Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

Megtisztultak az elhanyagolt telkek

Makó - Lapunk tavaly októberi cikke nyomán a makói önkormányzat felmérte a város elhanyagolt, szemetes, gyommal benőtt telkeit, és az érintetteket megkérte: tegyék rendbe tulajdonukat. Aki nem reagált a kérésre, tavasszal hatósági eljárásra és büntetésre számíthat.
A szeméttel telehordott, gyommal benőtt üres makói telkek ügye akkor került reflektorfénybe, amikor az Eötvös és a Vásárhelyi utca sarkán lévő telekről írtunk egy közelben lakó olvasónk, Székely József panasza nyomán. A területen egykor épület is állt, egy időben vegyesbolt működött benne, ám régen lebontották. Mivel a kerítésnek csak az oszlopai maradtak meg, a hely gyorsan illegális szemétlerakó hellyé változott, a hulladékkal teli nejlonzsákokat aztán a gaz is benőtte. Olvasónk azért fordult a nyilvánossághoz, mert már patkányok is költöztek az elhanyagolt telekre. Ugyanakkor kiderült, másutt is okoztak hasonló problémát az elhanyagolt telkek – a polgármesteri hivatalba a tavalyi évben közel tucatnyit jelentettek be.

A lapunkban még szemetesként bemutatott telek most rendezettebb képet mutat. Fotó: Karnok Csaba
A lapunkban még szemetesként bemutatott telek most rendezettebb képet mutat.
Fotó: Karnok Csaba

A panasz nyomán az önkormányzat intézkedést ígért. Székely Józsefmost azért jelentkezett újra, hogy elmondja: a város minden bizonnyal állta a szavát, mert az Eötvös és a Vásárhelyi utcáról elszállították a szemetet – most már csak be kellene keríteni a telket. A városházán megtudtuk: miután a hivatal munkatársai felmérték a problémás területeket, minden ilyen telek gazdája levelet kapott az önkormányzattól. Ebben megkérték az érintetteket, tegyék rendbe a tulajdonukat. A felhívást az érintettek nagy része megfogadta – ez történt a lapunkban korábban bemutatott telekkel is. Néhány tulajdonos ellen, aki nem reagált a kérésre, tavasszal már hatósági eljárás indul, bírság kilátásba helyezésével.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makói pedagógusok is igényelhetnek díszdiplomát

Azok a makói nyugdíjas pedagógusok is igényelhetnek díszdiplomát, akik 50, 60, 65, 70, vagy 75 éve szerezték diplomájukat. Tovább olvasom