Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Megromlott házasságból tragédia Apátfalván

Apátfalva, Makó - Az utolsó egy-másfél évben anyagi gondok miatt megromlott a házaspár kapcsolata, ez vezethetett a tragédiához - véli annak az apátfalvi asszonynak az apja, akit férje szombaton hajnalban kilökött a mozgó autóból. A makói Somodi János ugyanakkor cáfolja, hogy a házaspár "gyorstermelő" volt. Valójában gazdálkodtak, két gyereket neveltek fel.
Fotók: Szabó Imre
Fotók: Szabó Imre
- Még mindig nem tudom felfogni, ami történt - mondta könnyeivel küszködve az Apátfalván vasárnap hajnalban halálra gázolt nő édesapja, Somodi János. Mint a nyugdíjas makói férfi elmesélte, éppen horgászott, amikor telefonon értesítették a tragédiáról. Először azt hitte, gonosz tréfát űznek vele. A helyszínen szembesült a megrázó valósággal. Mint megírtuk, szombaton éjjel a 43 éves R. György kisteherautójával hazafelé tartott. Az apátfalvi Rákóczi utcában, a házuktól mindössze 250 méterre összeveszett a vele utazó 45 éves feleségével, majd az asszonyt a mozgó autóból kilökte, ő pedig az esés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A férj előzetes letartóztatásban van.

Az édesapa lapunknak azt mondta, túl azon, hogy elveszítette a lányát, külön is fájdalmasan érintette, hogy volt, aki azt nyilatkozta lapunknak, a házaspár "gyorstermelő" volt, éjjel dolgoztak, amikor mindenki más aludt. A valóság ezzel szemben az, hogy gazdálkodtak, többek között perezselymet termesztettek, illetve mezőgazdasági termények adásából-vételéből éltek.

Mindent Makóról
A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.
Sokáig nem is rosszul: szép házuk volt, aminek az építésében, csinosításában az édesapa is részt vett annak idején. "Ági rendes, szorgalmas, ügyes kezű lány volt. Mindig dolgozott: mielőtt gyesre ment, eladó volt, aztán a gazdaságban állt helyt. A hagymapucolástól a gyökérládázásig mindent megcsinált." A házaspárnak egy fia és egy lánya van, előbbi 26, a másik 22 esztendős.

Somodi János egy hete beszélt utoljára telefonon a lányával. Hogy mi vezethetett a tragédiához, arról a gyászoló édesapa azt mondta: az utolsó egy-másfél évben megromlott a házaspár kapcsolata, mert anyagilag padlóra kerültek. Ebben az időszakban a veje olykor bántalmazta is a lányát, az is előfordult, hogy Ági hazaköltözött - de aztán mindig visszatért hozzá. "Kérleltem, hogy maradjon itt. Sajnos nem hallgatott rám" - tette hozzá, miközben egy családi fotót mutatott. Ágnes mosolyog a ballagási csoportképen.

Somodi János lánya ballagási fényképével
Somodi János lánya ballagási fényképével


* * *

A fiú nem nyilatkozott

Apátfalván továbbra is beszédtéma a tragédia: az egyik helyi sörözőben mindenki azt találgatta, mi is történt pontosan akkor éjjel. A helyszínen egyre csak gyűlnek a mécsesek, gyertyák - már nyolcat számoltunk össze. Megkerestük az áldozat fiát is, ő azonban nem nyilatkozott.

Olvasóink írták

72 hozzászólás
 • 72. margot 2013. november 03. 08:45
  „Az ilyen állatot ki kell vonni a forgalomból örökre.”
 • 71. Emberségetavilágnak 2013. október 25. 08:46
  „´queenmargareth1´ okkal írta azt, amit. Mert az esetek 100 százalékában mindég akadt nem egy vélemény, amelyik a nőt, az áldozatot hibáztatta a végkifejletért.
  "Minek járt a szája, biztosan megérdemelte"
  "Miért volt olyan a ruházata, amilyen"
  "Miért ment arra"
  "Miért ment gyalog"
  "Miért akkor ment arra"
  "Miért mászkált egyedül"
  És egyéb hasonló észömlési rohamok...”
 • 70. majzik 2013. október 23. 16:37
  „,,mezőgazdasági termények adásából-vételéből éltek."

  <moderálva>”
 • 69. hajcsika86 2013. október 23. 16:33
  „Szerintem meg nem kellene ilyenekel is piszkálni idegesíteni ezt a szomorú családot föleg a rolandot nincs ere szüksége ja és mindenkinek van tűkőrje és nézzen bele”
 • 68. HAJDÚKFOKOSA 2013. október 23. 09:33
  „<moderálva>”
 • 67. HAJDÚKFOKOSA 2013. október 23. 09:30
  „<moderálva>”
 • 66. Prasnyi 2013. október 22. 20:19
  „Mitszól ehez Baranyi Kati.”
 • 65. eternette 2013. október 22. 19:53
  „No csak, én is hasonló tanácsokat adtam Margónak, többször is, de ő gyalázkodással válaszolt vissza minden alkalommal. Persze azt kell nézni, ki írta, és nem azt, hogy mit.”
 • 64. tucat 2013. október 22. 19:17
  „61. queenmargareth1
  Pszt!
  Hagyja!
  (Meleg őszünk van, ne vegye fel a kesztyűt!)”
 • 63. Roland1000 2013. október 22. 19:12
  „Damjanov! Ha nem olvassa Roland a kommenteket, akkor a tiédet sem fogja, pedig te megszólítottad és szeretnéd, ha elolvasna...Olvassa, csak ne törődjön a gonoszkodókkal, inkább merítsen erős azokból, akik együtt éreznek vele! Mert olyanok is vannak sokan.

  Margit! Én speciel kedvellek, még ha nem is értek veled mindig egyet. Tényleg! És megértelek, hogy előre hőzöngtél..., tudom, hogy van előzménye. és én nem az itteni kommented miatt reklamáltam.”
 • 62. Roland1000 2013. október 22. 18:54
  „Őszinte részvétem azoknak, akik szerették. Restas, nagyon sajnálom, hogy ez történt veletek. Biztos, hogy ez akkor fájdalom, amit csak az tud, aki megéli. Minden jót Neked! Anya csak egy van és soha nem pótolhatja senki. Kívánom Neked, hogy legyen egyszer egy olyan nő az életedben, aki pótolja valamelyest őt is, mert annyira szeret Téged!

  Még egyszer: őszinte részvétem!:(”
 • 61. queenmargareth1 2013. október 22. 18:27
  „59. mérlegvagyok 2013.10.22. 17:22 add meg az e-mail címed.így nem játszok tovább.visszanézted, hogy ki kezdi mindig a sértést?elolvastál te tőlem mást is nem csak tragédia cikkre ugrasz?jó, tanács, nézz és láss és olvass.És tedd be küldd el a gitti1977@t-email.hu-ra, hol mocskolódtam ÉN először!És azt is, ahol a gratulációimat stb fejezem ki.Légyszíves, hiszen okosok vagytok. Szilvásbukta szintén nem tudta, miért írtam az első kommentet.Volt előzménye.Csak szétnézni az már luxus.”
 • 60. mérlegvagyok 2013. október 22. 17:27
  „Őszinte részvétem a családnak, rokonoknak, barátoknak! Az értelmetlenül és fiatalon elhunyt asszony meg nyugodjék békben!”
 • 59. mérlegvagyok 2013. október 22. 17:22
  „55.queenmargareth1 segít rajtad valamilyen szinten ez a sok oda-vissza írott szócsata? Tiéd a 2,16,18,22,24,43,44,55 névre szóló választ kaptál a 3,4,5,20,21,34,45,52,54 fórumozó társadtól. Egy két személy megértően védelmében vett, de a többség nem. Már korábban is javasoltam ne add ki ennyire magad, a sok személyes problémád egészségi, munkanélküliség stb. miatt bántanak és majdnem minden kritizáló komment jogos is ráadásul. Csordul belőled a frusztráltság. A hozzászólásaid többségében negatívan ítélkezel, sértegetsz másokat. Hidd el ez az út nem vezet sehova és majdnem biztos vagyok abban, hogy neked is fáj ha bántanak ismeretlen ismerőseid, ne adj rá lehetőséget senkinek. Jobban jár mindenki de elsősorban te magad.
  5. Szilvásbukta kérdezte meg tőled, " Neked még nem mondták soha, hogy csak akkor szólalj meg, ha az amit mondani akarsz hasznosabb, mint a csend! Akkor most mondom!"
  Megfontolandó javaslat szerintem jó szándékkal írta Szilvásbukta, hidd el ezen a fórumon kívül még számtalan olyan lehetőség van ami szépé teszi az életed hasznos és tanulságos és örömet okoz nem bánatot. És nem minden pénz kérdés, neked legőször saját magaddal kéne békét kötnöd, utána menni fog másokkal is békében élned!
  És ráadásul ez az újságcikk egy család trgédiájáról szól méltatlan minden gorombaság, sértés!”
 • 58. tol 2013. október 22. 16:57
  „a családi tragédia sose derült égböl jön. Egyszer megköttetik a szerelmes frigy, majd élnek- éldegélnek, dolgoznak, gyereket nevelnek, úgy tesznek, mint más milliók és egyre rosszabb lesz a kapcsolatuk. Miért? Mikor? Miért nem tudták? Ezek a nagy kérdések. " Gyere édesem, menjünk el egy hétvégére, beszéljük ki a dolgainkat, mert van mit ". Pl.
  RIP.”
 • 57. vári 2013. október 22. 16:52
  „Ne tegyetek már úgy, mintha nem értenétek, miről beszél queenmargareth1.
  Nem vádolt meg konkrétan senkit, általánosságban írta, amit írt, általános tapasztalatok alapján.
  Az elmúlt egy évben történt, hogy egy apa megölte a két kisgyerekét. A bulvárcikkekben volt fénykép a házukról, nagy, újépítésű családi ház, jó anyagi körülményekre utalt. Jöttek is a hozzászólások: biztos félrelépett a k*rva, nem volt neki elég a szép ház, hát szegény férfi bekattant és megölte a gyerekeiket, hogy így büntesse a k*rvát.
  Meg a szinte menetrendszerű viccek arról, hogy az asszony sokat dumál, és így meg úgy kell elhallgattatni.
  Néha még kegyeleti okból se fogják magukat vissza egyes emberek.”
 • 56. macs 2013. október 22. 16:19
  „Értem én, hogy az eset egy újság számára HÍR, bár kevés info áll rendelkezésre, megpróbálnak utána járni a dolgoknak. Azt viszont nem igazán értem, hogy a pár házzal messzebb megszólított asszony nyilatkozatát leírták, nem szólalt meg a vészcsengő, tényeket hallanak, vagy csak rosszindulatú kijelentést?”
 • 55. queenmargareth1 2013. október 22. 16:00
  „Elnézést kérek a cikkhez szólóktól!

  45. eternette 2013.10.22. 13:24 bocsánat, hogy ide kell írnom, de engem te ne analizálj!Hogy nekem, pont nekem sanyarú gyerekkorom volt?Nekem CSODÁS gyerekkorom volt!Mert ilyen Szülőkkel nem is lehetett más, olyan élményekben volt részem amiről más csak álmodik-sajnos.Nagyon mellé lőttél sokadjára.De megint hátárt léptél.”
 • 54. pachakuti 2013. október 22. 15:56
  „queenmargareth1!

  Bár a véleményünk, világlátásunk mentalitásunk homlokegyenest ellenkezik, én igenis megértem a mondani valódat, igen sokszor egyet is értek vele és Veled. Ha nem, akkor is tisztelem a mások véleményét, sértegetni meg (szándékosan) nem szokásom.
  Ha elfogadsz egy tanácsot, mint egy "szocializmusban felnőtt" (de azóta sokat tanult és tapasztalt) idősebb embertől, kérlek, ne válaszolj minden fricskára. Vannak itt, akik csak kötözködni akarnak a témától függetlenül. Nem szükséges ennyire feltárnod a magánéletedet, mert vissza él(het)nek vele!
  Jó egészséget, jobb kedvet és mielőbbi munkalehetőséget kívánok.”
 • 53. Tina80 2013. október 22. 15:52
  „Miért nem az igazat írják le????”
72 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétmillió a makói fiataloknak

Ezüstérmes lett Makó a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége által kiírt pályázaton. Tovább olvasom