Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Megújul a makói gyepmesteri telep

Makó - Az év végére még korszerűbb lesz a makói gyepmesteri telep: 36,5 milliót költenek rá, nagyrészt uniós pályázati pénzből.
Többek között a gyepmesteri telepre vezető, egyelőre igencsak rázós földutat is leaszfaltozzák hamarosan Makón annak köszönhetően, hogy az üzemeltető Kommunális Nkft. a szerbiai Kikindával közösen nyert egy határokon átnyúló uniós pályázaton. A telepre egyébként 2 évvel ezelőtt is költöttek 22 milliót. Akkor korszerűsítették a kenneleket, rozsdamentes konténereket szereztek be a beérkező tetemek tárolására, de mutatóssá vált a főépület is, ahol felújított öltöző, zuhanyzó és pihenő várja a dolgozókat. Beszereztek továbbá hídmérleget, fertőtlenítő berendezést, és bekerítették az ingatlant. Ezzel a telep már megfelelt az előírásoknak, tennivaló azonban még maradt.

Több kutya fér majd el a telepen. A szerző felvétele
Több kutya fér majd el a telepen.
A szerző felvétele

Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

A mostani beruházásban kiépítik a 300 méteres utat, lesz szeméttároló és raktár, kerítés épül az állatihulladék-udvar és a kennelek közé. Utóbbiak száma 15-tel bővül – tájékoztatta lapunkat Fekete Tibor, a Kommunális Nkft. vezetője. Megtudtuk, hogy a gyeptelep számára kocsit, számítógépet, chipolvasót és aggregátort is vásárolnak, illetve útjelző táblákat szereznek be. A fejlesztés azért került nemrégiben a makói képviselő-testület elé, mert a város 30 millió forint visszatérítendő kölcsönt adott a kft.-nek a beruházáshoz – a pályázat ugyanis utófinanszírozott. A munkálatokkal várhatóan év végére lesznek készen.

Még nyomoznak

A makói gyepmesteri telep januárban azért került a figyelem középpontjába, mert egy, a telepre rendszeresen etetni kijáró állatvédő feljelentést tett, azt állította: a kennelekben elhelyezett kutyák egyikét úgy találta meg az elhullott állatok konténerében, hogy azt vélhetően valaki lelőtte. Jászai Linda rendőrségi szóvivő közölte, még mindig tart az ügyben ismeretlen tettes ellen fél éve indított nyomozás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Garabonciás a kiszombori útvesztőben - galéria

A hétvégén megnyílt a kiszombori kukorica-útvesztő, mely mintáival idén egy garabonciás alakját is felidézi. Tovább olvasom