Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Megtelt a víztorony teteje kütyükkel

Makó - Nem próbálkozik többé Makón az internetet, tévéműsort és telefont szolgáltató Szemernet Kft., miután a képviselő-testület másodszor is visszautasította kérését. A cég a víztorony tetején szeretett volna elhelyezni egy erősítőt, az önkormányzat szerint azonban oda több ilyet már nem lehet fölszerelni.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook oldala, nem csak makóiaknak!

Azután, hogy októberben visszautasították a kérését, tavaly novemberben újabb kérelemmel fordult Makó képviselőihez a Szemernet Távközlési Szolgáltató Kft. A szegedi vállalkozás 34 településen – Szegeden, Hódmezővásárhelyen is – ad internetet, tévéműsorokat és régi vezetékes telefonra alkalmazott új szolgáltatást. Ahhoz, hogy ez Makón is működjön, a Návay Lajos téri víztorony tetejére szeretett volna telepíteni egy „digitális műsorszórásra alkalmas távközlési eszközt". A torony tulajdonosa a makói önkormányzat, amely – arra hivatkozva, hogy a cég nem adott tájékoztatást arról, mi az, amit föltenne, és pontosan mire használná – nem járult hozzá a szereléshez. A cég vezetője, Szemerdák Péter a döntésről azt mondta lapunknak, szívesen adna részletesebb információt, ha lenne alkalma találkozni a város vezetésével, ez azonban fél éven keresztül nem sikerült neki.

A Szemernet, ahelyett, hogy tájékoztatást adna, a sajtón keresztül üzen – kommentálta a történteket a testület február 5-i ülésén Buzás Péter polgármester. Nyilvánvalóvá tette, nem az ő szándékán múlik, hogy lesz-e erősítője a Szemernetnek a tornyon, vagy sem, ezt a polgármesteri hivatal szakemberei intézik. Ők pedig egyeztettek a víztorony mostani használóival és a szolgáltatókkal, megvizsgálták, hogy újabb „technikai eszközök" felszerelhetők-e a toronyra úgy, hogy a már ott lévők zavartalan működése garantált legyen – és az derült ki, hogy nem. A képviselő-testület most erre a körülményre hivatkozva tagadta meg a hozzájárulást.

Szemerdák Péter azt mondta, nincs mit tenni, lemondanak a makói fejlesztésről. Nem üzent ő, csupán lapunk érdeklődésére válaszolt. Ő ezek után a makói ügyfeleinek azt tanácsolja, az önkormányzatnak tegyék fel a kérdéseiket. Arra azért kíváncsi, ugyanilyen eljárásban lenne-e része, ha azzal keresné meg az önkormányzatot, hogy autógyárat szeretne létesíteni a városban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeretet, idő, harmónia: házasság a Csikota és Kun házaspár szemszögéből

A Házasság Hete programsorozatba idén először Makó is bekapcsolódott. Tovább olvasom