Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

Megújulnak a kerékpárutak

Makó - 244,5 milliós beruházással teszi teljessé a város kerékpárút-hálózatát a makói önkormányzat. A munka befejezése október végére várható.
Mindent Makóról

A delmagyar.hu hivatalos makói Facebook-oldala, nem csak makóiaknak.

Jó ütemben halad a kerékpárutak építése, felújítása Makón – győződhettek meg a sajtómunkások tegnap a Vásárhelyi utcában. Ez az az utca, ahol – mint korábban többször megírtuk – az évtizedekkel ezelőtt épült bicikliút tönkrement, kátyúk, gödrök, repedések tették járhatatlanná, a város azonban sokáig nem talált pályázati forrást a felújításra. Idén sikerült, egy nagyobb projekt részeként. Ezzel válik teljessé a város kerékpárút-hálózata: az év végére 22,7 kilométernyi lesz, s mint Buzás Péter polgármester fogalmazott, lényegében a város bármelyik részéből el lehet majd jutni bárhová biztonságosan.

Az új kerékpárutak építéséről szóló szerződést – két korábbi, sikertelen közbeszerzési eljárást követően – májusban írták alá a városházán. A kivitelező a nyíregyházi Rózsaép Kft., a beruházás teljes költségvetése 244,5 millió forint. Ebből nem csak 2,3 kilométernyi új utat építenek meg, de 2,7 kilométeren a Justh Gyula és a Vásárhelyi utcai kerékpárút felújítását is megoldják. Új utak épülnek a Szegedi, a Justh Gyula, a Királyhegyesi és a Liget utcában, illetve a Kossuth utca Kürt utcai csomópontjánál és a Csanád vezér téren. A Rózsaép építésvezetője, Bacsa Attila azt mondta: várhatóan október végére fejezik be a munkát.

A Vásárhelyi utcában is építenek. Fotó: Szabó Imre
A Vásárhelyi utcában is építenek.
Fotó: Szabó Imre

Autómentes nap Makón

A Maros-parti város évek óta csatlakozik az autómentes nap mozgalmához. Péntek délelőtt 3 iskola, a Kálvin téri, a Bartók és az Almási utcai épületénél lesznek játékos vetélkedők, a biztonságos kerékpáros közlekedésre és a környezettudatos életmódra ösztönző programok – mondta el lapunknak a programot szervező Közművelődési Nkft. igazgatója, Bálint Márta.
A gyerekeknek érdemes lesz részt venni a vetélkedőkön, mert a legjobb közülük egy mindennel felszerelt új kerékpárt nyer.

Olvasóink írták

 • 18. cucusz 2013. szeptember 24. 19:27
  „A gyalogosokra ki gondol? Nem lehet egy jót sétálni úgy főtéren, hogy legalább 10-szer ne akarna elütni, nekem jönni egy biciklis a járdán ami ugye biciklis út is. Most már a Hunyadi utcán sem lehet majd nyugodtan gyalogolni,sétálni.”
 • 17. grafika88 2013. szeptember 23. 21:26
  „a makói utak ..a csatornázási fel dúrások miatt JÁRHATATLAN ! Se bicajjal..se autóval NEM lehet közlekedni. A bicajom --már 2 X lyukadt ki a gumija ..a kövek miatt egy hét alatt ! A bicikliút is felvan dúrva..és kipotolva jó nagy köves homokkal !
  Na de amit a hétvégén láttam ! Na az igen jóó !Le kellett szállnunk a bicajról olyan jót röhögtünk !
  Ajánlanán a DM ujságírójának, fényképezőgéppel menjen ki, és tegyen fel itt róla képet !

  A hely : a Szegedi utca ..kifelé a városból a LIDL után kb. 100m . , a 43. úton.
  az út szélén szalagkorlát van. E.korlát mellett..kivülről a gazban van a lebetonozott bicikli út ..kb. 20 m. ami elején..végén is alukorláttal van elzárva. ! csak 1 betonoszlop van még közte. Benne a gazban !új építés ! kb. a Város-kapu irányában, csak a jobb oldalon. Eleje..vége kb. 20 m. SEHOVA NEM VEZET !

  Ki tervezte?? ki építette ?? és mennyiért ???

  A járdákat..úttestet MIKOR betonozzák vissza , ahogy régen volt ?? A csatornával MINDENT tönkre vágtak !Hatalmas forgalom, hatalmas por ! Csak úgy süvit a gumi ezeken a kővel leszórt utcákon !De pl. a Szegedi utca ..bicajjal JÁRHATATLAN !! De a járda is !”
 • 16. Lokálpatrióta 2013. szeptember 23. 12:12
  „Annyira jól megy Makónak (és annyira jönnek a választások), hogy most amikor járhatatlan szinte minden út, felverjük a bicilkiutakat is, hogy érezzék a malóiak, mennyire dübörög a fejlesztés! Nem baj legalább majd az úton esik el a szerencsétlen biciklis... és ha esetleg nem lesz kész idöre a beruházás (persze Makón ez elképzelhetetlen), akkor majd a hóban, esöben, sárban még a lyukakat sem fogja látni - estlge hajnal fél hatkor, sötétben, munkába menet... szép kilátások...”
 • 15. Francois 2013. szeptember 22. 11:41
  „Nem nagyképűségből, de ma legalább 20-an kérdezték a piacon mért nem töltök fel képet a város hihetetlen beruházásáról, jókat röhögnek rajta színt viszek az életükbe! Megteszem csak megvárom míg a szegedi állítólagos önkormányzatis kft-s feljelentésnek igazságot tesznek a végére! :) Úgy nyomozatilag!”
 • 14. pog 2013. szeptember 22. 11:05
  „olcsó húsnak híg a leve..."""de a polgármesterünk a helyi tv. pozitívan" nyilatkozott a beruházásokról...csak kérdezem,hogy nyitott szemmel jár a városba,,,ja néha érdemes lenne az autójával lassabban közlekedni, vagy esetleg sétálni egyet akár Hunyadi utcán vagy a város más pontjain és esetlegesen más lenne a véleménye...vagy talán más van a dolgok mélyén...”
 • 13. kelemenyke 2013. szeptember 22. 08:45
  „Száz szónak is egy a vége!!!
  A Hunyadi utcai munka, igénytelen, gagyi!!!
  Lehet ezt akárhogy magyarázni, de megint sok pénzért cart kapott a város!!
  Vagy ki tudja, a háttérben mi motiválhatott!! :D”
 • 12. Francois 2013. szeptember 21. 18:58
  „10. igazmondo40 2013.09.20. 16:31 Igazad van, de mért kell 100 nick néven itt írnod, mellékesen fel van szedve az egész járda! :) Igazán nem is akarok változtatni, nincs az a pénz amiért be állnák a se....g nyalók közé! :) És sose mondtam hogy mindenhez értek, bár sok iskolázatlan sógor kománál lehet jobban, bármelyikünk! :)”
 • 11. Regisztra 2013. szeptember 20. 20:46
  „Az tuti, hogy a Hunyadi utcai kerékpárút-járda igénytelen. Nagyon rossz rajta biciklizni, döcögős, egyenletlen, és azok a le-fel "csatlakozások" katasztrofálisak.”
 • 10. igazmondo40 2013. szeptember 20. 16:31
  „Francois
  Te tényleg mindenhez értesz csak a gondolkodásod ,viselkedésed megváltoztatásához NEM. <moderálva>”
 • 9. tatam 2013. szeptember 20. 12:44
  „De itt legalább normálisnak néz ki a szegélye! Mert hazánkban nem szokás olyan sok helyen a kerékpár út mellé szegélyt rakni! Csak úgy odatoljuk a fődet, oszt jó az úgy!:-(”
 • 8. FaithNoMore 2013. szeptember 20. 12:42
  „4. Francois

  Szerintem még nem vették át. Most is toldozgatják.Elég gány munka.... kettő azaz 2 darab térkő nincs síkban.”
 • 7. KamuNeni 2013. szeptember 20. 09:11
  „Hallelujah hogy Ezzel válik teljessé a város kerékpárút-hálózata.”
 • 6. atomboy 2013. szeptember 19. 22:08
  „Felesleges penzpazarlas. Integralt megoldasokat kellett volna alkalmazni, nem jardazasra szoktatni. Hozza nem erto banda!”
 • 5. CsImre 2013. szeptember 19. 21:22
  „Makó jelképévé válik annak, hogyan kell rengeteg pénz elköltésével egy évtizedek óta idejétmúlt rendszert kiépíteni. Milyen szomorú.”
 • 4. Francois 2013. szeptember 19. 15:36
  „A hunyadi utcai nagyon gyenge minőségűre sikeredett! Ki vette át, viszont kell is ez a kerékpárút mert a csatorna nyomvonalai az életben vissza nem lesznek aszfaltozva! :)”
 • 3. Suncityfamous 2013. szeptember 19. 09:30
  „Makón legalább nem 3 vödör festékkel oldják meg azt Csókolom !”
 • 2. THK 2013. szeptember 19. 09:22
  „Azt hittem a cím alapján, szegedi hír lesz... :(
  Ha a döntéshozóknak is naponta kellene pl. a Cserepes sori piac melletti hullámvasúton kerekezniük, biztosan itt is nekilátnának”
 • 1. pog 2013. szeptember 19. 08:23
  „vicc ami a városban folyik csinálják a kerékpárutat a Vásárhelyi utcán ,de a csatornázás nincs még kész ..remélem nem a majdan elkészült kerékpárutat fogják felbontani,hogy a csatornát a házakhoz bekössék ./ aki tudja ,hogy hogyan fog lezajlani az nyugtassa meg a közvéleményt/úgyis van elég petőr bér beíró...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bamakóba pontoz a fapados makói dakar

Mini Bamakónak is nevezik a Budapest-Makó Kalandrally Bajnokságot, hiszen a legjobbak a nagy afrikai… Tovább olvasom