Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Megoldódott az igási vízgond

Makó-Igás - Immár hivatalosan is sikerült visszaállítani a használati vízszolgáltatást a makó-igási sertéstelep egykori szolgálati lakásaiban, mert megérkezett a szükséges szakhatósági engedély – jelentette be a városházán Buzás Péter polgármester, valamint Siket Tibor, a polgármesteri hivatal műszaki irodájának vezetője és Németh Csaba, a makói vízmű műszaki igazgatója.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Arról még májusban számoltunk be, hogy a külterületen lévő telep csődbe ment, az áramszolgáltató pedig a tartozás miatt lekapcsolta az áramot, és a szivattyú nem tudott működni, a lakók pedig víz nélkül maradtak. A probléma 12 családot, összesen 25 embert érintett. Persze az itt lakók eddig sem maradtak teljesen víz nélkül: a hadsereg ide is hordta a zacskós vizet, és fúrt kutak is vannak – igaz, ivóvizet legközelebb egy földeáki közkútról lehet nyerni.

Elhangzott: 5 hónap után, immár az engedély birtokában a napokban megkezdődött a folyamatos próbaüzem, ami az év végéig tart. Az érintetteknek addig nem kell fizetniük, január elseje után viszont igen, köbméterenként várhatóan kevesebbet, mint 100 forint – ez a szivattyú üzemeltetési költségét, valamint az úgynevezett vízkészlet-járulékot fedezi.

A sajtótájékoztatón hangsúlyozták, a csapokból ugyanolyan víz folyik, mint korábban, tehát hivatalosan nem ivóvíz. Ennek biztosítása 50 főnél kisebb településeken nem is előírás. A minőség azonban javult, mert a város kitisztította, fertőtlenítette a rendszert, összesen 250 ezret költött az igásiak gondjára. Az is elhangzott: a januári szolgáltató-váltást követően az Alföldvíz Zrt. is üzemeltetni fogja a szivattyút.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összegyűlt a pénz Eperjessy emléktáblájára

Összejött a pénz arra az emléktáblára, amelyet József Attila volt osztályfőnöke, Eperjessy Kálmán tiszteletére fognak elhelyezni Makón. Tovább olvasom