Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Megújul a makói Petőfi park

38 millió forintot nyert a Petőfi park rehabilitációjára Makó önkormányzata. A pénzből új belső utak készülnek, épül egy új játszótér a szabadtéri színpad helyén, és fölújítják a közvilágítást is – 2006 májusáig.
A város egyetlen nagy kiterjedésű parkja hamarosan új külsőt kap. Fotó: Schmidt Andrea
Hamarosan megkezdődik a makói belváros legnagyobb egybefüggő zöldterületének rehabilitációja. A Petőfi park felújításával kapcsolatos közbeszerzés októberben kezdődik – tudtuk meg Buzás Pétertől, a város polgármesterétől. Az önkormányzat a DARFT régiófejlesztési célelőirányzatától csaknem 38 millió forintot nyert a belső úthálózat, a növényzet, a tó és a közvilágítás rekonstrukciójára, valamint egy játszótér felépítésére, amihez négymillió forintos önerővel járultak hozzá.
– Szeretnénk, ha a Petőfi park visszakapná azt az eredeti hangulatát, amire néhány évtizeddel ezelőttről még sokan emlékezhetünk – mondta a polgármester. – Ehhez a növényzet és a parkban található kis tó helyreállítása mellett egy modern játszóteret is építünk.

Lebontják az immár évek óta funkció nélkül álló szabadtéri színpadot, hiszen a Makovecz Imre által tervezett Hagymaház hátsó frontját úgy képezték ki, hogy akár nagyobb szabadtéri előadásoknak is otthont adhasson. Így kihasználatlan marad a város másik „szabadtérije". Ennek a helyére tervezték a játszóteret.

Pál János, a projekt megvalósításáért felelős önkormányzati munkatárs elmondta: a Csanád vezér téri kápolnával harmonizál majd a park új képe. A parkot, aminek egy része eredetileg a püspöki rezidencia kertje volt, eredeti fényében állítják helyre, a legidősebb fákat külön meg is jelölik. Új kerti bútorokat is kihelyeznek: a kőpadok és fémbúto-
rok mellett kutyaürülék gyűjtésére alkalmas tartályokat is telepítenek az utak mentén. A felújítás 2006 májusában fejeződik be.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csataképek a makói József Attila Múzeumban

Már látható a makói József Attila Múzeumban a szombati honvéd emléknap kísérő kiállítása –… Tovább olvasom