösen egymást erősítve szolgálhatják a makói idegenforgalom ügyét. A kinti, látványos ünnepségen a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője, Juhász Tünde mindezt azzal a méltatással koronázta meg, hogy a hotel az értékőrzés és az értékteremtés ötvözete, hasonló épülete még sosem volt Makónak, és bizonyára Makovecz Imrének is tetszene.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gazdára leltek a főtéri üzletek

Sikerült bérlőt találni a makói főtér legnagyobb, 2 esztendeje üresen álló üzleházának, a csipkesori Maxinak. Tovább olvasom