Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Megújul a makói Maros Áruház

Makó - Felújítják a harmincnégy éve átadott Maros Áruházat Makón, amely annak idején – az azóta megszűnt Skála-csoport tagjaként – az egyetlen nagyáruház volt a városban. Most belül a földszinti részt korszerűsítik, a nyár elején homlokzati felújítás is lesz.
Felújítják Makó központjában a Maros Áruházat, amely valaha az egyetlen nagyáruház volt a városban. 1974-ben a Skála Áruházlánc tagjaként, negyedik üzleteként nyílt meg és a helyi Maros menti ÁFÉSZ építtette, majd üzemeltette – emlékezik rá Benkő Béla, aki abban az időben a szövetkezet kereskedelmi főosztályát vezette; ma már nyugdíjas. Persze a makói Áfész sincs már meg: egyesült a hasonló szentesi fogyasztási szövetkezettel – ebből született meg a Hunor Coop Zrt., amely jelenleg is gazdája az épületnek.

Először a földszintet korszerűsítik.
Fotó: Segesvári Csaba

A kétszintes, összesen 2526 négyzetméteres áruházban az induláskor százhúsz-százharminc ember dolgozott. Egészen a kilencvenes évek végéig Skálaként működött. Ma már csak az alsó szint egyik felén található az eredeti funkcióra emlékeztető élelmiszer-áruház – a másik felét divatárusoknak adták bérbe, a felső szint pedig kínai áruház.

A napokban elkezdődött felújítás csak az alsó szintet érinti. A Hunor Coop Zrt. vezérigazgatója, Mészáros Zoltán lapunknak elmondta: a társaság mintegy kétszázmillió forintot költ – nagyobb részt saját forrásból, de hazai és uniós pályázati pénzek felhasználásával is – Makón és a környező falvakban az üzletek felújítására, és ebből a Maros Áruházra nyolcvan-kilencven milliót.

Egyelőre az alsó szint újul meg az áruházban.
Fotó: Segesvári Csaba

Kicserélik a padlót, a burkolatot, az álmennyezetet, a teljes berendezést, beleértve a hűtést is, informatikai fejlesztést is végrehajtanak, és ráadásként mintegy harminc százalékkal bővítik az alapterületet. – Ma már nem a Maros az egyetlen nagyáruház a városban, de szeretnénk haladni a korral és állni a versenyt – indokolta a fejlesztést Mészáros Zoltán.

A harmincnégy éve épült Maros Áruházban az átadás óta ez a mostani az első komoly felújítás. Várhatóan február végére fejezik be a munkát. Nyár elején kívülről is megszépül az épület, homlokzati felújítás is lesz.

Olvasóink írták

  • 2. Könyvtárba járó 2008. február 07. 20:06
    „A könyvtárra is ráférne egy kisebb / NAGYOBB / renoválás,
    Vagy ezt csak én látom így?”
  • 1. Maros 2008. február 06. 11:11
    „Épp ideje már.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kolumbusszal vesztett a csanádalberti Mihaleczki Mária

Csanádalberti - Nem lett milliomos, százezer forintot nyert az RTL Klub kvízműsorában kedd este a Csanádalbertin élő Mihaleczki Mária. Tovább olvasom