Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 4°C Még több cikk.

Megtorpant a török húsüzem építése

Makó - Nem készült el év végére az a csarnok, amelyben a török Duna Döner Kft. húsfeldolgozó üzemet indított volna Makón. Sokan aggódnak a városban, hogy befejeződik-e a hatvan embernek munkát adó beruházás. A téma a képviselő-testület legutóbbi ülésén is előkerült – a társaság később nyilatkozik lapunknak.
Úgy tűnik, hogy megtorpant a török húsfeldolgozó üzem építése Makón, pedig az ipari parkba első külföldi befektetőként betelepült társasághoz nagy reményeket fűztek, fűznek a városban. Legutóbb tavaly késő ősszel írtuk: az önkormányzattól kapott 1,4 hektáros területen már javában épül a hűtőházzal ellátott csarnok, amelyben a Duna Döner Kft. fog a dönerként vagy kebabként ismert török ételkülönlegességhez szükséges húst feldolgozni, csomagolni. A terv az volt, hogy a napi 10 tonna félkész árut török éttermekbe szállítják majd szerte Európában. A gyár kezdetben 60, a termelés felfutását követően pedig további 40 helybeli munkavállalónak biztosít majd kenyeret – ígérték a társaság vezetői, akik úgy számoltak, idén újévkor már készen lesz az üzem, tavasszal pedig indul a gyártás.

Erre azonban, úgy tűnik, egyelőre várni kell. A téma a szerdai képviselő-testületi ülésen is szóba került, ahol Mágori Józsefné fideszes képviselő kérésére a testület zárt ülésen tárgyalta meg, mit lehet tudni a város számára fontos beruházásról. A nyilvánosságot Buzás Péter polgármester úgy tájékoztatta: az összesen 800 millió forintos beruházás felerészt tavaly őszre elkészült, a gyár jelenlegi készültségi szintje 75 százalék körüli, már a gépek, berendezések is megvannak, egy raktárban várják a beszerelést. A továbblépést azonban lassítja, hogy a török társaság – úgy tűnik – nincs hozzászokva a hazai és az uniós támogatási rendszerhez, és gondot jelent számukra az előfinanszírozás. Az önkormányzat most megpróbál segíteni, és továbbra is bízik abban, hogy a gyár hamarosan termelni fog.

A cég egyelőre hallgat

Természetesen szerettünk volna első kézből is információt kapni a beruházásról. Felhívtuk az ügyvezető igazgatót, vezetékes telefonszáma azonban már nem él, mobilszámán pedig egy németül beszélő úr jelentkezett, aki annyit közölt, hogy Karadag Torun már nem dolgozik velük. Amikor arról kérdeztük, mikor indul a makói üzem, annyit ígért, ha Magyarországon lesz, majd visszahív, és személyesen tájékoztat.

Olvasóink írták

 • 7. M@M 2010. február 14. 10:13
  „Amit írtam ,az általánosság, mert az én ismerősöm sok esetben tapasztalta. Lehet, hogy jelen esetben nem erről van szó és úgy van ahogy te mondod! Az APEH pedig nem csak a külföldi, hanem a magyar vállalkozókat is is úgy kezeli alapból, mint ha mindenki bűnöző lenne. Az ártatlanság vélelme ebben az országban fordítva van értelmezve, itt neked kell bizonyítanod, hogy nem vagy bűnöző! De bűnöző vagy mert hibát úgy is találnak, ha akarnak!!!! (lásd tv. török adás)”
 • 6. kuyulu 2010. február 12. 16:23
  „Bocsánat! Te roppant tájékozott vagy, én csak Szegeden a cégbíróságra adtam be ,amig szegedi voltam a Duna -Döner papirjait. Szerintem otthon kellene keresni a problémák gyökerit. Épp most panaszkodott egy török étteremtulajdonos,Apeh másba már nem tudott belekötni.az éttermében föl volt állitva egy TV török adásokkal.Ezzel szerzői jogokat sértett. 40 000 Ft a birság!!! Gondolod nem beszélik meg egymás között az ott élő törökök?Másnapra kinn volt a büntetés!!!! Erről ennyit.”
 • 5. M@M 2010. február 10. 21:01
  „Arról beszélek, kedves 4-es, hogy az únión belüli munkahelyteremtő beruházásokra lehet támogatást igényelni, függetlenül attól,hogy a beruházó milyen állampolgár. Tehát lehet török is! Sőt......rengeteg kettős állampolgár szaladgál Európában aki török és még valami.......”
 • 4. kuyulu 2010. február 10. 17:16
  „M@m Mien unio lehuzásról beszélsz Törökországban? Nem uniós állam törökország!!Németországban született állampolgárok a tulajdonosai annak a makói húsüzemnek.Ja a vejem török,fölvett egy magyar hölgyet az üzletébe dolgozni, egy hétig ugyanabban a ruhában jelent meg?? Megköszönte a munkáját,biztos bukéja volt 500 Ft -os órabérben volt foglalkoztatva.”
 • 3. M@M 2010. február 09. 08:15
  „Az egyik ismerősöm, aki történetesen török, jót kuncogott ezen az ügyön!! Szerinte az unio lehúzása török o.-ban nemzeti sport! Elindítják....megpályázzák a támogatást Brüsszelben,........nekifognak az építkezésnek.. .........aztán az összeg egy jelentős részével nyomtalanul eltűnnek! Csiribu-csiribá......volt húsüzem, nincs húsüzem!”
 • 2. citrom01 2010. február 07. 19:43
  „Remélem nem a makóiak pénzéből finanszírozzák meg ,van akinek tőbb millió forintja van, nagyon jó eredményeket írt le vagyoni helyzetéről ,kockáztásson abból egy bízonytalan vállalkozásba,”
 • 1. Ungarn 2010. február 07. 09:01
  „Valami erősen bűzlik és az bizony nem a kebab...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buzás: Szavazz rám, Jancsi!

Makó - 12 milliárdot fordít idén Makó önkormányzata fejlesztésre, ebben a tételben szerepel a fürdő… Tovább olvasom